Salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejun
Dacă te întrebi ce să mai servești la micul dejun, ușor și consistent în același timp, îți oferim o rețetă de salată de fructe cu quinoa și busuioc. Este plină de savoare și culoare, dar și de sănătate.
Quinoa a devenit foarte populară în bucătăria românească, în ultimii ani fiind considerată un superaliment. Acest fapt se datorează conținutului ridicat de vitamine, minerale și alți nutrienți benefici pentru sănătatea organismului. Iar un mare avantaj al acestui aliment este acela că nu conține gluten. Această proprietate o face ușor de digerat, fiind benefică pentru sistemul digestiv. Nu este nici bogată în calorii, ceea ce o face ideală pentru diferite diete.
Fructele sunt recomandate a fi consumate la micul dejun sau în prima parte a zilei. Sunt pline de vitamine și oferă organismului energie pentru întreaga zi. Vara este anotimpul cel mai bogat în fructe, deci poți opta pentru o combinație perfectă gustului propriu. Cu cât sunt mai colorate, cu atât sunt mai pline de vitamine fructele, după cum ne asigură specialiștii în nutriție.
Dacă dorești să combini quinoa și cu legume, poți încerca și rețeta de salată tabbouleh de quinoa. Dar până atunci, îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru salată de fructe cu quinoa și busuioc, perfectă pentru micul dejun.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de quinoa care necesită spălare din abundență, deoarece la suprafața boabelor de quinoa se găsește o substanță amară, saponina care trebuie îndepărtată. Apoi vei fierbe quinoa în apă cu sare și vei pregăti fructele. La final, prepari și un dressing dulce acrișor cu care asezonezi salata.
Pașii necesari pentru salată de fructe cu quinoa și busuioc
Pune boabele de quinoa într-o sită deasă și spală-le sub jet de apă rece, agitând sita pentru a pătrunde bine apa printre boabele de quinoa. Spală quinoa din abundență timp de 2-3 minute, pentru a elimina saponina amară. Apoi, scurge bine quinoa de apă.
Pune quinoa într-o cratiță și adaugă apă peste ea. Apa se pune în proporție de 2:1 cu puțin peste. Cantitatea de apă trebuie adăugată cât dublul volumului de quinoa.
Descoperă și ce este bulgur, unde se găsește și ce poți prepara din el.
Lasă apa să fiarbă și adaugă sarea. Amestecă pentru dizolvare, apoi adaugă quinoa. Fierbe-o timp de aproximativ 20 de minute, sau până când va absorbi toată apa și își va tripla volumul. Stinge focul și acoperă cratița cu capac pentru a continua procesul de hidratare a boabelor de quinoa. Lasă quinoa să se răcească și pregătește fructele și dressingul.
Fructele le speli, le scurgi și le tai în felii sau în cuburi mai mari, după caz. Zmeura va rămâne întreagă.
Amestecă mierea cu sucul de lime și adaugă amestecul peste fructe. Apoi adaugă și frunzele de busuioc și quinoa răcită.
Amestecă bine quinoa printre fructe și poți servi salata sau o mai pui puțin la rece.
Pentru că este vară, iar zilele sunt toride, este delicioasă această salată de fructe cu quinoa și busuioc servită rece, pentru revigorare.
Dacă dorești și un alt dressing pentru salată, îți recomandăm să încerci rețeta de dressing cu miere și oțet balsamic. Este o rețeta simplă, potrivită pentru orice salată cu fructe.