Tartă cu mere de post. Un desert delicios din ingrediente simple
Tartele cu mere sunt deserturile de nerefuzat, chiar și în varianta de post. Cuceresc atât prin gust, cât și prin aspect, dar mai ales, prin simplitatea preparării. Pentru a te convinge, te provocăm să prepari rețeta de tartă cu mere de post, pe care ți-o oferim mai jos.
Merele sunt fructele cele mai accesibile de pe piață și cele care nu au un sezon al lor. Le găsești pe tot parcursul anului, pentru că sunt fructele care se păstrează cel mai bine și în sezonul rece. Te poți bucura de gustul lor preparând diferite rețete de dulciuri, de conserve, sau de salate.
Cele mai adorate deserturi cu mere sunt plăcintele, ștrudelele și tartele. Le poți prepara cu aluaturi de casă, sau cu aluaturi simple din comerț. Nu necesită nici tehnici deosebite de preparare și nici timp îndelungat. Urmărește mai jos una dintre aceste rețete, pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu ea.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului, care necesită un timp scurt de frământare și un timp de odihnă la rece. Iar în acel interval de timp, te ocupi de pregătirea merelor.
Cum prepari aluat pentru tartă cu mere de post
Trece făina prin sită într-un bol de frământare și adaugă peste ea un praf de sare și zahărul pudră. Amestecă-le bine, în timp ce torni și uleiul, în fir subțire. Pentru omogenizarea aluatului adaugă și 2-3 linguri de apă rece. Acoperă aluatul cu o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 30 de minute.
Vezi aici cum se prepară și rețeta pentru foi de plăcintă.
În timp ce aluatul se relaxează la rece, pregătește merele. Adaugă într-un bol, aproximativ 600 ml de apă foarte rece. Stoarce sucul de la 1/2 lămâie în apă și amestecă.
Curăță merele, îndepărtează-le cotoarele și taie-le în felii de 3-4 mm grosime. Pune feliile de mere în amestecul de apă rece cu suc de lămâie. Lasă-le acolo să nu oxideze, până când vei monta tarta pentru coacere.
Cum montezi și coci tarta de post cu mere
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l într-o formă circulară, cu ajutorul sucitorului.
Unge cu ulei interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Pune foaia de aluat în interior și modeleaz-o după forma de copt. Înțeapă foaia de aluat la bază cu o furculiță din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.
Presără la baza aluatului grișul amestecat cu puțin zahăr și puțină pudră de scorțișoară. Scoate feliile de mere din apa cu suc de lămâie pe prosoape de hârtie. Tamponează-le bine pentru a absorbi apa și așază-le frumos în interiorul aluatului de tartă. Cu o pensulă de patiserie, unge feliile de mere cu puțin ulei și presară peste ele zahăr și pudră de scorțișoară.
Coace delicioasa tartă cu mere de post pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenește aluatul la exterior. Las-o să se răcească înainte de a o porționa și servi cu poftă.
Și dacă mai dorești rețete de deserturi din categoria celor de post, poți încerca și rețeta de prăjitură de post cu morcovi.