Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcinta cu mere de post „12 linguri” este cea mai rapidă și mai simplă prăjitură pe care o poți face. În ciuda preparării simple, rezultatul este unul destul de complex, fiind o plăcintă gustoasă, cu o textură moale. Încearcă și tu rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Te vei bucura de un desert delicios și simplu.
Plăcinta cu mere de post „12 linguri” are o rețetă foarte simplă. Ai nevoie de o cantitate de 12 linguri din majoritatea ingredientelor, așa încât o poți ține foarte ușor minte. Costul unei tăvi de plăcintă este destul de mic pentru că cel mai probabil ai în casă tot ce ai nevoie.
Ingrediente
Mod de preparare
Merele se spală și se curăță de coajă. Se taie pe jumătate și se curăță de cotor și de semințe. Apoi se dau pe răzătoarea mare și se storc de suc.
Cum prepari foile și umplutura pentru plăcintă
Merele rase se pun într-o cratiță, se adaugă zahărul, vanilia și scorțișoara. Se lasă să se călească 10 minute sau până când nu mai lasă suc. Se ia cratița de pe foc și se lasă merele să se răcească.
Într-un castron se amestecă zahărul cu uleiul, apa și vanilia. În alt bol se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, cele două compoziții se amestecă până când se formează un amestec omogen. Se frământă puțin, iar apoi se lasă să se odihnească 10 minute.
După aceea, aluatul se împarte în două părți egale și se întinde câte o foaie de dimensiunea tăvii, de aproximativ 30 cm. Într-o tavă se pune foaie de copt și deasupra ei se așează una dintre foi. Se înțeapă cu furculița din loc în loc apoi se dă la cuptor pentru 5 minute, la 180°C.
După aceea se scoate și se presară deasupra ei griș. Apoi se distribuie egal umplutura de mere, întinzându-se cu o spatulă. Deasupra se așează cea de-a doua foaie și se înțeapă și ea cu o furculiță. Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Când este gata, se scoate, se lasă să se răcească și se taie în pătrate. Se pudrează cu zahăr.
Trucuri și secrete pentru o plăcintă de mere de post delicioasă
Ori de câte ori vrei să prepari rapid un desert poți să faci o plăcintă cu mere de post 12 linguri. Așa cum îi spune și numele, ai nevoie de o cantitate de 12 linguri din majoritatea ingredientelor, așa încât nici nu este nevoie să notezi undeva rețeta pentru că o vei ține minte. Apoi, este și foarte economică, neavând nevoie de unt, ouă sau lapte.
Secretul plăcintei 12 linguri constă în mere. Ar fi bine să le alegi pe cele cu un grad mai mare de aciditate, cum ar fi Granny Smith sau Jonathan, pentru că își păstrează bine textura în timpul coacerii.
Poți și să le combini cu soiuri mai dulci, în funcție de preferințe. Poți combina merele cu zahăr brun, scorțișoară și puțină zeamă de lămâie pentru a obține o umplutură aromată și delicioasă.
Un alt truc este să îmbogățești gustul umpluturii de mere folosind condimente. Scorțișoara nu ar trebui să lipsească, dar mai poți folosi și anason stelat, nucșoară sau cuișoare. Nu uita să le scoți în momentul în care pui umplutura peste foaia de plăcintă.