Salată de cartofi cu ceapă roșie. Rețetă simplă pentru o zi de post
Dacă ești în căutarea unei rețete de preparate simple și rapide pentru o zi de post, încearcă rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie. Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă și de hrănitoare.
Printre cele mai populare alimente la care ne gândim când dorim un preparat rapid, dar consistent, se numără și cartofii. Sunt și foarte accesibili și îi găsim în toate magazinele alimentare și în piețe, în toate sezoanele anului. Cartofii sunt și gustoși și sățioși, dar și foarte hrănitori. Au un conținut bogat de vitamina A, vitamina C, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, sodiu, fosfor, calciu, dar și cantități mici de acid malic și acid citric.
Putem prepara din cartofi o mulțime de preparate, de la supe și ciorbe la aperitive, salate sau feluri principale. Chiar și rețete de deserturi putem prepara din cartofi. Găluștele de cartofi cu prune sunt un exemplu de desert delicios pe bază de cartofi. Descoperă aici rețeta de gomboți cu prune. Iar mai jos, descoperă rețeta completă, cu listă de ingrediente și mod de preparare pentru salata simplă de cartofi.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca oricare altă salată, și salata de cartofi cu ceapă are nevoie de ingrediente de bază și de ingrediente pentru dressing. Începe cu prepararea dressingului în care vei marina pentru un timp scurt ceapa roșie. În acel interval de timp poți pregăti cartofii și verdeața.
Pașii necesari pentru salată de cartofi cu ceapă roșie
Amestecă într-un vas uleiul cu oțetul și puțină sare. Amestecă-le până când sarea este dizolvată. Apoi curăță ceapa roșie, clătește-o și toac-o în fâșii. Pune-o într-un bol cu capac sau o caserolă și toarnă dressingul peste ea. Acoperă bolul cu capacul și agită-l pentru a se așeza bine fâșiile de ceapă. Lasă ceapa la marinat pentru aproximativ 30 de minute sau până când sunt gata și cartofii.
Spală bine cartofii și pune-i într-o cratiță. Adaugă apă peste ei cât să fie bine acoperiți, apoi pune-i la fiert. Când apa începe să fiarbă adaugă și o linguriță de sare și amestecă ușor pentru dizolvare. Sarea va accentua gustul cartofilor și îi va ajuta să se pătrundă într-un timp mai scurt. Lasă cartofii să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița.
Apoi scurge-i de apa fierbinte și trece-i prin apă rece pentru a opri procesul termic. Curăță-i de coajă și toacă-i în cuburi. Scurge și fâșiile de ceapă. Stropește cuburile de cartofi cu dressingul de la ceapă, apoi amestecă-i cu fâșiile de ceapă marinate. Potrivește gustul cu sare și piper și presară verdeața tocată.
Servește delicioasa salată de cartofi cu ceapă roșie, la una dintre mesele principale ale zilei, simplă sau alături de alte preparate.
Tot din aceeași categorie de salate pe bază de cartofi, pentru zilele de post, îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de cartofi cu maioneză vegetală.