Ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Un desert gustos și spectaculos
Dacă îți place combinația de mere cu nuci în deserturi, îți oferim o rețetă delicioasă de ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Prepar-o și îi vei cuceri pe cei dragi cu gustul ei delicios și aspectul spectaculos.
Galerie foto
Merele și nucile sunt ingredientele de care te poți bucura pe tot parcursul anului. Le găsești atât în piață cât și în magazinele de cartier, sau în hipermarketuri. În plus, sunt adorate de toată lumea, deci le poți combina cu succes în rețetele de deserturi. Rulada mai conține și o delicioasă cremă de vanilie care care se combină perfect cu merele și nucile.
Poți prepara o cremă la rece, dacă nu ai timp suficient pentru fierberea cremei. Îți oferim în acest scop o rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă, perfectă pentru o astfel de ruladă. Iar mai jos, poți urmării rețeta ruladei cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru a ingredientelor pentru foaia de ruladă. Lasă-le să ajungă la temperatura camerei pentru a le putea amesteca bine. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari foaia de aluat pentru ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le energic cu mixerul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă câte o lingură de zahăr în timp ce le amesteci continuu. Când bezeaua devine fermă, adaugă, unul câte unul, gălbenușurile. Apoi, adaugă lingură cu lingură făina trecută prin sită.
Pune hârtie de copt în tavă, întinde în ea compoziția pentru foaia de ruladă și niveleaz-o uniform la suprafață.
Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, așază deasupra foii de ruladă un ștergar umezit, dar bine scurs și las-o să se răcească. Ștergarul va ajuta foaia de ruladă să nu se usuce.
Cum prepari crema de vanilie și merele caramelizate
Amestecă într-un bol amidonul cu făina. Adaugă puțin lapte rece și omogenizează amestecul. Pune restul de lapte la fiert cu un praf de sare și zahărul. Adaugă-l fierbinte peste compoziția de făină cu amidon, amestecând continuu până la omogenizare. Pune vasul cu crema de vanilie la foc și fierbe crema până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După ce ai ridicat vasul de pe foc, adaugă în cremă esența de vanilie. Apoi așază direct peste cremă o folie de prospețime. Lasă crema la loc răcoros până când este bine răcită. După răcire, încorporează în cremă untul moale.
Descoperă aici și cum poți prepara rețeta de cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi.
Taie merele în cuburi micuțe și pune-le într-o crăticioară împreună cu sucul de lămâie și zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă merele să se caramelizeze, amestecându-le ușor. Spre final, adaugă și pudra de scorțișoară. Lasă merele să se tempereze ușor în sirop apoi transferă-le într-o sită, la scurs. Rumenește ușor și nucile în cuptor, așezate într-o tavă pe hârtie de copt, apoi le mărunțești
Cum montezi delicioasa ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte
După ce s-a răcit foaia de ruladă răstoarn-o pe un platou mare și îndepărtează hârtia de copt. Glazureaz-o cu siropul scurs de la mere pentru a se însiropa ușor.
Peste foaie întinde 2/3 din crema de vanilie în strat uniform. Apoi presară peste ea cuburile de mere caramelizate. Ruleaz-o strâns, împacheteaz-o în hârtie de copt și pune-o la rece pentru 2-3 ore. Apoi întinde peste ea crema oprită și aplică pe laterale nucile mărunțite. Pune din nou rulada la rece pentru minim 30 de minute, apoi o poți porționa frumos. Decoreaz-o cu felii de mere stropite cu cuc de lămâie pentru a nu oxida.
Dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi cu mere, îți mai oferim pentru data viitoare și o rețetă de tort de mere cu cremă de zahăr ars.