Ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj

Dacă ești în căutarea unor rețete gustoase de aperitive cu somon, îți oferim o rețetă de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.

Trei porții de Ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj pe un platou, alături de un cuțit
Galerie foto

Galerie foto

Rulada aperitiv cu somon și spanac se porționează mai frumos după răcirea completă / Profimedia Images

Porționată frumos, rulada va arăta spectaculos pe un platou cu aperitive festive. Dar poate fi preparată și pentru o gustare de weekend când se anunță prietenii și familia în vizită. Combinația de spanac cu brânză este una foarte populară în rețetele de aperitive. Dar atunci când mai adaugi și somon afumat, deliciul va fi garantat.

Citește și

Rulada se prepară în aluat foietaj pe care îl găsești în toate magazinele alimentare. Dar dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, îl poți prepara și pe acesta acasă. Îți oferim în acest scop o rețetă de aluat foietaj, inspirată din bucătăria franțuzească. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei aperitiv cu spanac și somon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea spanacului, timp în care lași aluatul foietaj la decongelat. Spală bine frunzele de baby spanac și scurge-le. Pune o tigaie cu uleiul la încins și topește untul în el. Adaugă 2 căței de usturoi curățați și striviți și amestecă-i prin tigaie timp de un minut, pentru a-și lăsa aroma. Apoi adaugă frunzele de spanac și amestecă-le și pe acestea prin grăsimea încinsă timp de un minut. Presară puțină sare și piper. Lasă spanacul la răcit până când este gata și aluatul foietaj.

Cum prepari ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj

După ce aluatul este decongelat desfă-l din pachet și întinde-l ușor pe masa de lucru. Curăță ceapa, dă-o pe răzătoarea mare și amestec-o cu crema de brânză și brânza sărată, sfărâmată, sau dată pe răzătoare. Dacă ceapa este suculentă stoarce-o în mâini pentru a elimina din lichid. Întinde această compoziție peste foaia de aluat. Apoi întinde spanacul scurs și așază bucățile de somon afumat pe un rând. Asigură-te că acestea nu au oase înainte de a le folosi. Dacă au piele, îndepărteaz-o și pe aceasta.

Descoperă aici și o rețetă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.

Rulează foaia de aluat cu toate ingredientele în interior și așază rulada într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt. Amestecă gălbenușul de ou cu laptele și unge cu acest amestec aluatul foietaj. Crestează aluatul deasupra, dar foarte ușor, pentru a-i da o formă frumoasă.

Pune tava la cuptor și coace rulada aperitiv pentru 30-35 de minute la 200 de grade Celsius.

Dacă o folosești pentru un platou cu aperitive festive porționează delicioasa ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj după răcire. Dacă o servești ca și gustare alături de cei dragi, o poți porționa și ușor caldă. Este delicioasă atât caldă cât și rece.

Iar pentru a completa platoul cu aperitive festive, îți mai oferim și o rețetă de chec aperitiv cu șuncă și măsline.

Citește și
Ruladă aperitiv cu somon și spanac în foietaj, porționată în trei felii pe un platou oval, alături de un cuțit și o furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Aperitiv cu spanac și somon porționat pe un tocător de lemn
Trei porții de Ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj pe un platou, alături de un cuțit
+21
CELE MAI CITITE
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ruladă cu șuncă și cașcaval porționată pe un tocător de lemn, alături de un bol cu ketchup
Galerie foto
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Ruladă cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru gustări zilnice
Spanac cu smântână și usturoi servit cu ou ochi în farfurie albă cu furculiță și cuțit, pe un tocător de lemn
Galerie foto
Spanac cu smântână și usturoi. Rețetă de mâncare hrănitoare
Spanac cu smântână și usturoi. Rețetă de mâncare hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
Ce este leasingul operațional și de ce este mai bine să închiriezi o mașină, nu să fii proprietar
Ce este leasingul operațional și de ce este mai bine să închiriezi o mașină, nu să fii proprietar
Ce este leasingul operațional și de ce este mai bine să închiriezi o mașină, nu să fii proprietar
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Interviu cu Alina Chivulescu. Frumoasa actriță mărturisește ce a învățat de la Victoria și cum își simte personajul
Interviu cu Alina Chivulescu. Frumoasa actriță mărturisește ce a învățat de la Victoria și cum își simte personajul
Interviu cu Alina Chivulescu. Frumoasa actriță mărturisește ce a învățat de la Victoria și cum își simte personajul
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
închide