Panna cotta cu sos de ciocolată. Desert simplu și delicios

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Italiană

Se anunță prietenii în vizită și dorești să-i surprinzi cu un desert delicios, dar timpul nu-ți permite să stai prea mult în bucătărie? Îți recomandăm să încerci o rețetă de Panna cotta cu sos de ciocolată, simplă, rapidă și delicioasă.

Maria Udrea
Publicat: 3 februarie 2023, 08:00

Galerie foto

Panna cotta se poate decora cu fructe proaspete, fructe uscate sau frunze de mentă / Shutterstock

Panna cotta este denumirea unui desert sub formă de budincă din bucătăria italiană, preparat din smântână îndulcită și îngroșată cu gelatină. Se aromatizează după gustul fiecăruia și se toarnă în vase mici cât pentru o porție. Dacă vasele au forme speciale la bază, desertul va fi și spectaculos. Poți monta desertul în vase ramekin, sau în forme speciale de silicon, de tarte, de chec, etc.

Citește și

Panna cotta mai poate fi preparată și din piureuri de fructe, sau din sucuri. Poate fi servită simplă, cu frișcă, sau cu diferite sosuri. Cel mai popular pentru servit panna cotta este sosul de ciocolată. Dar merg foarte bine și jeleurile de fructe. Descoperă aici cum poți prepara jeleu de zmeură. Mai jos descoperă rețeta pentru delicioasa budincă din bucătăria italiană.

Ingrediente

Mod de preparare

Panna cotta se prepară într-un timp foarte scurt, însă pentru a fi servită, aceasta necesită un timp de relaxare la rece. Se folosește gelatină pentru ca budinca să devină consistentă. Poți folosi gelatină sub formă de foi care necesită hidratare în apă rece, înainte de a o adăuga în compoziția pentru budincă. Poți să folosești și gelatină pulbere, iar aceasta necesită și hidratare, dar și diluare, înainte de folosite.

Cum prepari rețeta de Panna cotta cu sos de ciocolată

Pentru a prepara budinca mai întâi pune gelatina la hidratat în apă cât să fie bine acoperită. Apoi, pune smântâna într-o crăticioară așezată la foc de intensitate mică. Adaugă zahărul și amestecă până la dizolvare. Lasă smântâna să atingă punctul de fierbere, apoi stinge focul și adaugă gelatina scursă. Amestecă intens până la dizolvarea acesteia și omogenizarea compoziției. Adaugă aroma preferată și un praf de sare și toarnă compoziția în vase individuale.

Lasă vasele la temperatura camerei până când se răcește compoziția, apoi pune-le la frigider. Le lași acolo timp de 2-3 ore pentru a se închega bine budinca.

Între timp, prepari și sosul de ciocolată

Pune smântâna lichidă la încălzit, într-o crăticioară așezată la foc de intensitate scăzută. Lasă smântâna să se încălzească până la punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata răzuită peste smântâna fierbinte. Amestecă intens până când ciocolata este topită și sosul omogenizat. Adaugă și aroma preferată, esență de rom, de mentă, etc. Mai adaugă și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Lasă sosul de ciocolată să se răcească, apoi îl pui la rece până în momentul servirii.

Când vei servi delicioasa panna cotta cu sos de ciocolată, pentru a o răsturna ușor pe platouri, ține vasele cu budinca în apă fierbinte pentru 1-2 minute. Budinca se va desprinde de pe pereții vaselor și o vei putea răsturna cu ușurință.

Glazureaz-o cu sosul de ciocolată și decoreaz-o cu fructe proaspete, fructe uscate, sau frunze de mentă.

Dacă mai dorești rețete asemănătoare, poate încerci și rețeta de budincă de chia cu lapte de cocos.

 

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Panna cotta cu fructe de pădure. Desert italienesc
Panna cotta cu fructe de pădure. Desert italienesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Orașul în care toţi oamenii locuiesc într-un bloc de 14 etaje. În interior se află şi o biserică, o secţie de poliţie şi un spital
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă