Smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir, pentru porția de vitamine
Pentru porția zilnică de vitamine, include cât mai multe fructe și legumele în meniurile primelor mese ale zilei. Prepară pentru micul dejun sau pentru gustarea de la ora 10 un delicios smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir. Te vei bucura de o băutură plină de savoare, culoare și sănătate.
Smoothie-urile sunt un amestec de fructe, de legume, sau de fructe cu legume la care se mai poate adăuga iaurt sau lapte vegetal. Băutura datează de mai bine de 3000 de ani, și a apărut în India sub denumirea de „lassi”. Aceasta era preparată din fructe precum căpșuni sau mango, amestecate cu iaurt și gheață. Pe la începutul secolului al 20-lea a ajuns pe continentul nord-american, iar începând cu anii ‘70, au devenit populare în întreaga lume.
Rețetele de smoothie se pot adapta după propriul gust cu legume și fructe de sezon. Avantajul unei astfel de băuturi este acela că folosești ingredientele întregi, unele chiar fără a le îndepărta coaja. Te bucuri astfel de tot conținutul lor, iar corpul poate asimila maximul de nutrienți din acestea. Combinând mai multe fructe într-o singură băutură, pe lângă gust și sănătate, obții și sățietate. De obicei smoothie-urile se consumă în prima parte a zilei pentru a profita de energia pe care acestea o oferă.
Descoperă aici și care este cel mai hrănitor smoothie. Rețeta care înlocuiește o masă. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea unei astfel de băuturi proaspete și revigorante nu vei aloca mai mult de 8-10 minute. Însă ai nevoie de un blender electric sau de unul vertical.
Cum prepari smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir
Începe cu pregătirea căpșunilor care necesită clătire cu apă rece din abundență, pentru a îndepărta toate impuritățile de pe ele. După clătire la lași să se scurgă și le îndepărtezi codițele și frunzele. Este recomandat să nu cureți căpșunile înainte de spălare deoarece apa poate pătrunde și în interiorul lor atunci când sunt foarte coapte.
Taie căpșunile în sferturi și adaugă-le în recipientul blenderului. Curăță rondelele de ghimbir de coajă, taie-le în două sau în patru și adaugă-le în vasul blenderului. Dacă nu ai ghimbir proaspăt poți adăuga 1/2 linguriță cu pudră de ghimbir. Acesta va oferi băuturii un gust ușor picant și o aromă deosebită. În plus, are și o mulțime de efecte benefice pentru organism.
Descoperă aici un articol complet despre beneficiile consumului de ghimbir.
Curăță și bananele, rupe-le în bucăți mai mici și adaugă-le și pe acestea peste celelalte ingrediente. Adaugă și apa plată și pornește blenderul. Transformă totul într-o băutură cremoasă și frumos colorată, dar și foarte gustoasă și foarte aromată.
Poți adăuga și câteva cuburi de gheață dacă dorești să servești băutura foarte rece.
În lipsa unui blender poți folosi și un chopper. Dar va trebui să pasezi bine ingredientele după tocare. Blenderul este foarte util, mai ales atunci când folosești fructe necurățate de coajă.
Pentru data viitoare când mai dorești să prepari o astfel de băutură îți recomandăm rețeta de smoothie cu unt de arahide și banane.