Ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Un desert gustos și spectaculos

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă îți place combinația de mere cu nuci în deserturi, îți oferim o rețetă delicioasă de ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Prepar-o și îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul spectaculos.

Maria Udrea
Publicat: 12 ianuarie 2023, 07:00

Galerie foto

Rulada se decorează cu nuci pe laterale și cu felii de mere deasupra / Profimedia Images

Merele și nucile sunt ingredientele de care te poți bucura pe tot parcursul anului. Le găsești atât în piață cât și în magazinele de cartier, sau în hipermarketuri. În plus, sunt adorate de toată lumea, deci le poți combina cu succes în rețetele de deserturi. Rulada mai conține și o delicioasă cremă de vanilie care care se combină perfect cu merele și nucile.

Citește și

Poți prepara o cremă la rece, dacă nu ai timp suficient pentru fierberea cremei. Îți oferim în acest scop o rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă, perfectă pentru o astfel de ruladă. Iar mai jos, poți urmării rețeta ruladei cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru a ingredientelor pentru foaia de ruladă. Lasă-le să ajungă la temperatura camerei pentru a le putea amesteca bine. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari foaia de aluat pentru ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le energic cu mixerul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă câte o lingură de zahăr în timp ce le amesteci continuu. Când bezeaua devine fermă, adaugă, unul câte unul, gălbenușurile.  Apoi, adaugă lingură cu lingură făina trecută prin sită.

Pune hârtie de copt în tavă, întinde în ea compoziția pentru foaia de ruladă și niveleaz-o uniform la suprafață.

Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, așază deasupra foii de ruladă un ștergar umezit, dar bine scurs și las-o să se răcească. Ștergarul va ajuta foaia de ruladă să nu se usuce.

Cum prepari crema de vanilie și merele caramelizate

Amestecă într-un bol amidonul cu făina. Adaugă puțin lapte rece și omogenizează amestecul. Pune restul de lapte la fiert cu un praf de sare și zahărul. Adaugă-l fierbinte peste compoziția de făină cu amidon, amestecând continuu până la omogenizare. Pune vasul cu crema de vanilie la foc și fierbe crema până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După ce ai ridicat vasul de pe foc, adaugă în cremă esența de vanilie. Apoi așază direct peste cremă o folie de prospețime. Lasă crema la loc răcoros până când este bine răcită. După răcire, încorporează în cremă untul moale.

Descoperă aici și cum poți prepara rețeta de cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi.

Taie merele în cuburi micuțe și pune-le într-o crăticioară împreună cu sucul de lămâie și zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă merele să se caramelizeze, amestecându-le ușor. Spre final, adaugă și pudra de scorțișoară. Lasă merele să se tempereze ușor în sirop apoi transferă-le într-o sită, la scurs. Rumenește ușor și nucile în cuptor, așezate într-o tavă pe hârtie de copt, apoi le mărunțești

Cum montezi delicioasa ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte

După ce s-a răcit foaia de ruladă răstoarn-o pe un platou mare și îndepărtează hârtia de copt. Glazureaz-o cu siropul scurs de la mere pentru a se însiropa ușor.

Peste foaie întinde 2/3 din crema de vanilie în strat uniform. Apoi presară peste ea cuburile de mere caramelizate. Ruleaz-o strâns, împacheteaz-o în hârtie de copt și pune-o la rece pentru 2-3 ore. Apoi întinde peste ea crema oprită și aplică pe laterale nucile mărunțite. Pune din nou rulada la rece pentru minim 30 de minute, apoi o poți porționa frumos. Decoreaz-o cu felii de mere stropite cu cuc de lămâie pentru a nu oxida.

Dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi cu mere, îți mai oferim pentru data viitoare și o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Secretul pe care Prințul William l-a păstrat față de Kate Middleton timp de ani de zile. Despre ce e vorba
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos