Tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Desert simplu și ușor de preparat

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă ați dat start preparării deserturilor cu căpșuni, puneți pe listă și rețeta de tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și spectaculoasă. Îi va cuceri negreșit pe cei care se vor bucura de o porție din ea.

Maria Udrea
Publicat: 12 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Jeleul de căpșuni se prepară din dulceață sau din gem de căpșuni / Shutterstock

Nu ai nevoie de ingrediente multe pentru un astfel de desert. Nu vei petrece nici foarte mult timp în bucătărie. Aluatul pentru tartă se prepară în cel mai clasic mod, din făină cu unt și un ou. Odată cu coacerea crustei pentru tartă vei coace și câțiva biscuiți pentru decorul acesteia. Pentru umplutură, ai nevoie fie de căpșuni proaspete și zahăr, fie de un borcan cu dulceață de căpșuni.

Citește și

Poți adăuga gem sau dulceață de căpșuni preparate fără zahăr și vei obține un desert mai sănătos. Descoperă aici și rețeta pentru gem de căpșuni fără zahăr. Mai jos te invităm să descoperi rețeta completă cu listă de ingrediente și pași de urmat pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru crusta de tartă și pentru biscuiții folosiți la decor. După frământare aluatul necesită un timp de odihnă la rece pentru a se dezvolta rețeaua de gluten din făină.

Descoperă și o rețetă de biscuiți sub formă de inimioare cu glazură albă și inimioare roșii.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat

Ia un bol de frământare sau bolul mixerului și pune făina în el, dar nu înainte de a o trece prin sita. Pune deoparte 50 gr de făină pentru finalul de frământare a aluatului. Peste făina din bol adaugă un praf de sare și zahărul pudră și amestecă bine ingredientele.

Creează un loc adânc la mijlocul făinii din bol și pune acolo untul rece, tăiat în cuburi și oul.

Amestecă rapid ingredientele, adaugă și apa rece și omogenizează aluatul. Acoperă aluatul cu folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 35-40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa presărată cu făină. Oprește 1/4 din aluat pentru a forma biscuiții, iar restul întinde-l într-o foaie circulară de maxim 5 mm grosime. Îmbracă cu această foaie interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25 cm. Din aluatul oprit formează aproximativ 25 de biscuiți în formă de inimioară.

Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat și pune acolo boabe de fasole. Sunt necesare pentru a nu se deforma aluatul în timpul coacerii. Coace pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius, în același timp și crusta pentru tartă și biscuiții,  Apoi scoate biscuiții și îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole din crusta de tartă. Mai coace crusta timp de 7-8 minute, pentru a se rumeni bine și la bază.

După coacere, lasă crusta de tartă să se răcească.

Descoperă și un articol cu tipuri de aluat pentru tarte.

Cum prepari jeleul și montezi delicioasa tartă

Pune dulceața la încălzit, pe baie de aburi. Încălzește și 150 de ml de apă și dizolvăm conținutul plicului de tort gelee. Adaugă acest amestec cald peste dulceața de căpșuni, de asemeni, caldă. Omogenizează și întinde jeleul de căpșuni în interiorul crustei de tartă.

Așază biscuiții peste jeleu, după propria imaginație și lasă tarta la loc răcoros până când jeleul de căpșuni devine ferm. Decoreaz-o cu zahăr pudră, porționeaz-o și bucură papilele celor dragi cu așa desert delicios.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă trandafir cu mere și miere. Rețeta unui desert spectaculos
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat
Tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie
Tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare