Plăcintă cu lămâie, fără coacere. Desertul pentru care ai nevoie de doar 4 ingrediente
Rețeta de plăcintă cu lămâie, fără coacere, are o umplutură cremoasă de lămâie și un gust atât de răcoritor încât va fi desertul tău preferat vara aceasta. Din doar 4 ingrediente și în doar 15 minute este gata.
Plăcinta cu lămâie fără coacere este perfectă pentru vară, în primul rând pentru că nu trebuie să mai deschizi aragazul sau cuptorul. Apoi, având în vedere că o vei mânca după ce a stat câteva ore bune în frigider te vei bucura de o prăjitură atât de răcoritoare că nu vei mai vrea altceva în tot sezonul cald.
Poți să o faci și cu 2-3 zile înainte. De fapt, va fi și mai parfumată dacă o lași la rece mai mult timp pentru că aroma de lămâie va pătrunde mai bine în crema de brânză.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Lămâile sunt cele care dau gustul și aroma acestei prăjituri. Poți să alegi citrice bio pentru a te asigura că aroma și gustul lor sunt mai intense. Dacă vrei poți să adaugi și coaja unei lămâi răzuite în cremă. În acest caz este neapărat necesar să alegi lămâi care au coaja netratată pentru a te asigura că nu ingerezi substanțe periculoase.
Descoperă și cu ce poți înlocui sucul de lămâie din prăjituri.
Blatul plăcintei îl vei face ca pentru orice cheesecake din biscuiți, de preferat graham, mărunțiți foarte bine. Apoi îi amesteci cu unt la temperatura camerei și ai terminat.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune cremă de brânză într-un bol mare. Se mixează până devine pufos. Se răzuiesc părțile laterale ale bolului de câteva ori pentru ca toată crema de brânză să fie bine bătută. Apoi se adaugă laptele condensat și se continuă mixarea până când amestecul este omogen. Se pune zeama de lămâie. Se dă mixerul la viteză mică și se bate până se încorporează complet și uniform.
Încearcă și rețeta de prăjitură cu găuri și jeleu de cireșe.
Biscuiții se pun într-un robot de bucătărie și se procesează până se mărunțesc fin. Se pune untul la temperatura camerei și se amestecă până se omogenizează.
Se pune compoziția într-o tavă rotundă cu margini detașabile cu diametrul de 22 cm. Se presează bine cu degetele pentru ca blatul să se uniformizeze. Se dă la rece pentru o oră. Apoi se toarnă umplutura de plăcintă cu lămâie și se netezește suprafața cu o spatulă. Se dă la frigider câteva ore sau peste noapte pentru a se întări.
Cum decorezi plăcinta cu lămâie
Plăcinta se poate decora cu frișcă și cu felii de lămâie sau cu ambele, dacă vrei să îi dai un aspect mai festiv. Atunci când o servești trebuie tăiată cu atenție pentru că interiorul nu este foarte tare și există riscul ca feliile să nu aibă o formă perfectă.