Prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente
Să faci prăjituri din ciocolată din doar 3 ingrediente poate fi ceva foarte greu, însă nu este imposibil. De fapt, folosind rețeta de mai jos poți obține rapid un desert delicios. Nu ai nevoie de făină sau de ouă.
Prăjiturile din ciocolată din doar 3 ingrediente sunt se fac rapid și rezistă bine o perioadă lungă de timp. Arată atât de bine încât le poți pune într-o cutie frumoasă și le poți face cadou oamenilor dragi.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 177°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor.
Într-un bol se pun chipsurile de ciocolată și untul. Se dă la microunde până când se topesc în intervale de 15-20 de secunde. Se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Apoi se încorporează amidonul. Încearcă și rețeta de prăjitura Krem a la Krem.
Cu ajutorul unei cupe se ia din compoziție și se pune pe tava pregătită. Nu ar trebui să se întindă. Se apasă ușor cu spatele unei linhuri fiecare prăjitură. Se dă tava la cuptor aproximativ 6 minute sau până când compoziția arată uscată, cu mici crăpături deasupra. Apoi se scot și se se lasă să se răcească, după care se iau cu o spatulă. Se pot presăra cu zahăr pudră.
Sfaturi pentru a face prăjituri din ciocolată
Chipsurile din ciocolată ar trebui să aibă minimum 60% cacao. Trebuie să folosești ciocolată simplă, fără alte adaosuri. Cu cât are mai puțin zahăr în compoziție cu atât va fi mai bine.
Pentru a face prăjiturile trebuie să topești chipsurile din ciocolată. O poți face la cuptorul cu microunde, însă dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție poți să o faci la bain marie.
Pune chipsurile într-un vas rezistent la tratament termic pe care apoi îl așezi deasupra unui vas cu apă care clocotește. Amestecă încontinuu până când ciocolata se topește, apoi urmează restul pașilor. Află mai multe despre cum să topești ciocolata.
Untul folosit poate fi atât sărat, cât și nesărat. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este concentrația de grăsime. Cu cât este mai mare cu atât mai bine pentru textura prăjiturilor. Ideal este să aibă 80-82% grăsime.