Pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru masa de prânz sau pentru cină, îți oferim o rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor. Nu ai nevoie de ingrediente multe sau complexe, iar modul de preparare este simplu și ușor.
Combinația de legume se poate alege după propriul gust, dar important este să se pătrundă toate, cam în același timp. Poți opta pentru un mix de legume congelat sau pentru legume proaspete, de sezon. Cu cât sunt mai colorate, cu atât vor da savoare și aspect preparatului. Cât despre condimentele folosite și pe acestea le poți adăuga după bunul plac. Curry este amestecul de condimente cel mai potrivit, atât pentru carnea de pui cât și pentru legume. Dar în lipsa acestuia, îți poți pregăti propriul amestec de condimente.
Pulpele inferioare de pui sunt cele mai adorate pentru că sunt foarte fragede. Se pătrund foarte rapid și le poți prepara în foarte multe moduri. Le poți prepara la grătar, la tigaie sau la cuptor. Pot fi incluse în mâncăruri scăzute sau în ciorbe și se pot combina cu multe alte ingrediente.
Vezi aici cum poți prepara și pulpe de pui cu legume la tigaie, ideale pentru masa de prânz. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește de la început toate ingredientele din listă. Începe cu pulpele de pui pe care le condimentezi și le pui într-un bol. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă pulpele la marinat până când pregătești celelalte ingrediente.
Cum prepari pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor
Unge cu ulei un vas termorezistent și adaugă la baza lui o crenguță de rozmarin.
Curăță cartofii, spală-i bine și taie-i în cuburi potrivit de mari. Unge-i bine cu unt moale, condimentează-i cu sare și adaugă-i în vas, peste crenguța de rozmarin.
Clătește dovlecelul, șterge-l bine și porționează-l și pe acesta în cuburi. Împrăștie cuburile de dovlecel printre cuburile de cartofi din vasul termorezistent.
Urmează roșiile pe care, de asemenea, le speli și le ștergi, apoi le tai în jumătăți sau în sferturi dacă sunt mari. Dacă optezi pentru roșii micuțe, lasă-le întregi. Adaugă-le și pe acestea în vas, peste celelalte ingrediente.
Scoate pulpele de pui de la rece și înfășoară pe ele câte o felie de bacon. Introdu în interiorul baconului și câte o crenguță de rozmarin. Apoi așază pulpele astfel înfășurate peste legumele din vas.
Introdu vasul în cuptorul setat la 180 de grade Celsius. Lasă ingredientele să se prepare timp de 40-45 de minute, sau până când sunt bine pătrunse, iar baconul frumos rumenit peste pulpele de pui.
Servește delicioasele pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor, cât sunt calde. Opțional, o parte dintre legumele coapte le poți transforma în sos.
Descoperă și care sunt cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne și câteva sfaturi în bucătărie de la specialiști.