Spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi. O gustare de vară, delicioasă
Pentru că au apărut deja pe piață dovleceii de grădină, te poți bucura de gustul lor incluzându-i în cât mai multe rețete delicioase. Una dintre acestea poate fi rețeta de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi, pe care și-o oferim mai jos.
Dovleceii fac parte dintre cele mai îndrăgite legume de vară. Chiar dacă îi găsești în piață pe tot parcursul anului, gustul dovleceilor de vară este inegalabil. Sunt foarte accesibili și îi poți prepara în diferite moduri. Poți să îi combini cu absolut toate legumele într-o mulțime de preparate. Îi poți combina cu orice tip de carne, chiar și cu pește. Îi poți combina cu tot felul de sosuri, dar îi poți transforma și pe ei în sosuri delicioase.
Cele mai simple rețete cu dovlecei sunt sunt gustările în care poți folosi doar dovlecei cu sos de usturoi. Salata simplă de dovlecei sau dovleceii pane sunt printre cele mai îndrăgite preparate de vară. Descoperă aici și rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleceilor care necesită spălare, ștergere și transformare în spaghete. Dacă nu ai un dispozitiv special pentru spiralat legume, poți folosi decojitorul de legume. Acesta are două capete, iar cu cel care are dinții mai distanțați poți realiza spaghetele. După ce ai pregătit spaghetele de dovlecei, așază-le răsfirate pe un banc de lucru și presară sare peste ele. Lasă-le la deshidratat în timp ce pregătești sosul.
Descoperă aici și rețeta pentru sos bechamel.
Cum prepari sosul pentru spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi
Sosul de brânzeturi se prepară extrem de simplu și într-un timp foarte scurt. Mai întâi pregătește brânzeturile pe care le dai pe răzătoarea mare.
Ia o tigaie adâncă sau o cratiță și pune smântâna la încălzit, la foc de intensitate mică. Las-o să se încălzească ușor și adaugă toate condimentele. Amestecă cu o spatulă să își degaje condimentele aromele. Apoi adaugă brânzeturile răzuite anterior. Amestecă energic cu spatula până când toate brânzeturile sunt topite.
Parmezanul îl adaugi spre final de preparare, pentru a-și păstra aroma. Tot la final adaugi și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
După ce ai preparat deliciosul sos de brânzeturi, presează ușor spaghetele de dovlecei cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul format. Adaugă-le în sosul de brânzeturi și amestecă-le ușor să nu se rupă. Lasă-le să se prepare în sos pentru aproximativ 10-12 minute, la foc de intensitate minimă.
Servește-le calde de sine stătătoare sau ca garnitură la o mâncare de orez. Tare bune sunt și pastele servite alături de spaghete de dovlecei cu sos de brânzeturi.
Pentru a te bucura de gustul dovleceilor de grădină și în sezonul rece, nu ezita să pui câteva pachete la congelator. Descoperă aici câteva sfaturi despre cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare a acestora.