Prăjitură cu dovleac și nuci. Desert de toamnă delicios

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să aduni aromele și culorile toamnei într-un desert delicios, îți oferim o rețetă de prăjitură cu dovleac și nuci.

Publicat: 29 octombrie 2022, 07:00

Galerie foto

Prăjitura se porționează după ce se întărește glazura cu nuci / Shutterstock

Nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru a prepara un desert de toamnă delicios. Pașii de preparare sunt simpli. Combinația de nuci cu dovleac și zahăr caramelizat cucerește instant pe oricine iubește atât dovleacul cât și nucile. Dovleacul se servește deseori cu nuci, chiar și în varianta copt. Imaginează-ți o porție de dovleac copt glazurată cu miere și presărată cu nuci amestecate cu pudră de scorțișoară.

Citește și

Vezi aici cum se prepară și rețeta celui mai bun dovleac copt la cuptor.

Nu ezita să incluzi dovleacul în alimentația ta, indiferent că îl consumi ca desert, sau în preparate sărate. Pe lângă savoarea și culoarea pe care le oferă dovleacul, mai este plin de beneficii pentru sănătate. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a pregăti și tu celor dragi, un desert minunat din dovleac cu nuci.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleacului și a nucilor, care necesită mai mult timp și efort. Taie dovleacul în felii, curăță-le de coajă, apoi răzuiește miezul. Curăță bine nucile și toacă-le cu cuțitul, pe un tocător de lemn. Când ai pregătit nucile și dovleacul, poți începe prepararea compoziției pentru prăjitură.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu dovleac și nuci

Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.

Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă bine cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă, pe rând, cele două ouă și omogenizează după fiecare. Apoi adaugă laptele și făina amestecată cu pudra de cacao, pudra de scorțișoară, sarea și cu praful de copt. Amestecă bine toate aceste ingrediente și încorporează în amestec dovleacul răzuit și nucile tocate.

Pune hârtie de copt într-o formă de tort rotundă, cu diametrul de 30 cm. Toarnă compoziția pentru blatul de prăjitură în ea și niveleaz-o frumos. Apoi coace blatul pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari glazura de caramel cu nuci

Poți lăsa prăjitura simplă, dar poți să prepari și un sos delicios de caramel cu nuci.

Pune zahărul la topit într-un ibric. Adaugă untul și amestecă bine până când se topește și acesta. Apoi adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă intens. Când sosul este consistent, stinge focul și adaugă nucile în el.

Lasă blatul de prăjitură cu dovleac și nuci să se răcească bine, apoi întinde sosul caramel cu nuci deasupra lui. Porționează prăjitura după ce sosul caramel devine ferm.

Poți opta pentru prepararea unei glazuri de ciocolată amăruie, ca la rețeta de tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta
Beneficiile consumului de nuci. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta
Cum poți face nuci prăjite în mai puțin de 10 minute. La ce le poți folosi
Cum poți face nuci prăjite în mai puțin de 10 minute. La ce le poți folosi
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor