Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală. Aceasta combină dulceața naturală a merelor cu textura pufoasă a unui aluat simplu, dar și aromat. Este un desert delicios ce îmbină simplitatea și gustul autentic al deserturilor de casă.
Textura prăjiturii este pufoasă și ușor umedă datorită merelor bine încorporate. Fiecare bucățică are un gust echilibrat, dulce-acrișor, accentuat de aroma merelor coapte și a scorțișoarei. Este un desert simplu și reconfortant, perfect pentru orice moment al zilei, oferind o textură plăcută și o savoare naturală. Se poate servi simplă sau presărată cu zahăr pudră.
Deserturile cu mere sunt printre cele mai populare în toate bucătăriile lumii. Merele sunt fructele cele mai versatile, dar și cele mai accesibile de pe piață. Te poți bucura de ele în orice anotimp, pentru că acestea se păstrează cel mai bine peste iarnă.
Dintre deserturile simple cu mere îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură ușoară cu mere, denumită Rețeta celor 3 pahare. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu mere rase, de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea merelor.
Curăță merele de coajă, îndepărtează cotorul și dă-le pe răzătoare. Stoarce-le ușor pentru a elimina excesul de zeamă, dar păstrează o parte din lichid pentru aromă.
Amestecă merele rase cu scorțișoară și coaja de lămâie (dacă folosești) și lasă-le deoparte.
Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu mere rase
Într-un bol mare, adaugă zahărul cu apa minerală, uleiul, esența de vanilie și un praf de sare. Amestecă energic toate aceste ingrediente până când zahărul începe să se dizolve.
Separat, în alt bol, cerne făina împreună cu praful de copt. Adaugă treptat amestecul de făină cu praf de copt în compoziția lichidă, amestecând continuu până când obții un aluat omogen și ușor lichid.
Încorporează merele rase în aluat, amestecând ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât merele să fie bine distribuite în compoziție. Păstrează 2 linguri de mere rase deoparte.
Dacă dispui de multe mere și vrei să le conservi pentru mai târziu, avem pentru tine o rețetă de mere conservate la borcan.
Toarnă compoziția într-o tavă rotundă de 24 cm diametrul, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Nivelează-iuniform suprafața, apoi presară pe deasupra merele rase, oprite.
Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace prăjitura timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusă în mijloc trebuie să iasă curată).
Lasă delicioasa prăjitură cu mere rase să se răcească în tavă înainte de a o scoate și porționa. Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și savureaz-o cu poftă alături de cei dragi.
Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu mere, îți recomandăm rețeta de ștrudel cu mere cuburi, de post.