Ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere
Dacă obișnuiești să servești anumite preparare cu ardei iuți, află că îi poți conserva pentru iarnă prin mai multe metode. Îți oferim mai jos o rețetă de ardei iuți conservați în oțet, fără fierbere.
Galerie foto
Metoda conservării ardeilor fără fierbere este cea mai simplă și cea mai rapidă. Nu vei petrece mai mult de 15 minute pentru a-i conserva. Și nu necesită nici ingrediente multe.
Pentru cei care adoră gustul picant al ardeilor, consumul acestora reprezintă un adevărat elixir pentru sănătate. Ardeiul iute are multiple beneficii asupra majorității organelor din corp. Atunci când se consumă ardei iute, se produce o senzație de căldura în tot corpul. Sângele se pune în mișcare, asigurând un efect miraculos asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, a venelor și arterelor. Totodată se produce și echilibrarea tensiunii arteriale.
Specialiștii ne asigură că ardeiul iute este unul dintre cele mai naturale remedii pentru hipertensiunea arterială. Consumul regulat de ardei iute poate curăța arterele și contribui la scăderea valorilor colesterolului rău sau a trigliceridelor. Acestea sunt doar câteva exemple dintre proprietățile benefice ale ardeiului iute. Dacă te-am convins, urmărește mai jos rețeta de conservare a ardeilor iuți în oțet, cu listă completă de ingrediente și pași necesari preparării.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul lucru pe care îl ai de făcut pentru această rețetă este să aduni pe masă ardeii, borcanele și celelalte ingrediente necesare rețetei. Spală bine borcanele și capacele și sterilizează-le, așa cum procedezi la toate rețetele de conserve. Nu se oferă cantități fixe pentru conservarea ardeilor, pentru că acestea depind de mărimea ardeilor și de cât de bine sunt așezați în borcane.
Pași necesari preparării conservei de ardei iuți la borcan, fără fierbere
Spală bine ardeii întregi, fără a le rupe codițele și lasă-i într-o sită la scurs. Dacă ai ardei de mai multe mărimi, alege și borcane după dimensiunile acestora. Adaugă ardeii în borcanele sterilizate cu vârfurile în jos. Îndeasă bine ardeii în borcane pentru a încăpea cât mai mulți. Apoi, toarnă oțetul până la gâtul borcanelor.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării ardeilor în GALERIA FOTO!
Adaugă 1/2 linguriță de sare la borcanul de 800 ml și 1/4 linguriță de zahăr. Dacă folosești alte mărimi de borcane calculează proporția de sare și de zahăr ghidându-te după borcanul de 800 ml. Apoi capsează capacele borcanelor, ermetic. Agită bine borcanele pentru a migra granulele de sare și de zahăr printre ardei. Mai întoarce-le și invers pentru a te asigura că sarea și zahărul se vor dizolva. Apoi, poți eticheta borcanele și le poți aranja pe raftul din cămară.
La iarnă vei descoperi cu satisfacție că ardei sunt fermi și marinați perfect. Te vei bucura de gustul lor savurându-i alături de ciorbele fierbinți sau de sarmalele tradiționale. Una dintre rețetele de ciorbă care merge de minune cu ardei iuți este rețeta tradițională românească de ciorbă rădăuțeană.
Oțetul rămas în borcane după consumarea ardeilor îl poți folosi pentru diferite salate. Este ideal și pentru a marina ceapa roșie folosită îndeosebi la salata orientală.
Și dacă mai dorești să testezi și alte rețete de conserve, îți mai recomandăm rețeta de ardei bulgărești conservați în oțet, pentru iarnă.