Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasă

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Pentru a profita la maxim de bunătatea legumelor de toamnă, combină-le în cât mai multe preparate. Îți oferim în acest scop o rețetă de supă de conopidă și varză de Bruxelles.

Publicat: 8 noiembrie 2022, 08:00

Galerie foto

Cea mai bună porție de supă este atunci când o servești imediat după stingerea focului / Shutterstock

Atunci când aduni în același preparat savoarea mai multor legume de pe piață, te poți bucura de un plus de gust, dar și de sănătate. Cu cât adaugi mai multe legume de culori diferite într-un preparat, cu atât explozia de vitamine este mai mare. Chiar dacă prin procesul termic se mai diminuează din proprietățile acestora, adunate la un loc tot ofertante sunt. Fiecare legumă în parte are de oferit organismului o serie de beneficii pentru sănătate.

Citește și

Varza de Bruxelles este adesea ocolită în piață sau în magazinele alimentare. Acest fapt se datorează, fie lipsei cunoștințelor despre proprietățile ei, fie din necunoaștere a modurilor de gătire. Sau poate gustul acesteia nu este foarte plăcut. Însă, nu este necesar să fie gătită separat, ci mai degrabă combinată cu alte legume. Ca și conopida și varza de Bruxelles poate fi preparată la tigaie, gratinată la cuptor, sau murată. Vezi aici cum se prepară rețeta de Varză de Bruxelles murată. Iar mai jos, poți urmări rețeta supei de varză cu conopidă, pentru a o prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Curăță toate legumele din listă, clătește-le și toacă-le, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul. Toate legumele au timp scurt de gătire și este ideal să le ai pregătite atunci când va fi timpul să le adaugi în supă.

Pași necesari pentru rețeta de supă de conopidă și varză de Bruxelles

Ceapa o toci mărunt, morcovul și țelina apio sub formă de rondele sau fâșii, conopida o tai în sferturi de buchețele, iar varza de Bruxelles o tai în jumătăți sau sferturi. Când ai toate legumele gata, așază oala pe flacăra aragazului și adaugă apa la fiert. Adaugă și o linguriță de sare.

Într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului, adaugă uleiul de măsline. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă ceapa tocată, rondelele de morcov și pe cele de țelină. Amestecă-le prin uleiul înfierbântat pentru 3-4 minute, atât cât să se pătrundă ușor și să-și degaje aromele. Apoi adaugă boabele de mazăre, bucățile de conopidă și pe cele de varză și amestecă-le ușor cu legumele călite.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de curry de năut și conopidă, perfectă ca fel principal, alături de supă.

Pune toate ingredientele din tigaie în oala cu apă și fierbe-le pentru 10-12 minute. Adaugă roșiile tocate și mai fierbe ingredientele pentru alte 10-12 minute. Adaugă și frunzele de țelină cu tot cu tulpini, fără a le toca. Doar le speli foarte bine și le adaugi întregi.

Acestea vor aromatiza plăcut supa și îi vor oferi și un plus de gust acrișor. Potrivește gustul supei cu sare și piper, dar și cu boia dulce și iute.

După stingerea focului, adaugă pătrunjel verde tocat în delicioasa supă de conopidă și varză de Bruxelles.

Savureaz-o ușor fierbinte, pentru a te bucura maxim de aroma ei. Cea mai bună porție de supă este atunci când o servești imediat după stingerea focului. Iar pentru data viitoare când vrei să mai prepari o supă, pune pe lista de așteptare rețeta de supă cremă de conopidă cu praz.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă