Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Pentru că salatele pe bază de cartofi sunt foarte populare și ușor de preparat, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Este o rețetă de post, potrivită și pentru vegetarieni.
Cartofii fac parte dintre alimentele cele mai accesibile pentru orice tip de preparat culinar. Îi găsești în piață indiferent de anotimp. Sunt și foarte hrănitori și consistenți, iar rețetele cu cartofi sunt foarte versatile. Poți găti cartofii cu ușurință într-o mulțime de moduri și de combinații. Îi poți fierbe, prăji, îi poți prepara la cuptor sau îi poți introduce în aluaturi.
Poți combina cartofii cu foarte multe legume, cu orice tip de care, cu verdețuri și condimente, dar și cu brânzeturi și lactate. Pentru perioadele de post, sunt cei mai la îndemână dintre legume.
Din categoria rețetelor de post, poți încerca și rețeta de coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci. Sunt delicioase și foarte spectaculoase, iar familia va fi încântată de așa preparat. Iar în continuare, îți oferim rețeta completă pentru salată cremoasă de cartofi.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată te vei ocupa de legumele care necesită fierbere: cartofii și morcovii. În timp ce acestea fierb, poți prepara maioneza vegetală, pe care o păstrezi la rece până în momentul folosirii.
Pașii necesari pentru salată cremoasă de cartofi
Spală bine cartofii pe coajă, clătește-i și pune-i într-o cratiță. Adaugă apă peste ei, cât să îi acoperi bine. Apoi pune-i la fiert și lasă-i până când se pătrund bine la testul cu furculița. După fierbere, scurge cartofii, trece-i prin jet de apă rece și curăță-i de coajă. Toacă-i mărunt și adaugă-i într-un bol.
Morcovii îi cureți de coajă și îi fierbi în apă cu sare până când se pătrund și ei la testul cu furculița. Pe aceștia îi poți toca în cuburi, în tondele sau îi dai pe răzătoarea mare. Amestecă-i cu cartofii din bol.
Spală castravetele și taie-l în felii cât mai subțiri. Poți folosi castraveți murați, ca la salata orientală de post. Însă castraveții proaspeți oferă salatei un plus de prospețime și efect crocant.
Curăță ceapa roșii și toac-o mărunt. Adaugă și aceste ingrediente în bolul pentru salată.
Cum prepari maioneză de post
Pentru a obține o salată de cartofi cremoasă, ingredientul de bază este maioneza. Pentru prepararea maionezei este necesar să folosești un blender vertical. Adaugă în recipientul acestuia mai întâi muștarul și usturoiul răzuit, apoi laptele de soia, un praf de sare și unul de piper, puțin suc de lămâie, iar la final, uleiul. Poți folosi un muștar cu hrean și elimini usturoiul.
Introdu brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Apoi pornește aparatul și amestecă ingredientele ridicând treptat brațul acestuia. Amestecată în acest mod, maioneza se va omogeniza, înglobând treptat uleiul de deasupra.
După preparare, potrivește gustul maionezei cu sare, piper și suc de lămâie. Adaugă câte puțină maioneză în salata de cartofi și amestecă. Adaugă cantitatea de maioneză care oferă gustul optim salatei de cartofi.
Maioneza din lapte de soia poate fi înlocuită cu o altă maioneză vegetală cum ar fi maioneza de avocado.