Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturi

Timp de gătire: 00 ore și 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Rețeta de plăcintă cu mere, fără zahăr este ideală pentru perioadele în care vrei să scapi de kilogramele în plus. Aceasta este unul dintre deserturile pe care poți să îl faci în orice perioadă a anului. În anotimpurile reci este perfectă cu câteva nuci caramelizate și multă scorțișoară, când afară este caldă se potrivește perfect cu o cupă de înghețată.

Publicat: 2 iulie 2022, 08:00 / Actualizat: 3 iulie 2022, 10:50
Varianta de plăcintă cu mere fără zahăr pe care ți-o propunem este mult mai sănătoasă pentru că necesită mult mai puțin aluat decât cele clasice / Shutterstock

Pe cât este de delicioasă, pe atât de multe calorii are. Nu trebuie să eviți acest desert doar din cauza aportului caloric, ci îl poți modifica astfel încât să fie mai prietenos cu silueta. Există posibilitatea de a limita caloriile folosind în loc de zahăr stevia sau alt îndulcitor natural.

Varianta de plăcintă cu mere fără zahăr pe care ți-o propunem este mult mai sănătoasă pentru că necesită mult mai puțin aluat decât cele clasice. Se folosește puțin pentru partea de jos a desertului și o cantitate și mai mică pentru decor. În plus, aspectul pe care îl va avea plăcinta va fi mult mai elegant.

Pentru aluat poți folosi aluat congelat din comerț sau îl poți face chiar tu. Dacă alegi prima variantă citește cu atenție lista de ingrediente de pe ambalaj și asigură-te că nu are zahăr în compoziție și nici grăsimi periculoase pentru sănătate.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Merele se spală, se scot semințele și cotorul și se taie în felii subțiri. Se stropesc cu sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea.

Într-un castron mediu se amestecă stevia, scorțișoara, nucșoara, sarea și făina. Se presară amestecul peste mere și se amestecă pentru a se omogeniza. Se adaugă apoi extractul de vanilie.

Cum se asamblează plăcinta cu mere, fără zahăr

Se întinde foaia de plăcintă și se așează într-o tavă. Se perforează cu o furculiță. Se toarnă amestecul de mere. Deasupra se pun bucăți de unt.

Se întinde celălalt aluat de plăcintă și se taie fâșii de 2 cm. Se creează un model cu zăbrele, alternând benzile de aluat.

Într-un castron mic, se amestecă laptele cu oul și se bat pentru a se omogeniza. Cu ajutorul unei pensule de patiserie se unge partea de sus a aluatului cu compoziția de ou și lapte.

Se dă la cuptor pentru 15 minute la 220°C. Apoi se scoate din cuptor și se înfășoară marginile cu folie de aluminiu. Se dă înapoi la cuptor și se mai coace încă 15 minute sau până când aluatul devine se rumenește frumos.

Se lasă să se răcească complet înainte de a se tăia.

În cazul în care preferi varianta de plăcintă sărată, îți propune rețeta de plăcinte cu cartofi, coapte la tigaie.

Cum alegi merele potrivite pentru plăcintă

Arunci când alegi merele pentru plăcintă trebuie să ții cont de textura acestora și de gust. Cele foarte dulci, sfărâmicioase și suculente nu sunt potrivite pentru gătirea termică. Dintre soiurile românești, merele domnești sunt cele mai bune pentru plăcinte, tarte sau ștrudele. Dintre soiurile de import poți alege: Baldwin, Cameo, Empire, Fuji, Gala, Golden Delicious, Granny Smith, Jonagold, Jonathan, Orin, Rome Beauty, Cortland, Honeycrisp, Honeygold, Crispin, Melrose, Pink Lady.

Nu este neapărată nevoie să folosești un singur tip de mere pentru aceeași plăcintă. Este chiar recomandat să le combini pentru ca gustul să fie unul mai complex. De obicei, cele mai dulci merg bine cu cele mai acrișoare. Trebuie doar să ai grijă să găsești echilibrul perfect între cele două gusturi.

De asemenea, află de aici mai multe trucuri pentru momentul în care te decizi să coci deserturi.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare