Tartă cu prune și mere. Rețeta cu aluat rulat cu scorțișoară
Dacă îți plac combinațiile de fructe în deserturi, rețeta de tartă cu prune și mere și aluat rulat cu scorțișoară te va cuceri negreșit. Prepar-o pentru a te convinge, urmărind rețeta oferită mai jos.
Tartele cu fructe sunt printre cele mai adorate deserturi, atât pentru gustul lor delicios, cât și pentru simplitatea preparării. Fructele le poți adăuga proaspete, doar feliate sau le poți transforma în sosuri delicioase. Poți combina mai multe fructe într-o tartă, mai ales din cele de sezon. Cea mai populară combinație de fructe este cea din fructe de pădure. Însă si fructele din livadă se pot combina armonios.
Combinația dintre mere și prune este chiar interesantă. Iar aluatul rulat cu scorțișoară oferă o notă de eleganță tartei, dar și gust deosebit. Acest aluat cu scorțișoară îl mai regăsești și la rețeta celebrelor cinnamon rolls. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tartă cu prune și mere ci aluat rulat cu scorțișoară.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tartei constă în pregătirea aluatului cu scorțișoară. Acesta necesită un timp scurt de frământare și de ungere, dar un timp mai îndelungat de relaxat la rece. Este necesar să stea o perioadă la rece pentru a se putea tăia perfect în rondele.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu prune și mere
Trece făina prin sită, într-un bol și amestec-o cu sarea. Apoi formează un loc mai adânc la mijlocul ei. Adaugă acolo câte puțin ulei și puțină apă rece în timp ce amesteci până când obții un aluat omogen.
Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie dreptunghiulară, dar nu foarte groasă. Unge toată suprafața foii de aluat cu unt moale. Apoi presară peste ea scorțișoara amestecată cu zahărul brun.
Rulează foaia de aluat cu umplutura în interior și împachetează ruloul în folie alimentară. Pune-l în frigider frigider pentru aproximativ o oră. În acest interval de timp untul din interior se va întări și vei putea secționa ruloul în felii rotunde cu o grosime de maxim 5 mm.
În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, pregătește ingredientele pentru umplutură.
Spală prunele și secționează-le în sferturi, îndepărtându-le și sâmburii. Curăță merele, taie-le în felii mai subțiri și stropește-le cu suc de lămâie. Mărunțește fulgii de migdale și pe cei de ovăz cu ajutorul robotului.
Cum formezi și coci tarta
Înainte de a forma tarta, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Presară la baza ei un strat din amestecul de fulgi de ovăz cu fulgi de migdale. Amestecă merele cu restul de fulgi și cu puțin zahăr.
Așază prunele în forma de tartă și presară scorțișoară peste ele. Peste prune adaugă merele, iar deasupra acestora așază frumos rondelele de aluat cu scorțișoară.
Pune forma în cuptor și coace delicioasa tarta cu prune și mere la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.
Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și o poți porționa.
Iar dacă adori deserturile cu prune, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pandișpan cu prune și bezea.