Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din conopidă, îți oferim o rețetă de salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Conopida este una dintre legumele de toamnă foarte apreciate, atât pentru proprietăți cât și pentru versatilitate. Poți prepara din conopidă o mulțime de rețete culinare, simple și delicioase. Poți prepara supe și ciorbe, salate și aperitive, mâncăruri scăzute și murături. Cele mai apreciate rețete sunt cele de murături, urmate de rețetele de supe creme și de aperitive.
Conopida nu necesită timp de gătire îndelungat. Timpul de fierbere al acesteia nu depășește 15 minute. Iar dacă alegi să o prepari la tigaie, sau la cuptor, în 30 de minute este gata. Vezi aici cum se prepară rețeta de steak de conopidă la cuptor. Este o rețetă de friptură de conopidă cu gust deosebit. Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru salatei din conopidă cu maioneză și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea salatei constă în pregătirea conopidei. Aceasta necesită curățare, spălare și fierbere. Între timp, te poți ocupa și de prepararea maionezei cu usturoi, care nu-ți răpește mai mult de 5 minute.
Cum prepari salată de conopidă cu maioneză și usturoi
Desfă conopida în buchețele și clătește-le bine cu apă rece. Clătește-le și prin interior, pentru a elimina toate impuritățile adunate în timpul dezvoltării. Pune o oală cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adaugă sarea. Amestecă bine până când se dizolvă, apoi adaugă buchețelele de conopidă.
Fierbe buchețelele de conopidă pentru 12-15 minute, atât cât să se pătrundă, dar să rămână ușor crocante. Apoi transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs. Sarea adăugată în apa care fierbe ajută conopida să se pătrundă mai repede. În același timp, îi potențează și gustul.
În timpul cât conopida fierbe, poți prepara maioneza cu usturoi. Curăță usturoiul și pisează-l cu puțină sare. Pune în bolul mixerului cele două gălbenușuri și muștarul Adaugă usturoiul pisat și pornește mixerul. Amestecă ingredientele din bol picurând și câte puțin din ulei. Pe parcurs ce maioneza devine consistentă, adaugă suc de lămâie și puțină apă minerală. Apa minerală adăugată oferă maionezei un plus de cremozitate, dar mai diminuează și din gustul intens de ulei. Adaugă sare și piper după gust, dar ține cont că și conopida este ușor sărată.
Dacă dorești o salată de post, poți prepara această rețetă de maioneză vegetală.
Când buchețelele de conopidă s-au răcit, toacă-le mărunt și amestecă-le cu maioneza cu usturoi. Pune delicioasa salată de conopidă cu maioneză și usturoi la frigider pentru 30 de minute, înainte de a o servi. Astfel, toate aromele vor avea timp să se întrepătrundă, iar salata va fi mai gustoasă. În timpul servirii, pentru un plus de prospețime, decorează salata cu verdeață.
Iar pentru data viitoare când mai ai în plan un preparat cu conopidă, îți recomandăm rețeta de conopidă gratinată.