Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos
Când ai poftă de un desert delicios, dar timpul nu-ți permite să stai prea mult în bucătărie, poți umple biscuiți amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos.
Galerie foto
Rețeta este simplă și rapidă și nu necesită coacere. Nu ai de făcut decât o crema de mascarpone, la rece și de fiert o cafea tare. Apoi treci biscuiții prin cafea, îi umpli cu cremă și îi tăvălești prin fulgi de cocos. În maxim 30 de minute ai deja desertul preparat.
Mai poți prepara același desert din aceleași ingrediente, dar montate la pahar. Așezi la baza paharului un strat din biscuiți mărunțiți. Îi stropești cu puțină cafea și adaugi un strat din crema de mascarpone. Presari fulgi de cocos și repeți straturile. Procedezi ca la rețeta de Tiramisu la pahar. Astfel de deserturi la pahar au mare succes când se anunță prietenii în vizită. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării desertului rapid și fără coacere, din biscuiți cu cafea și cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea cafelei pentru a avea timp să se răcească. Fă o cafea tare la filtru sau la espressor. Nu este necesar s-o îndulcești pentru că sunt biscuiții suficient de dulci. Dacă ai timp și vrei să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara și biscuiții amaretti.
Citește aici: cum se prepară rețeta de biscuiți amaretti, din bucătăria italiană!
După ce ai fiert cafeaua și ai biscuiții amaretti pregătiți, pune și fulgii de cocos într-un bol și prepară crema de mascarpone. Pune amestecul de mascarpone în bolul mixerului și adaugă mierea și extractul de vanilie. Poți folosi esență de vanilie sau zahăr pudră cu aromă de vanilie. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până obții o compoziție cremoasă. Adaugă și un praf de sare, pentru a accentua gustul cremei.
Cum montezi prăjiturelele din amaretti cu cremă de mascarpone și nucă de cocos
Grupează biscuiții în grupuri de câte doi, având bazele aproximativ egale. Pe baza a câte unui biscuit din toate grupurile formate, pune câte două lingurițe de cremă. Apoi lipește celălalt biscuit peste cremă. Procedează la fel cu toate grupurile de biscuiți.
Apoi, scufundă prăjiturelele din biscuiți cu cremă, pe rând, prin cafeaua răcită. Trece-le rapid prin fulgii de cocos, acoperindu-le pe toate părțile. Așază-le pe un platou de servire și pune-le pentru 30 de minute la rece, înainte de a le servi. Biscuiții se vor hidrata în acest timp, atât de la cafea cât și de la crema de mascarpone.
Dacă ți se pare prea simplă crema de mascarpone, poți prepara o altă cremă cu ciocolată albă sau cu frișcă.
Vezi aici: cum se prepară crema de mascarpone cu frișcă!
Iar dacă dorești un plus de gust și de culoare, poți prepara o cremă densă de ciocolată neagră.