7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie

Fără coacere

Folia de aluminiu este nelipsită din bucătărie. Este folosită pentru gătit, pentru împachetat, pentru acoperit vase sau pentru a proteja diverse suprafețe. Pare că este universală, însă sunt situații în care utilizarea ei este total nerecomandată. Ți-am pregătit o listă cu situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.

Publicat: 29 septembrie 2022, 06:03
Folia de aluminiu trebuie folosită cu precauție mai ales când este expusă la căldură / ShutterStock

Sunt cazuri în care folia de aluminiu nu este eficientă, iar altele în care folosirea ei este periculoasă, potrivit AllRecipes.com. Iată când ar trebui să găsești înlocuitori pentru folia de aluminiu.

7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie

Folia de aluminiu este folosită de gospodinele din lumea întreagă. Cu toate acestea, ea poate să fie periculoasă, mai ales dacă nu este utilizată corespunzător. Pare greu de crezut, însă folosirea foliei de aluminiu necesită respectarea anumitor reguli pentru a nu-ți pune bucătăria în pericol. Specialiștii vin în ajutorul gospodinelor și explică principalele situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.

Nu folosi folie de aluminiu când coci prăjituri

Hârtia de copt este cea mai potrivită pentru a proteja tava atunci când coci prăjituri, biscuiți sau alte aluaturi. Folia este un foarte bun conductor de căldură și riști ca partea de jos a aluatului să se ardă, iar cea de jos să rămână crudă.

Citește și

Folia de aluminiu este nepotrivită în cuptorul cu microunde

Folia de aluminiu va împiedica mâncarea să se încălzească uniform, dar nu aceasta este principala problemă. Aparatul se va strica în scurt timp. Marginile foliei se vor încinge pe măsură ce căldura trece prin aluminiu, care este un foarte bun conductor de căldură. Totuși, aluminiul nu reflectă undele de microunde așa că se încinge și poate provoca chiar incendii.

Nu pune folie de aluminiu în cuptor

Poate părea o idee bună să acoperi partea de jos a cuptorului cu folie de aluminiu pentru a-l proteja de eventuale picături de grăsime sau mâncare ce pot cădea în timpul gătitului. Însă, cuptorul se poate strica pentru că acoperi duzele pe unde iese căldura. Poți totuși să pui folie de aluminiu pe grătarul cuptorului având grijă să nu depășești marginile acestuia.

Nu depozita resturile de alimente în folie de aluminiu

Folia de aluminiu va permite aerului să pătrundă indiferent când de bine încerci să strângi pachetul. În acest caz bacteriile vor apărea și mâncarea se va strica. Cel mai bine este să folosești vase care se închid etanș.

Folia de aluminiu se poate refolosi

Dacă nu este ruptă sau plină de grăsime, folia de aluminiu se poate spăla și folosi de mai multe ori. O poți pune în mașina de spălat vase sau sub un jet de apă caldă.

Nu coace cartofi în folie de aluminiu

Cartofii copți în folie de aluminiu vor fi prea moi, ca și când i-ai gătit la aburi. În cazul în care în vrei cu o coajă mai crocantă nu îi înfășura în nimic.

Nu folosi doar partea mai lucioasă a foliei de aluminiu

Nu contează ce parte a foliei de aluminiu folosești pentru că ambele au aceleași caracteristici. Dacă totuși ai o folie mai specială respectă indicațiile date de producător.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase
Ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casă
Ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor