Prăjitura inteligentă. Desertul care se separă singur în trei straturi delicioase

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Englezească

Prăjitura inteligentă nu este nici cea mai dietetică, nici cea mai economică, nici măcar cea mai ușor de făcut. Un lucru este cert: este atât de bună încât vei trece peste toate obstacolele și o vei face de multe ori. Cu siguranță cei dragi o vor mai cere după prima încercare.

Publicat: 8 iulie 2022, 08:18 / Actualizat: 8 iulie 2022, 18:16
Secretul prăjiturii inteligente e să respecți întocmai pașii rețetei, fără să te abați deloc de la ei / Shuterstock

Prăjitura inteligentă sau cremșnitul puturosului, cum i se mai spune, și-a căpătat acest renume pentru că se separă singură în trei straturi fără ca tu să faci ceva special. În plus, nu are nevoie de praf de copt ca să crească. La final vei avea un desert cu blat, cremă generoasă și o crustă pufoasă care apar ca prin magie.

Ai aici și rețeta de cremșnit cu cremă de vanilie, îndrăgită de iubitorii de deserturi pufoase și răcoroase.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se topește untul și se lasă deoparte să se răcească. Se separă ouăle. Într-un castron mare, gălbenușurile se bat cu zahărul la viteză mare până se omogenizează și au consistența unei creme. Apoi, se pune untul și se mixează din nou. Mai apoi, adaugă laptele puțin câte puțin și amestecă la viteză medie, până se încorporează. La final pune făina, câte o lingură, amestecând încet. Compoziția se lasă deoparte.

Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare și vanilia. Când devin o bezea tare se încorporează în amestecul de gălbenușuri și lapte. Amestecă cu o spatulă de silicon de jos în sus, încet, până când toată spuma s-a încorporat.

Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor. Toarnă compoziția și dă prăjitura inteligentă la cuptor. Scoate-o când este rumenită deasupra sau când trece de testul scobitorii. E recomandat să nu deschizi prea des ușa cuptorului.

Când este gata, după ce s-a răcit la temperatura camerei, se mai poate da la rece câteva ore înainte să fie servită.

Citește și

Secrete pentru ca prăjitura inteligentă să iasă perfect

Nu este mâna niciunui prestidigitator, ci chiar a ta. Secretul e să respecți întocmai pașii rețetei, fără să te abați deloc de la ei. În plus, trebuie să ții cont și de câteva detalii pentru ca prăjitura ta inteligentă să nu se dovedească a fi altfel decât îi spune numele.

Laptele și ouăle pe care le vei folosi pentru prăjitură trebuie să fie cât mai reci. Dă-le la frigider cu câteva ore înainte să te apuci de treabă pentru a te asigura că vor avea temperatura potrivită. În plus, folosește lapte integral și unt cu 82% grăsime pentru ca prăjitura să aibă un gust cât mai aromat.

Înainte de a te apuca de făcut prăjitura inteligentă citește cu atenție ce ai de făcut și pregătește tot ce ai nevoie pe blatul de lucru. Pune untul să se topească și de-abia când el s-a răcit scoate din frigider restul ingredientelor, pentru ca acestea să nu se încălzească între timp.

O altă rețetă minune, dar care necesită mult timp este pavlova. Ai aici varianta cu zmeură, un preparat pe care cu siguranță îl vei adora.

Prăjitură inteligentă cu cacao

Poți să faci prăjitura inteligentă și cu cacao. Pur și simplu adaugă două linguri de cacao după ce ai pus făina și încorporează-le bine în compoziție.

Prăjitura inteligentă se păstrează la rece, mai ales dacă o faci vara. Având în compoziție ouă și lapte se va strica imediat dacă stă la temperatura camerei. Probabil că o vei mânca foarte repede alături de cei dragi, dar presupunând că mai rămân câteva bucăți, ține-le la frigider.

Citește și
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Budincă de lămâie. Un desert răcoritor cu gust dulce-acrișor
Budincă de lămâie. Un desert răcoritor cu gust dulce-acrișor
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Prăjitura Coca Cola. Rețetă delicioasă de desert
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
3 septembrie, 06:56
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
3 septembrie, 06:49
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
2 septembrie, 06:45
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
2 septembrie, 06:14
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
1 septembrie, 06:03
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
1 septembrie, 05:00
Cum recunoști un restaurant fine dining? 8 indicii că ești într-un local select Cum recunoști un restaurant fine dining? 8 indicii că ești într-un local select
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...

Parteneri

Musaca de post cu vinete și dovlecei. Rețetă plină de savoare și sănătate
Musaca de post cu vinete și dovlecei. Rețetă plină de savoare și sănătate
Imagini cu sutele de rezervişti, chemaţi la arme după zeci de ani. "Măcar jumătate să nimeresc"
Imagini cu sutele de rezervişti, chemaţi la arme după zeci de ani. "Măcar jumătate să nimeresc"
„Eram filmat, mi-am pierdut cumpătul!” Momentul uluitor în care Ion Ţiriac s-a decis să le ofere olimpicilor români maşini de lux
„Eram filmat, mi-am pierdut cumpătul!” Momentul uluitor în care Ion Ţiriac s-a decis să le ofere olimpicilor români maşini de lux
Ispita Lala s-a mutat cu iubitul său. Internauții spun că este vorba despre o altă ispită din show. Ce detalii au observat
Ispita Lala s-a mutat cu iubitul său. Internauții spun că este vorba despre o altă ispită din show. Ce detalii au observat
Mert Ramazan Demir a publicat o poză cu fratele său. Melik Demir este doctor și are o relație foarte bună cu celebrul actor
Mert Ramazan Demir a publicat o poză cu fratele său. Melik Demir este doctor și are o relație foarte bună cu celebrul actor
Ce atrage păianjenii în casă imediat cum începe toamna. Detaliul la care puțini se gândesc
Ce atrage păianjenii în casă imediat cum începe toamna. Detaliul la care puțini se gândesc
Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Care sunt noutățile din anul școlar 2024-2025. 9 septembrie 2024 e prima zi de școală
Care sunt noutățile din anul școlar 2024-2025. 9 septembrie 2024 e prima zi de școală
Lana del Rey a negat zvonurile conform cărora ar fi împreună cu ghidul turistic Jeremy Dufrene. Cei doi au fost fotografiați săptămâna trecută în timp ce făceau cumpărături
Lana del Rey a negat zvonurile conform cărora ar fi împreună cu ghidul turistic Jeremy Dufrene. Cei doi au fost fotografiați săptămâna trecută în timp ce făceau cumpărături
Surse de proteine slabe de origine animală. Cum pot completa o dietă echilibrată
Surse de proteine slabe de origine animală. Cum pot completa o dietă echilibrată
fresh

Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat

Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat

Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară

Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai