Salată rece de paste. Care sunt cele mai bune combinații

Salata rece de paste este unul dintre preparatele care nu trebuie să îți lipsească din meniu. Poate fi un prânz sau o cină, le poți pune la pachet la birou sau le poți lua la picnic.

Salată rece de paste puse în borcane și decorate cu roșii
Salata rece de paste poate fi făcută cu orice legume și tipuri de carne / Shutterstock

Salata rece de paste se prepară destul de ușor și poți să combini atât de multe ingrediente ca să fie pe gustul tău încât poate fi de fiecare dată altfel.

Ce tip de paste trebuie să alegi

Atunci când faci salată de paste contează foarte mult ce tip alegi. Sunt de preferat cele de dimensiuni mici ca fusilli, rigatoni, penne și mezze penne. Dacă folosește spaghete este important să pui un sos potrivit pentru ca pastele să nu se lipească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a pune sosul, indiferent de tipul de paste folosit, lasă-le să se scurgă bine, câteva minute, pentru a nu-l absorbi pe tot. În acest caz se pot transforma într-o pastă.

Cum gătești pastele pentru salată

Cea mai bună variantă de a găti pastele este să respecți indicațiile date de producător. Apoi, le pui la scurs și lași să curgă peste ele apă rece pentru a spăla stratul de amidon. Această metodă îndepărtează și o parte din arome. Dacă vrei să eviți acest lucru, pune pastele bine scurse într-un bol, stropește-le cu ulei și amestecă-le bine.

Sosul pentru salată

Sosul se adaugă imediat ce pastele s-au răcit complet pentru a nu transforma totul într-o pastă. Nu sunt recomandate sosurile cremoase pe bază de brânzeturi sau maioneză. De preferat sunt cele cu legume trase la tigaie. Află ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sosul de roșii.

Citește și

Salată rece de paste cu zucchini, ricotta și turmeric

Salata rece de paste cu zucchini cu ricotta este potrivită pentru orice masă.

Salată rece de paste cu zuccini și avocado pe un blat de lemn
Dacă vrei în salata rece de paste cu zucchini poți pune și boabe de mazăre / Shutterstock

Ingrediente

  • 510 g mezze penne
  • 3 zucchini
  • ½ de ceapă
  • 140 g brânză ricotta
  • 2 lingurițe de turmeric
  • frunze de mentă proaspătăt
  • sare
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb pastele potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. În timpul procesului de fierbere se adaugă sare și turmeric. Se sotează ceapa. Se taie zucchini în felii și se pun în tigaie alături de ceapă. Se lasă 5 minute.

Pastele reci se pun într-un vas adânc și se amestecă cu ceapa, zucchini, ricotta și frunzele de mentă tocate mărunt.

Salată rece de paste cu roșii uscate la soare, macrou și piper

Salata rece de paste cu roșii uscate la soare și macrou este potrivită în sezonul rece, dar o poți consuma la fel de bine oricând îți este poftă.

Salată de paste cu macrou și roșii uscate pe un blat de lemn
Dacă vrei o salată mai parfumată poți pune și o mână de măsline / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 340 g roșii uscate la soare (în ulei)
  • 1 conservă de macrou în ulei
  • 1 linguriță de piper
  • 100 g fulgi de migdale
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pastele se fierb potrivit indicațiilor date de producător. Apoi se scurg și se lasă să se răcească. Roșiile se taie în felii subțiri, se adaugă macroul fărâmițat, piperul și migdalele. Combinația se pune peste paste și se amestecă ușor până se omogenizează. Se adaugă ulei, sare și se decorează cu busuioc proaspăt tocat. Încearcă și rețeta de fusilli cu somon și mazăre.

Salată rece de paste rapidă

Salata rece de paste rapidă se poate consuma și după cinci zile după preparare. Este chiar mai bună după mai mult timp pentru că se întrepătrund aromele.

Salată de paste rapidă pe un blat de lemn
Salata de paste rapidă este delicioasă dacă sta la rece o perioadă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg paste (fusilli, penne, rotini sau farfalle)
  • 1 ardei gras feliat
  • 1/2 dovlecel feliat subțire
  • 100 g cană de roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 5 firi de ceapă verde tăiate felii subțiri
  • 2 ardei iuții tocați mărunt
  • 100 g măsline amestecate tăiate pe jumătate
  • 100 g brânză parmezan rasă sau brânză tare
  • 170 g bile proaspete de mozzarella, tocate
  • pătrunjel proaspăt tocat

Pentru sos

  • 70 ml oțet de vin roșu sau oțet de vin alb
  • 1/2 linguriță sare de mare fină
  • 1/2 lingurita piper negru proaspăt măcinat
  • oregano uscat
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Se gătesc pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Se scurge și se clătesc bine sub apă rece.

În timp ce pastele se gătesc, în fundul unui bol mare, se prepară dressingul. Se amestecă oțetul, sarea, piperul, oregano și uleiul de măsline până se omogenizează. Se adăugă pastele scurse și clătite și se amestecă bine.

Se amestecă ardeiul gras, dovleceii, roșiile, ceapa verde, ardeiul iute, măsline, parmezanul, mozzarella și ierburile. Înainte de servire se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tagliatelle cu năut în sos de roșii în bol alb, alături de verdeață și lămâie
Galerie foto
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
A cumpărat 6 case cu 5 euro în Italia, la nici o oră distanţă de plajă. Câţi bani a dat femeia pe taxe şi reparaţii
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Dana Roba a fost atacată în trafic, chiar de față cu fetițele ei. Agresorul a început să dea cu pumnii și cu bicicleta în mașină
Dana Roba a fost atacată în trafic, chiar de față cu fetițele ei. Agresorul a început să dea cu pumnii și cu bicicleta în mașină
Dana Roba a fost atacată în trafic, chiar de față cu fetițele ei. Agresorul a început să dea cu pumnii și cu bicicleta în mașină
Ai mânca pizza cu carne de ren? Iată ce toppinguri pentru pizza inedite sunt în lume!
Ai mânca pizza cu carne de ren? Iată ce toppinguri pentru pizza inedite sunt în lume!
Ai mânca pizza cu carne de ren? Iată ce toppinguri pentru pizza inedite sunt în lume!
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
Cum ajută alimentația în cazul bolilor autoimune digestive. Ce modificări în dietă pot ameliora simptomele
fresh
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide