3 aperitive la air fryer. Rețete gata în 15 minute
Friteuza cu aer cald este ca o salvare atunci când ai nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă. Nu ai nevoie de ulei decât în cantități mici, iar timpul de preparare este de cele mai multe ori sub jumătate de oră. Am pregătit pentru tine 3 sugestii de aperitive la air fryer pe care să le încerci atunci când vrei să mănânci ceva rapid.
La air fryer poți să gătești aproape orice, de la fructe la carne și pește. Funcționează prin circularea aerului cald în jurul alimentelor pentru a produce un exterior crocant. Acest lucru duce, de asemenea, la o apariția unei reacții chimice cunoscută sub numele de reacție Maillard.
Apare atunci când un aminoacid și un zahăr reducător reacționează în prezența căldurii și duce la modificări ale culorii și aromei alimentelor. Alimentele prăjite cu aer sunt prezentate ca o alternativă sănătoasă la alimentele prăjite în mod clasic , datorită conținutului lor mai scăzut de grăsimi și calorii.
Desert de mere la air fryer
Când ai poftă de un desert rapid și sănătos poți încerca să faci acest desert de mere la air fryer. Îl poți servi cu înghețată de vanilie sau cu frișcă. Află mai multe despre beneficiile consumului de mere.
Ingrediente
- 3 mere mici, decojite și tăiate în felii de 1 cm
- 1 lingură de sirop de arțar
- coaja răzuită de la o portocală
- 1 linguriță de ulei de canola
- 1 linguriță de extract de vanilie
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- ⅛ linguriță de sare
Mod de preparare
Se preîncălzește friteuza cu aer cald la 180°F timp de 5 minute. Se unge ușor coșul aparatului cu ulei de gătit.
Într-un bol se amestecă feliile de mere, siropul de arțar, coaja de portocală, uleiul, vanilia, scorțișoara și sarea. Se pun în coșul friteuzei astfel încât să nu se aglomereze. Dacă este nevoie se lucrează în loturi. Se lasă aproximativ 12 minute.
Chipsuri de cartofi dulci la air fryer
Poți face mai multe chipsuri de cartofi dulci pe care apoi să le păstrezi într-un recipient de plastic care se închide ermetic. Vor sta bine până la 3 zile.
Ingrediente
- 1 cartof dulce mediu feliat în rondele subțiri
- 1 lingură de ulei de canola
- ¼ linguriță de sare de mare
- ¼ linguriță de piper măcinat
Mod de preparare
Se pun felii de cartofi dulci într-un castron mare cu apă rece. Se lasă la înmuiat 20 de minute, apoi se scurg și se usucă cu prosoape de hârtie.
Feliile de cartofi dulci uscate se amestecă cu ulei, sare și piper. Se unge coșul aparatului air fryer cu ulei de gătit. Se pun suficienți cartofi dulci pentru a forma un singur strat. Se gătesc la 175°C, aproximativ 15 minute.
La fiecare 5 minute se amestecă pentru a se găti uniform. Se scot într-un bol. Se repetă procesul până când toți cartofii sunt gata.
Bastonașe de zucchini la air fryer
Bastonașele de zucchini sunt acele aperitive la air fryer pe care le poți face în orice anotimp pentru că aceste legume se găsesc în supermarket indiferent de sezon. Încearcă și rețeta de zucchini pane.
Ingrediente
- 1 zucchini mare
- 120 g făină
- 2 ouă, bătute ușor
- 2 linguri de apă
- 400 g pesmet panko
- 80 g maioneză
- 2 linguri de pastă de roșii
- ½ linguriță de oțet de vin roșu
- ¼ linguriță de sare
- ½ linguriță de piper măcinat
Mod de preparare
Se unge coșul friteuzei cu ulei. Se taie zucchini în felii pe lungime, aproximativ 4 cm fiecare.
Se pune făina într-un vas puțin adânc. Se amestecă ouăle și apa într-un alt vas. Pesmetul se pune într-un alt castron. Se trec feliile de zucchini mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi prin panko, scuturând excesul. Se pun feliile în coșul pregătit. Se gătesc la 170°C, aproximativ 12 minute, întorcându-se o dată în timpul gătirii. Se repetă procesul cu dovlecelul rămas.
Se amestecă maioneza, pasta de roșii, oțetul, sare și piper într-un castron mic până se omogenizează. Sosul rezultat se servește cu zuccini.