5 preparate hiperproteice pe care să le consumi la micul dejun când vrei să slăbești
Dacă ți-ai propus să slăbești, primul pas pe care trebuie să îl faci este să regândești meniul zilnic. Proteinele trebuie să ocupe un procent cât mai mare din totalul nutrienților consumați pentru a scăpa de grăsimea acumulată în organism, susțin nutriționiștii. Descoperă cinci preparate hiperproteice pe care e recomandat să le consumi la micul dejun, atunci când îți dorești să pierzi câteva kilograme.
Galerie foto
Pentru micul-dejun, potrivite sunt iaurtul grecesc, untul de arahide, ouăle, peștele slab, chiar și nuci și alune. Consumând aceste alimente, vei arde mai multe grăsimi pentru că organismul tău va avea nevoie de mai multe calorii pentru a metaboliza proteinele. În plus, îți va crește masa musculara și ritmul metabolic va fi accelerat, potrivit Societății Americane de Nutriție.
”Cantitatea de proteine ingerată într-o zi trebuie împărțită între toate mesele și aici includem și micul dejun”, explică medicul Toby Amidor, pentru EatThis.com.
Includerea proteinelor în prima masă a zilei te va ajuta să te simți sătulă pentru o perioadă mai lungă de timp și nu vei mai simți nevoia să ronțăi între mese.
Micul-dejun bogat în proteine nu trebuie să fie plictisitor. Poți pregăti o mulțime de preparate care să fie și gustoase, dar care să te și ajute să pierzi în greutate. Îți oferim mai jos 5 idei de preparate bogate în proteine pentru masa de dimineață.
Gofre hiperproteice
Nu ți-ai imaginat că poți mânca gofre la micul-dejun dacă vrei să slăbești? Dacă alegi ingredientele potrivite, poți să prepari waffle cu un conținut proteic mare și cu un gust delicios.
Baza acestei rețete este zerul pudră. Proteina din acesta ajută la pierderea grăsimii din organism într-un timp foarte scurt. Un studiu realizat în SUA a arătat că participanții care au consumat zer au pierdut 6,1% din grăsime în doar 12 săptămâni.
Ingrediente
- 1 ou
- 1 lingură de pudră de zer
- 50 g fulgi de ovăz
- 50 g iaurt grecesc simplu
- 50 ml lapte
- 1/4 de linguriță de praf de copt
- 1/4 de linguriță de sare.
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Se încălzește aparatul pentru gofre, apoi se pulverizează cu ulei. Se toată amestecul în formă, apoi se închide. Se lasă să se coacă potrivit instrucțiunilor aparatului. Se servește cu fructe proaspete. Descoperă și o rețetă de gofre sărate cu cașcaval în aluat.
Pizza, un preparat hiperproteic inedit
Nu-i așa că îți surâde ideea de a mânca pizza la micul-dejun? Poți să o faci chiar dacă ești la dietă, cu condiția să alegi ingredientele potrivite. Sunt o mulțime de combinații, dar noi îți prezentăm una foarte simplă. Poți pune orice fel de carne slabă și legume după plac.
Ingrediente
- 25 g unt
- 6 ouă, bătute
- sare și piper negru după gust
- 100 g șuncă slabă, tăiată în fâșii subțiri
- 4 brioșe englezești (enghlish muffins) din grâu integral sau multicereale
- 200 ml salsa sau sos de roșii
- 160 g brânză Cheddar răzuită.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se încălzește untul într-o tigaie mare antiaderentă. Când untul este complet topit, se pun ouăle bătute cu sare și piper și fâșiile de șuncă. Se amestecă cu o spatulă de silicon până când sunt gătite.
Se ia tigaia de pe foc cu aproximativ 30 de secunde înainte ca ouăle să fie complet gata. Vor continua să se gătească în tigaie și la cuptor.
Se pune pe fiecare jumătate de brioșă englezească câte o lingură de salsa. Apoi se pune o cantitate egală de compoziție cu ouă, iar deasupra brânza cheddar.
Se așeză toate brioșele englezești pe o foaie de copt și se pun la cuptor până când brânza este complet topită și rumenită pe margini. Se servesc calde.
