Ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari

Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului: Mic dejun
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea mai multor metode pentru vopsit ouăle de Paște, încearcă să pregătești și ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari. Te vei bucura alături de familie și prieteni de un platou spectaculos cu ouă vopsite.

Maria Udrea
Publicat: 6 aprilie 2023, 07:00

Galerie foto

Ouăle vopsite cu tehnica boabelor de orez vor avea culori neuniforme, pistruiate / Rețetefeldefel.ro

Chiar dacă este o metodă puțin mai meticuloasă, merită s-o încerci pentru că vei obține culori interesante. Culorile ouălor nu vor fi uniforme, ci ușor pistruiate. Folosind coloranți alimentari ouăle nu vor fi toxice. Dar pentru reușita unor culori accentuate, este important să optezi pentru coloranți de calitate.

Citește și

Coloranţii alimentari sunt folosiți pentru realizarea unor decoruri pentru torturi cu aspecte spectaculoase. Îi găsești sub formă de carioci, sprayuri, pudră, geluri sau paste. Pentru decorarea ouălor, cei mai recomandați sunt sub formă de pudră.

Descoperă aici și rețeta pentru ouă vopsite natural cu foi de ceapă. Iar mai jos, descoperă lista de ingrediente și pașii necesari pentru ouă vopsite cu tehnica orezului și coloranți alimentari.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca și pentru vopsirea clasică a ouălor pentru masa de Paște, începe cu pregătirea acestora. Spală ouăle cu detergent de vase, pentru a le degresa. Folosește buretele de vase cu partea abrazivă, pentru a curăța bine ouăle și de eventualele pete, dar și de inscripțiile tipului de ouă și a datei de expirare. Apoi clătește ouăle foarte bine și cu mare atenție să nu se spargă.

Cum pregătești ouă vopsite cu tehnica orezului

După ce ai pregătit ouăle pune-le într-o oală încăpătoare și adaugă apa peste ele. Acoperă-le bine cu apă pentru a se fierbe uniform. Adaugă în apă oțet și sare. Aceste ingrediente au rolul de a stopa împrăștierea albușului în apă, dacă ouăle se crapă în timpul fierberii. Tot aceste ingrediente ajută la curățarea perfectă a ouălor după spargere. După ce apa a atins punctul de fierbere, mai fierbe ouăle pe foc 5 minute, pentru a ieși tari.

Descoperă aici cât timp se fierb ouăle și câteva trucuri utile pentru gospodine.

Pregătește cele 5 pungi de plastic și pune în ele câte 50 gr de orez,  4 gr de colorant și o linguriță de oțet. Strânge pungile și agită-le bine pentru a se amesteca ingredientele.

Apoi, pune în fiecare pungă câte două ouă calde. Amestecă ușor ouăle printre orezul din pungi. Răsucește pungile la mijloc, separând cele două ouă cu câte o porție de orez. Lasă-le așa timp de 3-5 minute. După acest interval de timp scoate ouăle, așază-le pe șervețele de hârtie și lasă-le să se usuce cu orezul pe ele.

După uscare îndepărtează orezul. Ultimul pas constă în ungerea cu ulei a minunatelor ouă vopsite cu tehnica orezului, folosind o lavetă de bucătărie.

Dacă mai ai timp și răbdare, poți pregăti și ouă vopsite cu tehnica hârtiei creponate.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc