7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie
Folia de aluminiu este nelipsită din bucătărie. Este folosită pentru gătit, pentru împachetat, pentru acoperit vase sau pentru a proteja diverse suprafețe. Pare că este universală, însă sunt situații în care utilizarea ei este total nerecomandată. Ți-am pregătit o listă cu situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.
Sunt cazuri în care folia de aluminiu nu este eficientă, iar altele în care folosirea ei este periculoasă, potrivit AllRecipes.com. Iată când ar trebui să găsești înlocuitori pentru folia de aluminiu.
7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie
Folia de aluminiu este folosită de gospodinele din lumea întreagă. Cu toate acestea, ea poate să fie periculoasă, mai ales dacă nu este utilizată corespunzător. Pare greu de crezut, însă folosirea foliei de aluminiu necesită respectarea anumitor reguli pentru a nu-ți pune bucătăria în pericol. Specialiștii vin în ajutorul gospodinelor și explică principalele situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.
Nu folosi folie de aluminiu când coci prăjituri
Hârtia de copt este cea mai potrivită pentru a proteja tava atunci când coci prăjituri, biscuiți sau alte aluaturi. Folia este un foarte bun conductor de căldură și riști ca partea de jos a aluatului să se ardă, iar cea de jos să rămână crudă.
Folia de aluminiu este nepotrivită în cuptorul cu microunde
Folia de aluminiu va împiedica mâncarea să se încălzească uniform, dar nu aceasta este principala problemă. Aparatul se va strica în scurt timp. Marginile foliei se vor încinge pe măsură ce căldura trece prin aluminiu, care este un foarte bun conductor de căldură. Totuși, aluminiul nu reflectă undele de microunde așa că se încinge și poate provoca chiar incendii.
Nu pune folie de aluminiu în cuptor
Poate părea o idee bună să acoperi partea de jos a cuptorului cu folie de aluminiu pentru a-l proteja de eventuale picături de grăsime sau mâncare ce pot cădea în timpul gătitului. Însă, cuptorul se poate strica pentru că acoperi duzele pe unde iese căldura. Poți totuși să pui folie de aluminiu pe grătarul cuptorului având grijă să nu depășești marginile acestuia.
Nu depozita resturile de alimente în folie de aluminiu
Folia de aluminiu va permite aerului să pătrundă indiferent când de bine încerci să strângi pachetul. În acest caz bacteriile vor apărea și mâncarea se va strica. Cel mai bine este să folosești vase care se închid etanș.
Folia de aluminiu se poate refolosi
Dacă nu este ruptă sau plină de grăsime, folia de aluminiu se poate spăla și folosi de mai multe ori. O poți pune în mașina de spălat vase sau sub un jet de apă caldă.
Nu coace cartofi în folie de aluminiu
Cartofii copți în folie de aluminiu vor fi prea moi, ca și când i-ai gătit la aburi. În cazul în care în vrei cu o coajă mai crocantă nu îi înfășura în nimic.
Nu folosi doar partea mai lucioasă a foliei de aluminiu
Nu contează ce parte a foliei de aluminiu folosești pentru că ambele au aceleași caracteristici. Dacă totuși ai o folie mai specială respectă indicațiile date de producător.