Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Dacă ți-ai propus să impresionezi familia și musafirii cu deserturi delicioase de sărbători, trece pe listă și rețeta de ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Este o ruladă delicioasă, cu aspect spectaculos, iar rețeta nu se prepară anevoios.
Galerie foto
Rulada din bezea face parte dintre deserturile delicate și elegante ce cuceresc prin contrastul de texturi și culori. Albul imaculat al bezelei de albușuri iese în evidență mai ales dacă umplutura este închisă la culoare. Iar negru-violet al murelor oferă din plin acest contrast deosebit. Murele pot fi adăugate și proaspete în interiorul ruladei sau ca decor, dar și transformate în gem, dulceață sau cremă.
Rețeta foii de ruladă din bezea este inspirată după clasica rețetă de tort Pavlova, creată în cinstea cunoscutei balerine rusoaice Anna Pavlova. Dacă nu l-ai preparat până acum, îți recomandăm să-l încerci pentru un eveniment important în familie. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa și spectaculoasa ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a prepara compoziția pentru foaia de bezea, pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le acolo până când ajung la temperatura camerei. Pentru reușita unei bezele ferme este important ca albușurile să nu fie foarte reci. În acest timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt într-o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 32/43 cm.
Cum prepari foaia pentru ruladă de bezea cu mure
Peste albușurile din bol presară un praf de sare și amestecă-le energic cu mixerul până când devin spumoase și ușor ferme. Continuă amestecarea adăugând treptat zahărul, dar și sucul de lămâie. Oprești mixerul când obții o bezea foarte fermă care rămâne lipită de pereții bolului. Întinde bezeaua în tavă și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort.
Introdu tava în cuptorul încălzit și coace foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, setează temperatura cuptorului la 140 de grade Celsius și mai coace foaia de bezea 20 de minute.
După oprirea cuptorului mai lasă foaia de bezea în tavă 10 minute, apoi răstoarn-o pe o hârtie de copt curată.
Cum prepari crema de brânză
Adaugă smântâna pentru frișcă rece în bolul mixerului și mixeaz-o energic până când se mărește consistent în volum. Adaugă treptat zahărul pudră în timp ce amesteci intens. Când frișca devine ușor fermă adaugă brânza mascarpone și un praf de sare și continuă să mixezi până la omogenizare.
Introdu bolul cu crema de brânză în frigider și lasă-l acolo până când se răcește foaia de bezea. Îndepărtează hârtia de copt de pe foaia de bezea și întinde crema peste ea. Nu uita să dai deoparte puțină cremă și pentru decor.
O parte din mure amestecă-le cu zahărul și transformă-le în piure cu ajutorul unui blender. Peste crema de brânză adaugă cu o linguriță piure de mure, din loc în loc. Apoi rulează foaia de bezea cu crema în interior. Rulează foaia de bezea și împacheteaz-o în hârtia de copt curată. Pune delicioasa ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză la rece pentru 2-3 ore.
Decoreaz-o cu crema de brânză oprită, cu puțin piure de mure și mure proaspete, înainte de a o porționa.
Iar dacă mai dorești să prepari ulterior și altfel de rulade, mai poți încerca rețeta de ruladă cu ness.