Roșii cherry la borcan, în suc de roșii
Dacă adori roșiile cherry de grădină, dar ești mâhnită că se termină sezonul lor, află că poți conserva roșii cherry la borcan, în suc de roșii. Te vei bucura de gustul lor delicios și în sezonul rece.
Chiar dacă găsești roșii cherry în comerț și la iarnă, acestea sunt recoltate din solare și nu se compară cu cele din grădină. Conservate în suc de roșii acestea nu numai că își vor păstra gustul, dar și proprietățile. Nici nu vei simți diferența dintre roșiile proaspete și cele conservate.
După desfacerea borcanului poți folosii roșiile cherry la orice preparat culinar, chiar și la salate. Poți folosi roșiile la rețeta de salată Panzanella din bucătăria italiană. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a conserva și tu roșiile cherry în suc de roșii pentru iarnă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea sucului de roșii în care vei conserva roșii cherry la borcan.
Spală bine roșiile și opărește-le pentru un minut în apă clocotită. Scoate roșiile opărite într-un vas cu apă rece pentru a opri procesul termic. Apoi, decojește roșiile și toacă-le mărunt. Trece roșiile tocate prin blender pentru a le pasa.
Dacă dorești sucul de roșii fără semințe, trece roșiile de la început prin separator. În acest caz, nu mai este necesar pasul de opărire a roșiilor. Iar dacă nu deții un separator de semințe pentru roșii, după ce pasezi roșiile cu blenderul, trece-le printr-o sită. Pune sucul de roșii la fiert și lasă-l până când scade la jumătate. Adaugă o linguriță de sare pentru murături și o linguriță de zahăr. Zahărul este necesar pentru a regla aciditatea roșiilor.
Lasă sucul de roșii să se mai tempereze, înainte de a-l pune în borcanele cu roșii cherry.
Cum pui roșii cherry la borcan, în suc de roșii
Înainte a de a umple borcanele nu roșii cherry nu uita pasul de sterilizare a borcanelor și a capacelor. Acesta este un pas foarte important pentru o conservare sigură a legumelor.
După ce ai sterilizat borcanele, așază la baza lor crenguțe de țelină și frunze de busuioc. Apoi umple-le cu roșiile cherry spălate și scurse. Adaugă și 1-2 căței de usturoi printre roșii și toarnă sucul de roșii peste ele.
Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare. Într-o cratiță cu diametrul mai mare și pereții mai înalți decât borcanele așază un ștergar de bucătărie curat. Pune borcanele în cratiță peste ștergar. Umple cratița cu apă până la gâtul borcanelor și așaz-o pe flacăra aragazului.
Fierbe borcanele pentru 15-20 de minute de când apa din cratiță începe să clocotească. Roșiile cherry nu necesită mult timp de fierbere pentru a nu se crăpa. Lasă borcanele în apa în care au fiert să se răcească lent. Apoi le scoți, le ștergi și le etichetezi frumos.
La iarnă te vei bucura când vei găsi pe rafturile din cămară așa conserve minunate de roșii cherry la borcan și multe altele. Și dacă tot ai dat start preparării conservelor pentru iarnă, îți mai recomandăm și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.