Terci de ovăz, banane și unt de arahide, unul dintre acele preparate hiperproteice dulci
Fiecare are propria rețetă preferată de terci de ovăz. Combinația cu banane și unt de arahide este dulce în mod natural, fără să fie nevoie să mai adaugi zahăr, dar are și un aport proteic semnificativ. Ovăzul conține fibre care ajută la digestia și dau senzația de sațietate pe termen lung.
Ingrediente
- 1 l apă
- 200 g fulgi de ovăz
- 1 praf de sare
- 2 banane, feliate
- 50 g linguri de unt de arahide
- 50 g migdale tocate
- 2 linguri de sirop de agave.
Mod de preparare
Se pune apa la fiert. Se dă focul la mic și se adăugă fulgii de ovăz și sarea. Se lasă să fiarbă, amestecând ocazional, timp de aproximativ 5 minute, până când ovăzul a absorbit cea mai mare parte de lichid.
Se adăugă bananele, untul de arahide, migdalele și siropul de agave și se amestecă pentru a se încorpora uniform. Dacă terciul este prea gros, se poate adăuga puțin lapte.
Sandvici cu somon afumat
Dacă îți place să ai un mic-dejun bogat și mai fastuos poți încerca un sandvici cu somon și legume care face parte din categoria preparate hiperproteice. Poți pune pe pâine unt sau cremă de brânză pentru un plus de savoare. 90 de grame de somon au 21 de grame de proteine, ceea de însemnă jumătate din cantitatea zilnică recomandată pentru un adult. Descoperă și o rețetă de muffins cu legume, ideală pentru momentele când vrei să diversifici meniul pentru prima parte a zilei.
Ingrediente
- 160 g cremă de brânză
- 8 felii de pâine integrală prăjită
- 2 linguri de capere, clătite și tocate
- 1⁄2 de ceapă roșie, tăiată felii subțiri
- 2 legături de mărar tocat mărunt
- 1 roșie mare, feliată
- sare și piper negru după gust
- 220 g somon afumat.
Mod de preparare
Se ung 4 felii de pâine cu cremă de brânză. Se presară capere, ceapă, mărar și se așează 1-2 felii de roșii pe 4 dintre cele 8 felii de pâine. Se adaugă sare și piper. Se pun felii de somon afumat și deasupra se așează feliile de pâine rămase.
Ouă în stil texan (Huevos Rancheros)
Dacă vrei la micul-dejun un preparat bogat, cu multe legume și proteine, cu o îmbinare de gusturi care să te încânte încearcă această rețetă de ouă în stil texan. Este un preparat bogat în fibre, cu surse de proteine atât vegetale, cât și de origine animală și cu o mulțime de vitamine și minerale. Ouăle în stil texan este unul dintre acele preparate hiperproteice pe care le poți consuma într-o dimineață de weekend.
Ingrediente
- 450 g roșii întregi decojite, cu suc
- 1⁄2 de ceapă mică, tocată
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 lingură de boia de ardei iute
- coriandru proaspăt tocat
- sucul de la 1 lămâie
- sare și piper negru după gust
- 450 g fasole neagră
- praf de chimion măcinat
- 8 ouă
- 8 tortilla de porumb.
Mod de preparare
Se combină roșiile, ceapa, usturoiul, boiaua de ardei iute, coriandrul și jumătate din sucul de lămâie. Se amestecă omogenizează bine. Se asezonează cu sare și piper.
Se amestecă fasolea neagră, chimenul și sucul de lămâie rămas într-un castron. Se asezonează cu sare și piper. Se folosește partea din spate a furculiței pentru a zdrobi ușor fasolea, adăugând un strop de apă caldă dacă este necesar.
Se unge o tigaie mare antiaderență și se încălzește la foc mediu. Se sparg ouăle în tigaie. Se gătesc până se întăresc albușurile, dar gălbenușurile sunt încă moi.
Pe alt ochi de aragaz, se încălzește o tigaie la foc mediu. Se pune câte o foaie de tortilla. Se gătesc un minut pe fiecare parte, până când se rumenesc ușor.
Pe fiecare foaie de tortilla se pune amestec de fasole, câte un ou și deasupra sosul de roșii. Se ornează cu coriandru.