5 idei de garnituri low carb pe care să le încerci la orice masă

Fără coacere

Dietele low carb sunt populare nu doar printre cei care vor să slăbească, ci și pentru cei care vor să își păstreze un stil de viață cât mai sănătos. Iată câteva sugestii de garnituri low carb pe care le poți încerca, dar și adapta preferințelor tale culinare.

Publicat: 18 octombrie 2022, 08:00
Cele mai bune garnituri low carb sunt cele din legume verz i/ Shutterstock

Nu este deloc complicat să pui garnituri low carb lângă preparatele din carne. Cel mai simplu este să eviți cartofii și orezul, sau alte legume bogate în carbohidrați. Cele verzi sau albe sunt o alegere mult mai bună.

Ce sunt garniturile low carb

Garniturile low carb se bazează în general pe folosirea legumelor care nu sunt bogate în carbohidrați. Acestea sunt ideale pentru persoanele care își doresc un stil de viață sănătos, dar și pentru persoanele care vor să piardă în greutate. În plus, în anumite condiții pot fi ideale pentru o cură de detoxifiere. Află mai multe despre modalitățile de curățare a organismului de toxine.

Biluțe de conopidă

Aceste mici bile, pline de brânză, sunt o garnitură excelentă pentru carnea de pui, dar merg la fel de bine cu o salată de legume.

Biluțele de conopidă pot fi și o gustare pentru drum / Shutterstock

Ingrediente

  • 1/2 conopidă mare
  • 1 ou mare, bătut ușor
  • 200 g cheddar mărunțit
  • 200 g parmezan proaspăt ras
  • 140 g pesmet panko
  • 3 fire de arpagic proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g ketchup
  • 2 linguri de sos Sriracha (sau alt sos iute)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge o tavă mare de copt cu spray de gătit. Conopida se fierbe până se înmoaie, apoi se lasă la scurs, iar mai apoi se pasează cu un blender.

Mai apoi se transferă conopida într-un castron mare unde se pun oul, brânza cheddar, parmezanul, pesmetul Panko și arpagicul și se amestecă până se omogenizează. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Se toarnă aproximativ 1 lingură de amestec și se face o bilă. Se continuă cu restul compoziției. Bilele se pun pe tava de copt pregătită și se coc timp de 15-20 de minute, până când toate devin aurii.

Între timp, se amestecă ketchupul cu sosul Sriracha până se combină. Bilele de conopidă se servesc calde cu ketchup picant. Noi îți oferim și o rețetă de conopidă întreagă la cuptor. Este delicioasă și foarte sățioasă.

Chips de varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles nu este chiar o legumă populară, dar dacă este preparată corect poate deveni una dintre acele garnituri low carb de care nu te mai saturi.

Chipsurile de varză de Bruxelles se servesc calde / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g varză de Bruxelles, feliată subțire
  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • 100 g parmezan proaspăt ras
  • 1 lingură de usturoi pudră
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă varza de Bruxelles cu ulei, parmezan și pudra de usturoi și se asezonează cu sare și piper. Apoi, se întinde într-un strat uniform pe o tavă medie de copt. 

Se dă la cuptor pentru 10 minute, se scoate, se amestecă din nou și se mai lasă încă 8 – 10 minute, până când devine crocantă și aurie. Se servește fierbinte.

Citește și

Dovlecel sotat

De cele mai multe ori nu avem timp să facem o garnitură elaborată, iar ceva simplu este tot ce ne dorim. Acest dovlecel cu parmezan și cu usturoi sotat este pe lista de garnituri low carb perfecte pentru serile în care nu știi ce să mai faci la cină.

Dovlecelul sotat poate fi garnitură pentru orice fel de preparat / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 3 dovlecei mari, tăiați rondele
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 praf de fulgi de ardei roșu măcinați
  • 70 g parmezan proaspăt ras

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul. Se adăugă usturoiul și se lasă până când este parfumat și capătă o culoare aurie, aproximativ 30 de secunde. Se adăugă rondelele de dovlecel și oregano. Se lasă până când dovleceii sunt fragezi, aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare, piper și un praf fulgi de ardei roșu. 

La final se presară parmezan și se servesc calzi.

Salată cu ouă

Combinația de ouă cu avocado nu are cum să dea greș. Această salată poate fi o garnitură perfectă pentru ciuperci la grătar sau poate fi o masă în sine. Poți încerca și rețeta de ouă umplute cu cremă de avocado și ardei.

Salata de ouă și avocado poate constitui o masă, fiind foarte sățioasă / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 linguri de maioneză
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 2 fire de arpagic tocat mărunt
  • piper negru proaspăt măcinat
  • sare
  • 6 ouă fierte tari , decojite și tocate
  • 1 avocado, tăiat cuburi
  • salata verde, pentru servire
  • Bacon, pentru servire

Mod de preparare

Într-un castron de mărime medie se amestecă maioneza, sucul de lămâie și arpagicul. Se asezonează cu sare și piper. Se adaugă ouăle și avocado și se amestecă ușor pentru a se combina. Se servește cu salată verde și bacon. 

Ciuperci la grătar cu oțet balsamic

Ciupercile sunt o sursă de proteine de calitate, cu un aport important de vitamine și minerale. Poți încerca să combin acest preparat cu carne de pui la grătar sau cu pește gătit la cuptor.

Ciupercile pot fi gătite pe frigărui pentru a se face mai ușor / Shutterstock

Ingrediente

  • 70 ml oțet balsamic
  • 2 linguri de sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 400 ciuperci cremini, feliate
  • pătrunjel proaspăt tocat, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă oțetul balsamic, sosul de soia, usturoiul și piperul. Se adaugă ciupercile și se lasă la marinat 20 de minute. 

Se încinge grătarul la foc mare. Ciupercile se pun pe frigărui și se așează pe grătar unde se lasă 2-3 minute pe fiecare parte. Se ornează cu pătrunjel înainte de servire.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Alimente sărace în carbohidrați. Ce recomandă nutriționiștii să ai mereu în casă
Alimente sărace în carbohidrați. Ce recomandă nutriționiștii să ai mereu în casă
Ce garnitură se pune la pește. Variante pentru toate gusturile
Ce garnitură se pune la pește. Variante pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Rugăciune puternică pentru Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciune pentru sănătate și spor în casă
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc