Saramură de pui ca la mama acasă. Rețetă tradițională
Dacă ești în căutarea unei rețete cu carne de pui pentru un prânz delicios, încearcă rețeta de saramură de pui, ca la mama acasă. Este una dintre rețetele tradiționale cu care mulți s-au răsfățat în copilărie.
Galerie foto
Rețetele cu carne de pui sunt printre cele mai apreciate, atât în rândul consumatorilor, cât și al bucătarilor. Sunt foarte versatile și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru o mâncare delicioasă. Carnea de pui poate fi preparată la grătar, la cuptor sau la tigaie. Poate fi preparată și sub formă de supe și ciorbe, dar și sub formă de mâncăruri scăzute. Chiftelele sau perișoarele ies mai ușoare preparate cu carne de pui.
Friptura de pui poate fi servită cu mujdei sau cu diferite sosuri picante. Se combină delicios și cu sosuri albe, sau cu sosuri din brânzeturi. Una dintre cele mai populare și mai adorate rețete cu carne de pui este rețeta tradițională de ostropel. Este ușor asemănătoare cu rețeta de saramură de pui ca la mama acasă, pe care o poți descoperi detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta saramurii din carne de pui se prepară dintr-o combinație delicioasă de friptură de pui preparată pe grătar sau la cuptor, cu multe legume, de asemenea preparate pe grătar sau la cuptor. La acestea se adaugă și puțin usturoi făcut mujdei, dar și pătrunjel proaspăt din belșug. Este delicioasă, mai ales servită cu mămăliguță.
Cum se prepară saramură de pui ca la mama acasă
Începe cu pregătirea pulpelor de pui pe care le condimentezi cu sare, piper și boia de ardei. Apoi le așezi pe grătarul încins. Pe lângă pulpele de pui adaugă și roșiile și ardeii, spălate și șterse bine. Adaugă și cățeii de usturoi, dar necurățați. Presară peste acestea sare, piper și stropește atât carnea cât și legumele cu ulei.
Întoarce carnea și legumele de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă. Când sunt bine coapte, lasă legumele să se tempereze, curăță-le și toacă-le mărunt. Le poți prepara la fel de bine și la cuptor.
Descoperă și o rețetă de pui pe sare la cuptor.
Pune-le într-o cratiță, adaugă și pulpele de pui și acoperă totul cu apă. Fierbe legumele coapte cu carnea de pui pentru 15-20 de minute, la foc de intensitate mică. Curăță usturoiul, pisează-l și adaugă-l în cratița cu ingredientele de pe foc. Pe lângă usturoiul pisat mai adaugă și rondele de ardei iute sau fulgi de chili.
Potrivește gustul mâncării cu sare și piper, iar la final de preparare adaugă și verdeață tocată mărunt.
Servește delicioasa saramură de pui decorată cu pătrunjel verde sau cu rondele de ceapă verde. Este delicioasă atât cu mămăliguță, cât și cu pâine de casă. Descoperă aici și cum să faci mămăligă pripită, la fel ca la bunica acasă.