Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să impresionezi familia și musafirii cu deserturi delicioase de sărbători, trece pe listă și rețeta de ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Este o ruladă delicioasă, cu aspect spectaculos, iar rețeta nu se prepară anevoios.

Maria Udrea
Publicat: 1 decembrie 2024, 06:04

Galerie foto

Rulada se porționează foarte bine după ce va sta un timp la frigider / Profimedia Images

Rulada din bezea face parte dintre deserturile delicate și elegante ce cuceresc prin contrastul de texturi și culori. Albul imaculat al bezelei de albușuri iese în evidență mai ales dacă umplutura este închisă la culoare. Iar negru-violet al murelor oferă din plin acest contrast deosebit. Murele pot fi adăugate și proaspete în interiorul ruladei sau ca decor, dar și transformate în gem, dulceață sau cremă.

Citește și

Rețeta foii de ruladă din bezea este inspirată după clasica rețetă de tort Pavlova, creată în cinstea cunoscutei balerine rusoaice Anna Pavlova. Dacă nu l-ai preparat până acum, îți recomandăm să-l încerci pentru un eveniment important în familie. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa și spectaculoasa ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prepara compoziția pentru foaia de bezea, pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le acolo până când ajung la temperatura camerei. Pentru reușita unei bezele ferme este important ca albușurile să nu fie foarte reci. În  acest timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt într-o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 32/43 cm.

Cum prepari foaia pentru ruladă de bezea cu mure

Peste albușurile din bol presară un praf de sare și amestecă-le energic cu mixerul până când devin spumoase și ușor ferme. Continuă amestecarea adăugând treptat zahărul, dar și sucul de lămâie. Oprești mixerul când obții o bezea foarte fermă care rămâne lipită de pereții bolului. Întinde bezeaua în tavă și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, setează temperatura cuptorului la 140 de grade Celsius și mai coace foaia de bezea 20 de minute.

După oprirea cuptorului mai lasă foaia de bezea în tavă 10 minute, apoi răstoarn-o pe o hârtie de copt curată.

Cum prepari crema de brânză

Adaugă smântâna pentru frișcă rece în bolul mixerului și mixeaz-o energic până când se mărește consistent în volum. Adaugă treptat zahărul pudră în timp ce amesteci intens. Când frișca devine ușor fermă adaugă brânza mascarpone și un praf de sare și continuă să mixezi până la omogenizare.

Introdu bolul cu crema de brânză în frigider și lasă-l acolo până când se răcește foaia de bezea. Îndepărtează hârtia de copt de pe foaia de bezea și întinde crema peste ea. Nu uita să dai deoparte puțină cremă și pentru decor.

O parte din mure amestecă-le cu zahărul și transformă-le în piure cu ajutorul unui blender. Peste crema de brânză adaugă cu o linguriță piure de mure, din loc în loc. Apoi rulează foaia de bezea cu crema în interior. Rulează foaia de bezea și împacheteaz-o în hârtia de copt curată. Pune delicioasa ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză la rece pentru 2-3 ore.

Decoreaz-o cu crema de brânză oprită, cu puțin piure de mure și mure proaspete, înainte de a o porționa.

Iar dacă mai dorești să prepari ulterior și altfel de rulade, mai poți încerca rețeta de ruladă cu ness.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Te-ar mai putea interesa și
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
26 decembrie, 06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
26 decembrie, 05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
26 decembrie, 05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga

Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao