Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post
Și în perioadele de post te poți răsfăța cu dulciuri delicioase, mai simple sau mai complexe de preparat. Îți oferim în acest scop o rețetă de tort de mere umplute cu rahat, perfectă pentru ocazii deosebite.
Galerie foto
Este rețeta unui tort răsturnat, cu mere întregi, ale căror cotoare se îndepărtează. În locul acestora, merele se umplu cu bucăți de rahat din fructe, multicolor. Dacă nu îți place rahatul, poți adăuga în interiorul merelor marmeladă sau un gem consistent de fructe.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de tort cu mere și cremă de zahăr ars. Este o rețetă veche, din caietul îngălbenit de vreme, dar cu mare succes și în zilele noastre. Iar mai jos, îți oferim rețeta tortului de post cu mere și rahat.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tortului de post constă în pregătirea merelor. Acestea necesită un timp scurt de coacere, înainte de a fi adăugate în blatul de tort.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius Spală merele, decojește-le și îndepărtează cotoarele cu un dispozitiv special, sau cu vârful unui cuțit.
Pune hârtie într-o formă de tort și așază merele în ea. Presară peste mere zahărul vanilinat și scorțișoara. Pune-le la cuptor pentru 10 minute, doar atât cât să se pătrundă ușor. Într-o cratiță cu diametrul de aproximativ 30 cm, așezată pe flacăra aragazului, adaugă zahărul și lasă-l la caramelizat. Când este diluat complet, înclină cratița într-o parte și în cealaltă pentru a se întinde zahărul caramelizat pe pereții acesteia. Apoi lasă zahărul caramelizat să se întărească și prepară compoziția pentru blat.
Cum prepari blatul pentru tort de mere umplute cu rahat
Într-un bol, amestecă uleiul cu zahărul, până când zahărul se diluează. Adaugă apa minerală. În alt bol, amestecă făina cu sarea, pudra de cacao și praful de copt. Adaugă acest amestec peste cel lichid și omogenizează bine compoziția. Apoi taie rahatul în cuburi mai mici.
Așază merele, unul lângă altul, în cratița cu zahăr caramelizat. Umple-le cu rahatul tăiat în cuburi, apoi toarnă peste ele compoziția pentru blat.
Pune tortul la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă tortul pe platou, dar fără a îndepărta, momentan, cratița. Lasă tortul să se răcească, apoi înlătură cratița. Blatul de tort se va însiropa de la zahărul caramelizat care se va prelinge de pe pereții cratiței. Porționează tortul frumos, și savurează-l cu poftă alături de cei dragi. Poți lăsa tortul simplu, pentru a se vedea frumos contrastul de culori dintre blat, mere și rahat. Dar poți să prepari și o glazură de cacao pentru el.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de glazură oglindă de cacao, perfectă pentru deliciosul tort de mere umplute cu rahat.