Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Dacă nu mai ai idei despre ce desert de post să mai prepari, îți recomandăm o rețetă de ștrudel cu mere cuburi. Este rețeta unui desert, pe cât de simplu, pe atât de delicios și aromat.
Galerie foto
Merele sunt cele mai populare fructe pe care le poți include în absolut orice categorie de desert. Poți prepara plăcinte, tarte și ștrudele cu mere. poți prepara prăjituri și torturi, creme de prăjituri și torturi, dar și aluaturi. Le poți include în prăjituri atât răzuite, cât și tocate sau feliate, dar și întregi.
Răzuite și caramelizate sau răzuite simple, pot fi incluse în aluaturile de clătite sau în cele de gogoși. Chiar și în aluaturile de pâine se mai pot adăuga merele.
Descoperă aici și o rețetă de chifle cu mere, bune de servit la micul dejun. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea deliciosului ștrudel cu mere cuburi, în varianta de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea aluatului care este un aluat simplu pentru foi de plăcintă, de post. Acesta necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi modelat ușor.
În intervalul de timp cât aluatul se odihnește la rece, vei pregăti merele pentru umplutura ștrudelului.
Cum prepari aluatul pentru ștrudel cu mere cuburi
Așază o crăticioară la foc de intensitate medie și adaugă în ea apa cu uleiul și oțetul. Încălzește ușor amestecul de lichide, fără a atinge punctul de fierbere.
Trece făina prin sită într-un bol încăpător și o amestec-o cu sarea. Începe să torni câte puțin din lichidul cald, în timp ce amesteci energic pentru omogenizarea aluatului. Frământă aluatul doar până când nu se va mai lipi de bol sau de mâini. Textura aluatului nu va fi foarte fermă, va fi ușor moale. Dă formă de bilă aluatului și împachetează-l în folie de prospețime.
Pune aluatul la rece pentru aproximativ o oră.
Între timp, spală bine merele, șterge-le ștergem și secționează-le în jumătăți pentru a le îndepărta cotoarele. Apoi taie-le în cuburi. Coaja nu o curăța decât dacă este tare sau deteriorată.
Amestecă imediat cuburile de mere cu zahărul, pudra de scorțișoară și grișul, pentru a nu le da timp să oxideze.
Cum formezi și coci ștrudelul cu mere cuburi
Înainte de a începe să formezi ștrudelul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoate aluatul de la rece pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie subțire. Adaugă cuburile de mere peste foaia de aluat. Rulează strâns aluatul cu merele în interior.
Așază ștrudelul cu mere cuburi într-o tavă, pe hârtie de copt. Cu o pensulă de patiserie unge suprafața aluatului cu ulei amestecat cu puțin turmeric, pentru a se rumeni frumos.
Introdu tava în cuptor și coace ștrudelul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, decorează-l cu zahăr pudră și îl poți porționa.
Dacă mai dorești și altă rețetă de desert cu mere, de post, îți mai recomandăm rețeta de plăcintă cu mere și nuci.