Prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte
Prăjitura Kinder felie de lapte sau Milchschnitte este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri, în special de către copii. Este varianta de casă a prăjiturii cu aceeași denumire care se găsește în comerț.
Galerie foto
Nu numai copii se pot răsfăța cu o astfel de prăjitură, ci și adulții, pentru că este delicioasă și ușoară. Are la bază două blaturi cu cacao, mai dense, nu foarte pufoase cum sunt cele de pandișpan. Crema este preparată cu smântână pentru frișcă naturală, miere și lapte condensat.
Pe lângă gustul absolut delicios, prăjitura are și un aspect foarte frumos, uniform. Contrastul de culori dintre blaturi și cremă este și acesta cuceritor. Prepar-o și tu pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu gustul ei delicios. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea blaturilor. Poți împărți ingredientele de la început în două părți egale și prepari compozițiile pe rând. Poți prepara o singură compoziție și o împarți pe aceasta în două. Procedezi cum crezi că îți este mai ușor.
Cum prepari blaturile pentru prăjitura Kinder felie de lapte
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Adaugă puțină sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă zahărul, treptat, în timp ce amesteci intens până când bezeaua devine fermă. Gălbenușurile le amesteci cu mierea, uleiul și laptele.
Amestecă făina cu praful de copt, pudra de cacao și grișul, apoi trece amestecul prin sită. Adăugă acest amestec în compoziția de gălbenușuri, apoi încorporează bezeaua de albușuri, adăugată treptat. Împarte compoziția în două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Unge hârtiile cu ulei pentru a se desprinde ușor și frumos de pe blat. Coace blaturile pentru 20 de minute la 180 de grade cu funcția de ventilație pornită, dacă le coci în același timp.
Descoperă și o rețetă de blat de tort cu amidon.
Cum prepari crema de lapte
Pune gelatina la hidrata în lapte, apoi o pui la diluat pe baie de aburi. Las-o să se răcească. Bate intens cu mixerul sau cu telul smântâna pentru frișcă. Oprește-te când aceasta devine fermă. Adaugă zahărul vanilinat, apoi laptele condensat și mierea, dar și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. La final, adaugă gelatina amestecând intens pentru omogenizarea compoziției.
Pentru a monta prăjitura Kinder felie de lapte, mai întâi așază o folie de prospețime în tavă. Apoi pune primul blat de prăjitură răcit.
Întinde crema de lapte uniform peste blat și așază peste aceasta al doilea blat. Așază-l cu partea de la baza tăvii deasupra pentru că aceasta este întotdeauna uniformă. Partea de deasupra se mai deformează în timpul coacerii. Acoperă prăjitura cu o folie de prospețime și pune-o la rece pentru câteva ore, sau chiar de pe o zi pe alta. Se va porționa mult mai bine a doua zi.
Dacă ești în căutarea mai multor rețete de prăjituri celebre, îți oferim și rețeta de prăjitură Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocale.