Tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Desert simplu și ușor de preparat

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă ați dat start preparării deserturilor cu căpșuni, puneți pe listă și rețeta de tartă cu căpșuni și inimioare din aluat. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și spectaculoasă. Îi va cuceri negreșit pe cei care se vor bucura de o porție din ea.

Maria Udrea
Publicat: 12 mai 2023, 06:00

Galerie foto

Jeleul de căpșuni se prepară din dulceață sau din gem de căpșuni / Shutterstock

Nu ai nevoie de ingrediente multe pentru un astfel de desert. Nu vei petrece nici foarte mult timp în bucătărie. Aluatul pentru tartă se prepară în cel mai clasic mod, din făină cu unt și un ou. Odată cu coacerea crustei pentru tartă vei coace și câțiva biscuiți pentru decorul acesteia. Pentru umplutură, ai nevoie fie de căpșuni proaspete și zahăr, fie de un borcan cu dulceață de căpșuni.

Citește și

Poți adăuga gem sau dulceață de căpșuni preparate fără zahăr și vei obține un desert mai sănătos. Descoperă aici și rețeta pentru gem de căpșuni fără zahăr. Mai jos te invităm să descoperi rețeta completă cu listă de ingrediente și pași de urmat pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru crusta de tartă și pentru biscuiții folosiți la decor. După frământare aluatul necesită un timp de odihnă la rece pentru a se dezvolta rețeaua de gluten din făină.

Descoperă și o rețetă de biscuiți sub formă de inimioare cu glazură albă și inimioare roșii.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat

Ia un bol de frământare sau bolul mixerului și pune făina în el, dar nu înainte de a o trece prin sita. Pune deoparte 50 gr de făină pentru finalul de frământare a aluatului. Peste făina din bol adaugă un praf de sare și zahărul pudră și amestecă bine ingredientele.

Creează un loc adânc la mijlocul făinii din bol și pune acolo untul rece, tăiat în cuburi și oul.

Amestecă rapid ingredientele, adaugă și apa rece și omogenizează aluatul. Acoperă aluatul cu folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 35-40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa presărată cu făină. Oprește 1/4 din aluat pentru a forma biscuiții, iar restul întinde-l într-o foaie circulară de maxim 5 mm grosime. Îmbracă cu această foaie interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25 cm. Din aluatul oprit formează aproximativ 25 de biscuiți în formă de inimioară.

Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat și pune acolo boabe de fasole. Sunt necesare pentru a nu se deforma aluatul în timpul coacerii. Coace pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius, în același timp și crusta pentru tartă și biscuiții,  Apoi scoate biscuiții și îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole din crusta de tartă. Mai coace crusta timp de 7-8 minute, pentru a se rumeni bine și la bază.

După coacere, lasă crusta de tartă să se răcească.

Descoperă și un articol cu tipuri de aluat pentru tarte.

Cum prepari jeleul și montezi delicioasa tartă

Pune dulceața la încălzit, pe baie de aburi. Încălzește și 150 de ml de apă și dizolvăm conținutul plicului de tort gelee. Adaugă acest amestec cald peste dulceața de căpșuni, de asemeni, caldă. Omogenizează și întinde jeleul de căpșuni în interiorul crustei de tartă.

Așază biscuiții peste jeleu, după propria imaginație și lasă tarta la loc răcoros până când jeleul de căpșuni devine ferm. Decoreaz-o cu zahăr pudră, porționeaz-o și bucură papilele celor dragi cu așa desert delicios.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu fructe. Rețeta pe care o poți prepara cu doar două ingrediente
Tartă cu fructe. Rețeta pe care o poți prepara cu doar două ingrediente
Tartă spirală de legume, cu brânză: rețetă colorată
Tartă spirală de legume, cu brânză: rețetă colorată
Tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto și brânzeturi
Tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto și brânzeturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos