Salata franțuzească de cartofi, cea mai aromată garnitură

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Franceză

Salata franțuzească de cartofi este o garnitură delicioasă pentru preparatele din carne, dar o poți servi și ca atare. Pentru că are atâtea plante aromatice este o alegere potrivită pentru orice moment al zilei.

Publicat: 28 septembrie 2022, 06:35
Salata franțuzească de cartofi se poate prepara și cu cartofi noi și vechi / Shutterstock

Pentru salata franțuzească de cartofi cel mai potrivit este să folosești cartofi noi, cât mai mici. Îi fierbi în coajă și nu mai este nevoie să îi cureți. Ai nevoie atât de cartofi albi, cât și de roșii pentru că fiecare tip are altă textură și altă aromă. Cele două tipuri de cartofi se completează perfect, iar rezultatul este unul savuros.

Ingrediente

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas cu apă suficientă cât să îi acoperă. Se lasă până apa ajunge la punctul de fierbere, apoi focul se dă mic, se acoperă vasul și se mai lasă să fiarbă până când cartofii sunt moi. Se scot într-o strecurătoare cu ajutorul unei spatule fără a arunca apa.

Vasul cu apă se pune din nou la foc. Se adaugă usturoiul și se lasă 1 minut. Apoi se scoate într-un vas cu gheață. Se zdrobește. Se păstrează 70 ml din apa în care au fiert cartofii și usturoiul.

Cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se pun într-un vas suficient de mare. Într-un alt vas se amestecă până se omogenizează cu un tel uleiul, oțetul, muștarul, usturoiul pisat, sare și piperul. Sosul rezultat se pune peste cartofi și se amestecă până se combină. Se adaugă și restul ingredientelor. Se servește la temperatura camerei.

Cu ce aromezi salata franțuzească de cartofi

Ierburile aromatice sunt cele care fac această salată de cartofi delicioasă. Rețeta are pătrunjel, tarhon, arpagic și coriandru, însă dacă ai alte preferințe ești liberă să le folosești. Nu este greșit dacă pui nici rozmarin, mărar sau cimbru. În loc de arpagic poți folosi ceapa verde.

Alte variante ale salatei franțuzești de cartofi conțin capere care aduc o notă mai sărată, dar și o textură surprinzătoare și un strop de aciditate.

Rețeta de salată de cartofi franțuzească pe care noi ți-o propunem nu are niciun ingredient ce conține gluten. De aceea, poate fi consumată și de persoanele care suferă de celiachie sau de intoleranță la gluten.

Află de aici ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci cartofi și care sunt cele mai recente dezvăluiri ale specialiștilor.

Cum se păstrează salata franțuzească de cartofi

Salata franțuzească de cartofi poate fi consumată atât caldă, cât și la temperatura camerei sau rece. Este foarte versatilă, fiind servită cu preparate din carne, cu alte salate din verdețuri sau simplă. Este ideală pentru picnicuri, mai ales dacă faci și grătar, pentru pachetul de la birou sau pentru drumurile lungi cu mașina.

În cazul în care ai făcut mai multă salată o poți păstra la frigider, într-un vas închis ermetic, timp de patru zile. Nu este recomandat să o congelezi pentru că atunci când o vei decongela nici cartofii și nici ierburile aromatice nu își vor mai păstra textura.

În cazul în care cartofii sunt printre alimentele tale preferate, ai aici patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Salată de cartofi cremoasă, cu maioneză de post. Rețetă bună și pentru vegetarieni
Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor
Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor
Patatosalata, salata de cartofi grecească. Garnitura perfectă pentru orice preparat din carne
Patatosalata, salata de cartofi grecească. Garnitura perfectă pentru orice preparat din carne
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor