Batoane cu miere și mac. Rețeta îndrăgitelor batoane, în varianta de post

Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Aceste delicioase batoane cu miere și mac fac parte din categoria deliciilor culinare cu gust de copilărie. Cu siguranță le savurai și tu în drum spre școală, procurate de la unul dintre chioșcurile cu produse de panificație.

Maria Udrea
Publicat: 15 martie 2023, 07:00

Galerie foto

După coacere, batoanele se însiropează cu un sirop din apă cu miere / Rețetefeldefel.ro

Astăzi găsești astfel de batoane în toate magazinele alimentare, însă nu le egalează pe cele preparate în casă. Sunt simplu de preparat și ies foarte gustoase, chiar și în variante de post. Sunt perfecte pentru micul dejun, dar și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou.

Citește și

Ingredientele pentru prepararea batoanelor sunt comune cu ingredientele pentru aluatul de pâine, cu diferența că adaugi miere. Nici nu ai nevoie să mergi la cumpărături, cu siguranță le ai deja în cămară și în frigider. Descoperă aici și rețeta clasică a celebrelor batoane cu iz de copilărie. Iar mai jos, descoperă rețeta completă în varianta de post.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluat, pe care le aduci de la început pe masa de lucru. Trece făina prin sită, într-un bol de frământare și las-o pe masa de lucru timp de 30 de minute pentru a nu fi rece când frămânți aluatul.

Cum prepari batoane cu miere și mac

Amestecă drojdia cu zahărul și adaugă amestecul la mijlocul făinii din bol. Pune apa la încălzit și toarnă puțină peste drojdie și zahăr. Amestecă ușor și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute, acoperind bolul cu un ștergar.

Apoi, amestecă apa caldă cu uleiul și toarnă treptat aceste lichide peste maiaua activată. Amestecă intens în timp ce înglobezi în amestec și făina din bol. Când aluatul începe să se formeze frământă-l până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l cu un ștergar și îl lasă-l aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul.

Presară sare fină peste aluatul dezvoltat și frământă-l din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.

Descoperă și o rețetă de mucenici moldovenești împletiți.

Cum modelezi și coci batoanele

Pentru a forma batoanele, împarte aluatul în 8 părți egale. Modelează-le sub formă de bile și mai lasă-le la dezvoltat pentru 5-6 minute. Apoi le întinzi pe rând, cu ajutorul sucitorului, pe masa presărată cu făină. Formezi din ele foi subțiri, dreptunghiulare și le rulezi. Așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm.

Le acoperi cu ștergare de bucătărie și le mai lași la loc cald până când își măresc consistent volumul.

Între timp, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Amestecă într-un bol 100 ml de apă rece cu o lingură de făină. Cu ajutorul unei pensule, unge batoanele cu această compoziție. Presară semințele de mac pe deasupra.

Pune tava în cuptor și coace batoanele pentru 20-25 minute,  la 175 de grade Celsius.

Înainte de expirarea timpului prepară un sirop prin încălzirea apei și diluarea mierii în ea. Scoate batoanele din cuptor și unge-le fierbinți cu acest sirop. Lasă delicioasele batoane cu miere și mac să se mai răcească, apoi te poți bucura de gustul lor, alături de cei dragi. Dacă îți place să modelezi aluaturi, încearcă și rețeta de covrigi de casă cu sare.

Citește și
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
4 mai, 06:44
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
4 mai, 06:41
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos
4 mai, 06:18
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
3 mai, 09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
3 mai, 08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
2
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Rețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză este perfectă pentru masa de Paște. Cu o consistență cremoasă, aromată și potrivit de dulce, este desertul care completează într-un...
3
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
4
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi....
5
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci...

Parteneri

Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Cher s-a destăinuit cu privire la viața ei amoroasă: „Mă întâlnesc cu băieți mai tineri pentru că bărbații de vârsta mea au fost mereu prea speriați să mă abordeze”
Cher s-a destăinuit cu privire la viața ei amoroasă: „Mă întâlnesc cu băieți mai tineri pentru că bărbații de vârsta mea au fost mereu prea speriați să mă abordeze”
Alimente cu efect diuretic. Metode naturale de eliminare a excesului de apă din organism
Alimente cu efect diuretic. Metode naturale de eliminare a excesului de apă din organism
fresh

Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic

Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic

5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase

5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase

Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare

Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare

Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare

Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare

Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute

Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute