Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Pentru o cină ușoară sau o gustare simplă, prepară o rețetă de salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei. Este una dintre cele mai simple rețete de salată, dar gustoasă și hrănitoare.
Galerie foto
Nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente și nici de timp îndelungat pentru un astfel de preparat. Rețete de salată pe bază de cartofi fierți sunt preferate pentru că sunt foarte versatile. Poți face o mulțime de combinații între cartofi și alte ingrediente. Le poți prepara simple sau garnisite cu diferite sosuri.
Unul dintre sosurile potrivite salatelor de cartofi este sosul de muștar. Nici sosul de maioneză sau cel de iaurt nu sunt de ignorat. Important este să adaugi cantitatea potrivită pentru un gust optim. Îți oferim în acest scop și o rețetă de salată de cartofi cu sos de muștar și smântână. În continuare descoperă lista de ingrediente și modul de preparare al salatei cu ton și măsline.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru această salată este să fierbi cartofii, să-i cureți și să-i toci în cuburi. Apoi îi amesteci cu celelalte ingrediente și și potrivești gustul salatei cu sare și piper. Este o rețetă pe cât de simplă și rapid de preparat, pe atât de gustoasă și sățioasă. În plus, poți servi această salată și în pauza de masă de la birou.
Pașii necesari pentru a prepara salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Începe prin a spăla bine cartofii și, fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în multă apă rece. Când apa începe să fiarbă, adaugă și o linguriță de sare. Amestecă în apă pentru dizolvarea acesteia. Sarea adăugată în apă ajută cartofii să se pătrundă mai rapid, dar le accentuează și gustul. Lasă cartofii să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița. Apoi îi scurgi, îi treci prin apă rece pentru a opri procesul termic și a-i putea curăța mai repede.
Taie cartofii în cuburi potrivit de mari și pune-i într-un bol încăpător.
Desfă cu atenție conservele de ton și pune conținutul într-o sită. Lasă fileul de ton să se scurgă bine de ulei.
Descoperă și o rețetă de chiftele de ton cu ciuperci și cartofi preparate la cuptor.
Ia o lingură din uleiul de măsline scurs de la ton și stropește cuburile de cartofi cu el. Apoi presară puțină sare și macină piper peste cartofi. Amestecă-i ușor pentru a se unge și a se aromatiza uniform. Adaugă în bolul cu cartofi și bucăți din fileul de ton, dar și măslinele verzi, umplute cu ardei.
Curăță ceapa și toac-o în rondele. Adaugă aceste rondele peste ingredientele din bol. Stoarce suc de lămâie și stropește ingredientele cu acesta. Amestecă-le din nou, cu atenție să nu se zdrobească cartofii.
Presară frunze de pătrunjel verde, tocate mărunt, pentru un plus de culoare și de prospețime. Mai poți adăuga și câteva felii de lămâie ca decor și te poți bucura de delicioasa salată de cartofi cu ton și măsline umplute.
Ce rămâne din salată o poți pune într-o caserolă cu capac și păstra la frigider pentru a doua zi. Iar dacă ți plac astfel de salate îți mai recomandăm și rețeta de salată franțuzească de cartofi.