Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Dacă ți-ai propus să te delectezi cu cât mai multe deserturi cu căpșuni, îți recomandăm să încerci și rețeta de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt dintre cele comune și foarte accesibile.
Galerie foto
Tot ce ai de făcut pentru această delicioasă prăjitură este să prepari un pandișpan clasic, aromat cu vanilie. Apoi prepari o cremă ganache de ciocolată albă, pe care de asemeni, o aromatizezi cu vanilie. Căpșunile le vei adăuga în cremă, la momentul formării prăjiturii. Căpșunile și vanilia se combină armonios, dar poți folosi și alte arome, după preferințe.
Rețeta de pandișpan este folosită cel mai des ca bază pentru diferite prăjituri și torturi. Nu ai nevoie de ingrediente multe și după ce îl prepari te vei îndrăgosti de textura lui spongioasă. Descoperă aici și o rețetă de blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului de pandișpan este important ca ingredientele să nu fie foarte reci pentru a te asigura de reușita texturii acestuia. În special albușurile necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, pentru reușita unei bezele ferme.
Cum prepari blatul pentru pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm.
Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Presară sare peste albușuri și amestecă-le cu un tel sau cu ajutorul mixerului până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când ai obținut o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.
Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, omogenizează bine compoziția și îndepărtează mixerul.
Folosește o spatulă de silicon și încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus. Adaugă și esența, omogenizează bine compoziția și întinde-o uniform în tavă.
Coace blatul de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi răstoarnă-l pe un platou. Secționează-l în trei doar după ce se va răci complet.
Cum prepari crema de ciocolată albă cu frișcă
Pune jumătate din cantitatea de frișcă lichidă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească și adaugă ciocolata ruptă în ea. Amestecă până când ciocolata este topită și crema este omogenă. Stinge focul, adaugă esența în cremă și las-o să se răcească.
Frișca oprită o mixezi energic până când devine fermă. O amesteci apoi cu compoziția de ciocolată albă și o parte din căpșuni, tăiate în cuburi.
Întinzi în straturi uniforme crema de ciocolată albă cu frișcă și căpșuni între foile de pandișpan, dar și deasupra. Deasupra mai așezi jumătăți de căpșuni pentru un aspect spectaculos.
Pune deliciosul pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă la frigider pentru aproximativ 2 ore. Foile de pandișpan se vor hidrata de la umiditatea cremei și se va putea porționa frumos.
Descoperă aici o rețetă de pandișpan cu vișine și caise, pe care o poți prepara mai târziu.