Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă

Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din conopidă, îți oferim o rețetă de salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru una dintre gustările zilei.

Publicat: 7 noiembrie 2022, 07:00

Galerie foto

Usturoiul adăugat în maioneză oferă acesteia un gust aromat și picant / Shutterstock

Conopida este una dintre legumele de toamnă foarte apreciate, atât pentru proprietăți cât și pentru versatilitate. Poți prepara din conopidă o mulțime de rețete culinare, simple și delicioase. Poți prepara supe și ciorbe, salate și aperitive, mâncăruri scăzute și murături. Cele mai apreciate rețete sunt cele de murături, urmate de rețetele de supe creme și de aperitive.

Conopida nu necesită timp de gătire îndelungat. Timpul de fierbere al acesteia nu depășește 15 minute. Iar dacă alegi să o prepari la tigaie, sau la cuptor, în 30 de minute este gata. Vezi aici cum se prepară rețeta de steak de conopidă la cuptor. Este o rețetă de friptură de conopidă cu gust deosebit. Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru salatei din conopidă cu maioneză și usturoi.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea salatei constă în pregătirea conopidei. Aceasta necesită curățare, spălare și fierbere. Între timp, te poți ocupa și de prepararea maionezei cu usturoi, care nu-ți răpește mai mult de 5 minute.

Cum prepari salată de conopidă cu maioneză și usturoi

Desfă conopida în buchețele și clătește-le bine cu apă rece. Clătește-le și prin interior, pentru a elimina toate impuritățile adunate în timpul dezvoltării. Pune o oală cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adaugă sarea. Amestecă bine până când se dizolvă, apoi adaugă buchețelele de conopidă.

Fierbe buchețelele de conopidă pentru 12-15 minute, atât cât să se pătrundă, dar să rămână ușor crocante. Apoi transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs. Sarea adăugată în apa care fierbe ajută conopida să se pătrundă mai repede. În același timp, îi potențează și gustul.

În timpul cât conopida fierbe, poți prepara maioneza cu usturoi. Curăță usturoiul și pisează-l cu puțină sare. Pune în bolul mixerului cele două gălbenușuri și muștarul Adaugă usturoiul pisat și pornește mixerul. Amestecă ingredientele din bol picurând și câte puțin din ulei. Pe parcurs ce maioneza devine consistentă, adaugă suc de lămâie și puțină apă minerală. Apa minerală adăugată oferă maionezei un plus de cremozitate, dar mai diminuează și din gustul intens de ulei. Adaugă sare și piper după gust, dar ține cont că și conopida este ușor sărată.

Dacă dorești o salată de post, poți prepara această rețetă de maioneză vegetală.

Când buchețelele de conopidă s-au răcit, toacă-le mărunt și amestecă-le cu maioneza cu usturoi. Pune delicioasa salată de conopidă cu maioneză și usturoi la frigider pentru 30 de minute, înainte de a o servi. Astfel, toate aromele vor avea timp să se întrepătrundă, iar salata va fi mai gustoasă. În timpul servirii, pentru un plus de prospețime, decorează salata cu verdeață.

Iar pentru data viitoare când mai ai în plan un preparat cu conopidă, îți recomandăm rețeta de conopidă gratinată.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
5 salate sub 400 de calorii. Rețete simple pentru silueta perfectă
5 salate sub 400 de calorii. Rețete simple pentru silueta perfectă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros