Pizza mexicană, rețeta care îți va condimenta mesele în familie
Pizza mexicană este de fapt o adaptare la bucătăria occidentală a celebrului taco. Practic, tortilla nu mai este rulată, astfel rezultând un preparat care seamănă foarte mult cu pizza. Descoperă și tu rețeta acestui preparat care îți va condimenta mesele alături de familie și prieteni dragi.
Pizza mexicană a apărut în atenția publicului atunci când un mare lanț de restaurante fast food cu specific mexican a introdus-o în meniu. De atunci, a tot fost cerută și multe persoane au încercat să o facă acasă, datorită modului de preparare facil și a gustului delicios.
Arome bine îmbinate
Poți face pizza mexicană atunci când nu mai ai nicio inspirație pentru cină, dar nici timp sau putere să mai gătești. Nu trebuie să consumi prea multă energie pentru ea. În schimb, rezultatul este delicios pentru că adună o mulțime de gusturi și arome care se îmbină într-un mod fericit.
Rețeta propusă este una clasică, însă tu ai libertatea de a pune ce condimente vrei. Poți schimba și felul brânzeturilor, mai ales dacă vrei unele cu un gust ceva mai discret.
Pentru variantele mai puțin picante, poți să nu pui deloc ardei iute sau să îl înlocuiești cu ardei gras în mai multe culori pentru un aspect mai apetisant.
Fasole prăjită pentru pizza mexicană
Mexicanii folosesc frijoles refritos care seamănă cu fasolea bătută de la noi. Diferența este că, înainte de a fi transformată în piure, fasolea este fiartă și apoi prăjită în ulei sau untură cu ceapă și usturoi. Se condimentează cu oregano. Consistența diferă în funcție de preferințe. Unora le place textura boabelor de fasole, așa că nu o pasează foarte insistent, alții vor să fie cremoasă ca un piure și aleg să proceseze boabele la un robot de bucătărie.
Fasolea prăjită este considerată mâncarea de bază a gastronomiei mexicane, însă este populară în toate țările din America Latină. Este ingredient de bază pentru taco sau burrito, dar poate fi și garnitură pentru alte feluri de mâncare.
Ingrediente
Mod de preparare
Se încălzește fasolea. Într-o tigaie mare, se călește carnea de vită tocată, apoi se încorporează condimentele pentru taco.
Se preîncălzește cuptorul la 175°C. Se pune uleiul într-o tigaie și se lasă să se încălzească. Se pune o tortilla de porumb. După 15 secunde, se întoarce tortilla și se lasă să se gătească încă 15 secunde. Se repetă acest proces cu foile de tortilla rămase, scoțându-le pe prosoape de hârtie după ce au fost încălzite, scrie Allrecipes.com.
Pe fiecare tortilla se întinde un strat subțire de fasole, urmat de un strat de carne de vită și brânză.
Cum se coace pizza mexicană
Se pun pe o tavă și se coc în cuptor 20-30 de minute. Apoi se taie felii, se aranjează pe un platou și se decorează cu smântână, roșii, ceapă verde, ardei iute, avocado și măsline.
Dacă îți place să faci totul de la zero în bucătărie, îți prezentăm și pașii de preparare pentru tortilla de casă. Rețeta este tradițională mexicană și merită testată.