3 rețete cu piept de pui. Preparate delicioase pe care să le încerci la cină

Fără coacere

Pieptul de pui este pe cât de consumat, pe atât de blamat. Are avantajul că este versatil și nu are multe grăsimi, dar în același timp multă lume se ferește de el pentru că poate fi fad dacă nu este gătit corect. Totuși, respectând câteva reguli poți să obții preparate cu adevărat delicioase. Iată 3 rețete cu piept de pui pe care vei vrea să le gătești la pentru fiecare cină. Vezi ce recomandări fac bucătarii specialiști.

Cristina Catană
Publicat: 26 octombrie 2023, 09:00
Pieptul de pui trebuie să aibă temperatura camerei înainte de a-l găti / Shutterstock

Atunci când este gătit corect pieptul de pui poate fi incredibil de suculent și un punct de plecare excelent pentru orice preparate pe care dorești să îl gătești. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când gătești piept de pui.

Dacă gătești piept de pui congelat asigură-te că este dezghețat complet înainte de utilizare, pentru că se poate găti neuniform. Îl vei decongela lăsându-l peste noapte la frigider. Ideal este să lași pieptul de pui să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l găti atunci când îl scoți de la frigider.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să uniformizezi grosimea bucății de carne. Bate pieptul de pui punând folie alimentară deasupra pentru a nu face dezastru în bucătărie.

Piept de pui crocant cu sos de roșii

Pieptul de pui crocant cu sos de roșii se poate servi cu salată de crudități, cu piure de legume sau de cartofi sau cu murături.

Pieptul de pui cu parmezan este foarte suculent / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 150 g pesmet
  • 60 g semințe de pin măcinate fin
  • 60 g + 2 linguri parmezan ras, împărțit
  • ½ linguriță de usturoi pudră
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de de piper măcinat
  • 4 bucăți de piept de pui
  • 150 g făină
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 800 g roșii tocate
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • 1 linguriță de amestec de ierburi uscate
  • 1 praf de fulgi de chili
  • 150 gmozzarella proaspătă, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron se sparge oul și se bate cu o furculiță. Apoi se lasă deoparte.

Într-un alt castron, se pun pesmetul, semințele de pin, 60 g parmezan ras, pudra de usturoi, oregano, sarea și piperul, apoi se amestecă până când totul se omogenizează.

Se ia o bucată de piept de pui, se trece printr-un strat de făină, apoi se trece prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet. Trebuie să fie bine acoperit. Se repetă procesul cu toate bucățile de piept de pui.

Într-o tigaie largă, se încing 2 linguri de ulei de măsline și se pun bucățile de piept de pui astfel încât să nu fie înghesuite. Se lasă 3 minute pe fiecare parte până devin aurii. Puiul nu trebuie să fie gătit complet, deoarece se va mai găti și la cuptor. Se scot și se lasă deoparte.

Se șterge tigaia și se adaugă și ultima lingură de ulei de măsline și ceapa tocată mărunt. Se prăjește 4 minute până devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute.

Descoperă cât de sănătos este să gătești cu ulei. Iată ce spun specialiștii.

Se adaugă roșiile, zahărul brun, ierburile amestecate și praful de fulgi de chili si se lasă să fiarbă 5 minute.

Odată ce sosul de roșii s-a fiert, se toarnă într-o tavă mare de cuptor, iar deasupra lui se pun bucățile de piept de pui. Deasupra de presară mozzarella și restul de parmezan. Se dă tava la cuptor și se lasă 25 de minute. Se scoate din cuptor și se ornează cu busuioc proaspăt înainte de servire.

Piept de pui cu susan la crockpot

Pieptul de pui cu susan are o inspirație asiatică, fiind o combinație de mai multe gusturi care te va fascina.

Puiul cu susan se poate servi cu orez / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 kg de piept de pui dezosat și fără piele
  • 70 ml sos de soia
  • 70 ml ketchup
  • 50 g miere
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă, tăiată cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • ¼ de linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingură de apa
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Se pun bucățile de piept de pui în vasul de la crockpot.

Într-un castron de mărime medie, se amestecă sosul de soia, ketchup, mierea, uleiul de susan, ceapa tăiată cubulețe, usturoiul tocat și fulgii de ardei roșu. Apoi se toarnă peste pieptul de pui.

Se acoperă și se gătește la foc mic 3-4 ore, până când puiul este gătit complet. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească.

Se amestecă amidonul de porumb și apa și se adăugă la lichidul din crockpot. Se dă aparatul la temperatura maximă și se gătește sosul 10-15 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă.

Se tocă puiul și se adaugă în sosul din aparat. Se adaugă sare și piper după gust. Se servește imediat.

Piept de pui cu sos de ceapă în stil franțuzesc

Sosul de ceapă dă acestui preparat un gust dulce pe care îl vei adora. Servește-l cu piure de conopidă sau cu legume trase la tigaie.

Poți aroma pieptul de pui cu crenguțe de rozmarin / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 cepe galbene
  • 120 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 160 ml supă de vită
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 200 g brânză Gruyere, mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.  

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se feliază grosier ceapa. Usturoiul se feliază subțire. Se adaugă  untul într-o tigaie mare și se pune la foc mediu. Odată topit, se adaugă ceapa și ½ linguriță de sare. Se  acoperă și se gătește 7- 9 minute, amestecând la fiecare 2-3 minute.

Apoi se ia capacul și se lasă ceapa să fiarbă până când umezeala se evaporă și începe să devină aurie, aproximativ 8-10 minute. Se amestecă la fiecare 1-2 minute. Apoi se adaugă usturoiul, piperul negru și crenguțele de cimbru. Se amestecă și se fierbe timp de 1 minut.

După aceea se pune oțetul balsamic, se amestecă și se lasă 30 de secunde. Apoi se pune supa de vită, se amestecă și se lasă până scade la o consistență asemănătoare gemului, aproximativ 10 minute. Se scot tulpinile de cimbru și se aruncă.

Se oprește focul și se scoate aproximativ ⅔ din ceapă din tigaie și se lasă deoparte. Se întinde uniform restul de ceapă pe fundul unui vas potrivit pentru cuptor.

Se asezonează pieptul de pui pe ambele părți cu restul de sare și se pune deasupra cepei. Se acoperă cu ceapa rămasă. Se presară uniform brânza Gruyere peste puiul acoperit cu ceapă. Se dă la cuptor 15-20 de minute, până când temperatura internă a puiului ajunge la 73°C.

Citește și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familie
Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familie
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
12 trucuri pentru a găti cel mai fraged piept de pui la cuptor
Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști
Secretul pentru cea mai suculentă și fragedă carne de pui la grătar. Sfaturi utile de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat