Batoane crocante de ciocolată. Gustarea pe care o prepari în 10 minute
Poți face batoane crocante de ciocolată fără coacere în doar 10 minute, din doar 5 ingrediente. Sunt un desert inedit, dar și o gustare hrănitoare.
Batoanele crocante cu ciocolată sunt dovada că îmbinarea de dulce și sărat poate fi delicioasă. Sunt atât de simplu de făcut încât vei vrea să le prepari tot timpul. Trebuie doar să amesteci doar biscuiți graham măcinați fin, lapte condensat îndulcit și unt topit, iar în această compoziție integrezi batoane de ciocolată cu alune tocate mărunt. Deasupra întinzi un strat de ciocolată cu lapte și aștepți să se întărească.
Poți folosi orice fel de biscuiți graham vrei, însă ai grijă să îi macini foarte fin. Dacă nu ai un robot de bucătărie, îi poți pune într-o pungă peste care treci de mai multe ori cu un sucitor până au textura potrivită.
În cazul în care vrei să aduci schimbări rețetei poți să folosești în loc de biscuiți graham și alt tip de biscuiți, cookie sau chiar covrigei. În acest caz, folosește unt nesărat.
Sunt potrivite chiar și napolitanele sau bomboanele cu diverse umpluturi. Dacă vrei o textură mai cremoasă poți pune unt de arahide neîndulcit.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pun biscuitii graham într-un robot de bucătărie și se procesează până se fărâmițează foarte bine. se adaugă laptele condensat îndulcit și untul topit și se amestecă până compoziția se omogenizează. se încorporează 200 g de batoane de ciocolată tocate mărunt, restul se păstrează pentru topping.
Cum prepari batoanele crocante
Compoziția se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie cu dimensiunile 22×33 cm. Se întinde pe margini cu o spatulă unsă cu un pic de ulei pentru a nu se lipi și se apasă pentru a se uniformiza.
Încearcă și rețeta batoane de cereale fără coacere. Este rapidă și ușor de preparat.
Se pune ciocolata într-un bol care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde. Se topește în reprize de 30 de secunde la putere medie. Apoi se toarnă peste compoziția din tavă și se întinde uniform în colțuri. Se presară deasupra restul de batoane de ciocolată.
Se dă la frigider 30 de minute sau la congelator 15 minute apoi se taie în pătrate.
Trucuri pentru cele mai bune batoane crocante
Dacă folosești batoane de ciocolată sau napolitane le poți toca în dimensiuni diferite astfel încât gustarea să aibă o textură interesantă. Pentru un gust mai complex folosește unt sărat, cu grăsime peste 80%.
Pentru ciocolata cu lapte poți folosi atât o tabletă clasică, cât și chipsuri. Ideal este să fie cu lapte, dar rețeta va ieși la fel de gustoasă și cu ciocolată amăruie.
După ce tai în bucăți aceste batoane crocante de ciocolată fără coacere păstrează-le într-un recipient închis etanș. Pot sta atât la frigider, cât și la temperatura camerei.