Supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate
Pentru că deja s-a răcorit afară, supele cremă, gustoase și consistente își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă cremă de usturoi copt, cu bacon crocant și crutoane aromate.
Galerie foto
Rețeta este simplă, iar ingredientele puține și foarte la îndemână. Dar, pe cât de simplă este, pe atât de savuroasă și sățioasă. Textura supei este cremoasă și fină, te cucerește instant înainte de degustare. Savoarea este oferită de gustul usturoiului copt, adăugat din abundență, în combinație cu celelalte ingrediente.
Pe lângă savoare în bucate, usturoiul este considerat un bun remediu naturist în diferite afecțiuni. Acesta este benefic împotriva infecțiilor sau în combaterea anumitor paraziții intestinali. Chiar dacă are un miros deranjant uneori, este foarte recomandat în alimentația de zi cu zi. Are și un puternic rol în a menține tensiunea arterială sub control. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea supei cremă din usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea supei cremă constă în pregătirea usturoiului. Taie de la fiecare căpățână de usturoi câte un mic capac, astfel încât să se vadă miezul cățeilor de usturoi. Așază căpățânile de usturoi decupate într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Stropește-le cu puțin ulei de măsline sau de floarea soarelui. Apoi pune tava cu usturoi la cuptor, la 220 de grade Celsius, pentru 12-15 minute. Curăță usturoiul cât încă este fierbinte și lasă-l deoparte. Ocupă-te de celelalte ingrediente.
Pași necesari preparării rețetei de supă cremă de usturoi copt
Pune supa de legume la încălzit. Pune untul într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se topească complet și adaugă făina. Amestecă intens până când făina se hidratează și absoarbe tot untul. Toarnă câte puțină supă fierbinte și amestecă intens până când și aceasta este absorbită de făină. Adaugă sare, piper și nucșoară, ca pentru rețeta de sos bechamel.
Spală prazul, toacă-l în rondele și pune-l la călit în puțin ulei. Adaugă sosul și restul de supă fierbinte, precum și usturoiul copt și curățat. Amestecă intens în timp ce adaugi fiecare ingredient. Fierbe supa cremă de usturoi pentru 10 minute, pentru a se îngroșa și a deveni consistentă. Adaugă smântâna lichidă și mai fierbe supa 7-8 minute. Spre final de fierbere adaugă un cățel de usturoi răzuit.
Rumenește crutoanele de pâine aromate într-o tigaie sau în cuptor. În altă tigaie unsă ușor cu ulei, rumenește feliile de bacon până când devin crocante.
Servește delicioasa supă cremă de usturoi copt cu bacon și crutoane fierbinte, decorată cu verdeață, pentru un plus de prospețime.
Și pentru că deja s-au copt dovlecii plăcintari, pentru data viitoare îți recomandăm să prepari rețeta de supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare.
Și mai poți prepara, cât încă mai sunt roșii de grădină pe piață și rețeta de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi.