Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Plăcinta cu mere de post „12 linguri” este cea mai rapidă și mai simplă prăjitură pe care o poți face. În ciuda preparării simple, rezultatul este unul destul de complex, fiind o plăcintă gustoasă, cu o textură moale. Încearcă și tu rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Te vei bucura de un desert delicios și simplu.

Cristina Catană
Publicat: 15 noiembrie 2024, 06:53
Plăcinta cu mere de post 12 linguri se poate servi decorată cu zahăr pudră/ Shutterstock

Plăcinta cu mere de post „12 linguri” are o rețetă foarte simplă. Ai nevoie de o cantitate de 12 linguri din majoritatea ingredientelor, așa încât o poți ține foarte ușor minte. Costul unei tăvi de plăcintă este destul de mic pentru că cel mai probabil ai în casă tot ce ai nevoie.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Merele se spală și se curăță de coajă. Se taie pe jumătate și se curăță de cotor și de semințe. Apoi se dau pe răzătoarea mare și se storc de suc.

Cum prepari foile și umplutura pentru plăcintă

Merele rase se pun într-o cratiță, se adaugă zahărul, vanilia și scorțișoara. Se lasă să se călească 10 minute sau până când nu mai lasă suc. Se ia cratița de pe foc și se lasă merele să se răcească.

Într-un castron se amestecă zahărul cu uleiul, apa și vanilia. În alt bol se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, cele două compoziții se amestecă până când se formează un amestec omogen. Se frământă puțin, iar apoi se lasă să se odihnească 10 minute.

După aceea, aluatul se împarte în două părți egale și se întinde câte o foaie de dimensiunea tăvii, de aproximativ 30 cm. Într-o tavă se pune foaie de copt și deasupra ei se așează una dintre foi. Se înțeapă cu furculița din loc în loc apoi se dă la cuptor pentru 5 minute, la 180°C.

După aceea se scoate și se presară deasupra ei griș. Apoi se distribuie egal umplutura de mere, întinzându-se cu o spatulă. Deasupra se așează cea de-a doua foaie și se înțeapă și ea cu o furculiță. Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Când este gata, se scoate, se lasă să se răcească și se taie în pătrate. Se pudrează cu zahăr.

Trucuri și secrete pentru o plăcintă de mere de post delicioasă

Ori de câte ori vrei să prepari rapid un desert poți să faci o plăcintă cu mere de post 12 linguri. Așa cum îi spune și numele, ai nevoie de o cantitate de 12 linguri din majoritatea ingredientelor, așa încât nici nu este nevoie să notezi undeva rețeta pentru că o vei ține minte. Apoi, este și foarte economică, neavând nevoie de unt, ouă sau lapte.

Secretul plăcintei 12 linguri constă în mere. Ar fi bine să le alegi pe cele cu un grad mai mare de aciditate, cum ar fi Granny Smith sau Jonathan, pentru că își păstrează bine textura în timpul coacerii.

Poți și să le combini cu soiuri mai dulci, în funcție de preferințe. Poți combina merele cu zahăr brun, scorțișoară și puțină zeamă de lămâie pentru a obține o umplutură aromată și delicioasă.

Un alt truc este să îmbogățești gustul umpluturii de mere folosind condimente. Scorțișoara nu ar trebui să lipsească, dar mai poți folosi și anason stelat, nucșoară sau cuișoare. Nu uita să le scoți în momentul în care pui umplutura peste foaia de plăcintă.

Citește și
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”, simplă și ușor de preparat
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă
06:53
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
06:52
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
14 noiembrie, 07:16
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
14 noiembrie, 06:27
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
14 noiembrie, 05:45
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
13 noiembrie, 06:47
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
13 noiembrie, 06:41
Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Pumpkin Spice Latte. Rețeta unei băuturi delicioase, de toamnă
Pumpkin Spice Latte. Rețeta unei băuturi delicioase, de toamnă
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Rezidenţiat 2024. Peste 10.000 de candidaţi se bat pe mai puţin de 5.000 de locuri. Specializarea cu doar 4 posturi
Umilit şi numit „cerşetor” în România, Leonard Doroftei a anunţat când îşi va deschide o nouă afacere în ţara noastră!
Umilit şi numit „cerşetor” în România, Leonard Doroftei a anunţat când îşi va deschide o nouă afacere în ţara noastră!
Cum își menține Irina Fodor silueta. Ce preparat nu lipsește din meniul zilnic al prezentatoarei Asia Express
Cum își menține Irina Fodor silueta. Ce preparat nu lipsește din meniul zilnic al prezentatoarei Asia Express
Noi schimbări în distribuția seriei Golden Boy - Dragoste rebelă. Cine pleacă din povestea celebră
Noi schimbări în distribuția seriei Golden Boy - Dragoste rebelă. Cine pleacă din povestea celebră
Când încep Leonidele. Ploaia de meteoriți e cunoscută pentru „mingile de foc” care aprind cerul
Când încep Leonidele. Ploaia de meteoriți e cunoscută pentru „mingile de foc” care aprind cerul
Mâncare de năut cu spanac
Mâncare de năut cu spanac
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Parentingul intensiv: ce este și ce beneficii are
Rihanna a fost fotografiată în timpul unei cine în Los Angeles. Diva a fost îmbrăcată cu o fustă roșie sexy
Rihanna a fost fotografiată în timpul unei cine în Los Angeles. Diva a fost îmbrăcată cu o fustă roșie sexy
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
fresh

Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă

Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare

Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoare

Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc

Cum să faci acasă saltimbocca, celebrul preparat italienesc

Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect

Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect

Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos

Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos