Smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir, pentru porția de vitamine

Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului: Băuturi
bucătăria: Internațională

Pentru porția zilnică de vitamine, include cât mai multe fructe și legumele în meniurile primelor mese ale zilei. Prepară pentru micul dejun sau pentru gustarea de la ora 10 un delicios smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir. Te vei bucura de o băutură plină de savoare, culoare și sănătate.

Maria Udrea
Publicat: 5 mai 2023, 07:00
În zilele călduroase se pot adăuga în smoothie și cuburi de gheață / Shutterstock

Smoothie-urile sunt un amestec de fructe, de legume, sau de fructe cu legume la care se mai poate adăuga iaurt sau lapte vegetal. Băutura datează de mai bine de 3000 de ani, și a apărut în India sub denumirea de „lassi”. Aceasta era preparată din fructe precum căpșuni sau mango, amestecate cu iaurt și gheață. Pe la începutul secolului al 20-lea a ajuns pe continentul nord-american, iar începând cu anii ‘70, au devenit populare în întreaga lume.

Citește și

Rețetele de smoothie se pot adapta după propriul gust cu legume și fructe de sezon. Avantajul unei astfel de băuturi este acela că folosești ingredientele întregi, unele chiar fără a le îndepărta coaja. Te bucuri astfel de tot conținutul lor, iar corpul poate asimila maximul de nutrienți din acestea. Combinând mai multe fructe într-o singură băutură, pe lângă gust și sănătate, obții și sățietate. De obicei smoothie-urile se consumă în prima parte a zilei pentru a profita de energia pe care acestea o oferă.

Descoperă aici și care este cel mai hrănitor smoothie. Rețeta care înlocuiește o masă. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea unei astfel de băuturi proaspete și revigorante nu vei aloca mai mult de 8-10 minute. Însă ai nevoie de un blender electric sau de unul vertical.

Cum prepari smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir

Începe cu pregătirea căpșunilor care necesită clătire cu apă rece din abundență, pentru a îndepărta toate impuritățile de pe ele. După clătire la lași să se scurgă și le îndepărtezi codițele și frunzele. Este recomandat să nu cureți căpșunile înainte de spălare deoarece apa poate pătrunde și în interiorul lor atunci când sunt foarte coapte.

Taie căpșunile în sferturi și adaugă-le în recipientul blenderului. Curăță rondelele de ghimbir de coajă, taie-le în două sau în patru și adaugă-le în vasul blenderului. Dacă nu ai ghimbir proaspăt poți adăuga 1/2 linguriță cu pudră de ghimbir. Acesta va oferi băuturii un gust ușor picant și o aromă deosebită. În plus, are și o mulțime de efecte benefice pentru organism.

Descoperă aici un articol complet despre beneficiile consumului de ghimbir.

Curăță și bananele, rupe-le în bucăți mai mici și adaugă-le și pe acestea peste celelalte ingrediente. Adaugă și apa plată și pornește blenderul. Transformă totul într-o băutură cremoasă și frumos colorată, dar și foarte gustoasă și foarte aromată.

Poți adăuga și câteva cuburi de gheață dacă dorești să servești băutura foarte rece.

În lipsa unui blender poți folosi și un chopper. Dar va trebui să pasezi bine ingredientele după tocare. Blenderul este foarte util, mai ales atunci când folosești fructe necurățate de coajă.

Pentru data viitoare când mai dorești să prepari o astfel de băutură îți recomandăm rețeta de smoothie cu unt de arahide și banane.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la pahar
Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la pahar
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Desert delicios de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor