Primul pas pentru prepararea șnițelului constă în pregătirea cărnii. Aceasta trebuie tăiată în felii subțiri, de aproximativ 4-5 mm și condimentată pe ambele părți cu sare și piper.
Cum prepari șnițel vienez sau Wiener Schnitzel
După ce ai terminat de pregătit carnea pentru șnițele, las-o la odihnit acoperită timp de 10-15 minute pentru a se mai frăgezi. Dacă feliile de carne sunt mai groase, le poți bate cu ciocanul de șnițele. Apoi pune făina într-un bol și pesmetul în altul.
Pune ouăle într-o farfurie, presară sare și puțin piper peste ele și amestecă-le cu o furculiță.
Încearcă și rețeta de șnițele de porc, fragede și delicioase.
Ia fiecare felie de carne și trece-o mai întâi prin făină, scuturând excesul. Apoi scufundă feliile de carne prin compoziția de ouă, astfel încât să fie acoperite pe toate părțile. La final, trece-le prin pesmet, acoperindu-le cu un strat uniform din acesta.
Pune uleiul într-o tigaie largă și adâncă, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Prăjește fiecare șnițel pe ambele părți până devine auriu și crocant. Nu necesită mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte. Redu intensitatea flăcării aragazului atunci când uleiul este foarte încins, pentru a nu se arde pesmetul.
După prăjire, transferă deliciosul șnițel vienez pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, necesare pentru a elimina excesul de ulei. Poți servi șnițelul fierbinte, cu o felie de lămâie alături, cu cartofi prăjiți, salată de cartofi sau salată verde. Va fi delicios în toate variantele.
Iar dacă mai dorești și alte variante de șnițele, poți încerca rețeta de șnițele de pui, cu legume gratinate la cuptor.