Unt de arahide preparat în casă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă obișnuiești să cumperi unt de arahide pentru micul dejun sau să-l folosești în rețete culinare, află că îl poți prepara în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de unt de arahide preparat în casă, simplă și cu puține ingrediente.
Galerie foto
Arahidele sunt foarte nutritive, sunt astringente intestinal și oferă energie organismului. Conțin un număr ridicat de acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Acesta are proprietatea de a preveni bolile coronariene. În același timp, arahidele mai au proprietatea de a reduce nivelul colesterolului LDL, denumit colesterol rău și de a crește colesterolul HDL bun. Consumul de arahide ajută activitatea ficatului și a bilei. Au și un puternic rol de calmare si reechilibrare a activității rinichilor.
Untul de arahide este foarte gustos, dar este și sănătos, dacă este consumat cu moderație. Reprezintă o sursă perfectă de fibre alimentare, proteine și grăsimi nesaturate. Mai conține și o serie de vitamine precum E, B3, B6, alături de minerale ca mangan, magneziu, cupru, fosfor, zinc, potasiu.
Pentru reușita unui unt de arahide cremos și fin, ai nevoie de un blender bun, mai performant. Nu vei petrece mai mult de 10 minute în bucătărie preparându-l. Apoi te poți bucura de gustul și de beneficiile lui atât consumat simplu, cât și inclus în alte preparate. Descoperă și ce este untul de migdale și ce beneficii are asupra organismului, iar în continuare vei descoperi rețeta completă pentru unt de arahide preparat în casă.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea untului de arahide va trebui să optezi pentru arahide decojite. În cazul în care nu le găsești sau nu ai timp să cauți poți folosi și arahide în coajă, dar îți va lua ceva timp decojirea lor. Va trebui să le coci puțin la cuptor sau la tigaie, apoi coaja se va desprinde mai ușor. După ce ai rezolvat cu arahidele, poți începe procesarea lor.
Pașii necesari pentru unt de arahide preparat în casă
Pune arahidele decojite în recipientul unui blender mai performant. Adaugă și uleiul de arahide pentru că este necesar și puțin lichid la procesarea arahidelor. Pornește blenderul și transformă totul într-o pastă cremoasă și consistentă.
Pornește blenderul mai întâi la treaptă de intensitate mică, iar pe măsură ce se formează pasta de arahide, mărește intensitate până la maxim. Adaugă un praf de sare și mierea și omogenizează bine compoziția.
Pune untul de arahide în borcane mai mci, închide-le ermetic și depozitează-le în frigider.
Cum poți consuma untul de arahide
Pentru a obține gustări sau mese delicioase și nutritive, poți combina untul de arahide și cu alte ingrediente. Îți oferim mai jos câteva idei de a consuma deliciosul unt de arahide: preparat în casă.
- La micul dejun poate fi consumat pe felii de pâine, presărat cu diferite semințe sau cu bucăți de fructe;
- Mai poate fi întins pe felii de mere, de pere sau de banane;
- Poate fi adăugat în rețete de porridge;
- Poate fi întins pe rondele de orez;
- Adăugat în smoothie-uri, pentru un plus de consistență;
- Îl poți folosi la prepararea diferitelor rețete de biscuiți, brioșe sau alte deserturi;
- Îl poți folosi în sosuri pentru salate.
Descoperă și o rețetă de negresă cu unt de arahide din 3 ingrediente, fără făină sau ulei.