Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Acest blat de tort zebrat este o alegere spectaculoasă pentru orice tort festiv. Cu un design unic în dungi alternante de cacao și vanilie, acest blat este nu doar gustos, ci și impresionant vizual. Textura sa este pufoasă, ușor aerată, iar combinația dintre cele două arome creează un echilibru perfect între dulceața vaniliei și aroma intensă de cacao. Acest blat poate fi baza unui tort elegant, fie simplu, fie completat cu diverse creme și glazuri.
Galerie foto
Blatul de tort zebrat este foarte versatil, acesta poate fi preparat în mai multe moduri, folosind diferite ingrediente pentru a obține efectul marmorat. Se pot folosi diferiți coloranți alimentari sau fructe pentru a obține contrast de culori interesante. Pentru culoarea roșie pot fi folosite piureuri de căpșuni, zmeură sau sirop de sfeclă roșie. Pentru culoarea verde ingredientul cel mai popular este spanacul, iar pentru culoarea galbenă se poate folosi pudra de șofran sau turmeric.
Descoperă și o rețetă de chec în trei culori naturale, delicios și spectaculos. Iar în rândurile de mai jos îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea ingredientelor preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o formă rotundă de tort (20-22 cm diametru) cu unt sau tapetează-o cu hârtie de copt. Între timp lasă ingredientele la temperatura camerei să se mai încălzească.
Descoperă și o rețetă de blat de tort, cu cacao și alune.
Cum prepari blat de tort zebrat
Trece prin sită făina și praful de copt împreună, pentru a obține un blat aerat.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. Adaugă treptat uleiul, apoi laptele, mixând continuu. La final, încorporează esența de vanilie.
Împarte compoziția în două boluri egale. Într-unul adaugă 2/3 din făina cernută și omogenizează. În celălalt bol, adaugă restul de făină și cacao, amestecând până la încorporare.
Pentru a forma compoziția zebrată în centrul formei de tort, toarnă 2-3 linguri de compoziție albă (vanilie). Peste aceasta, în mijloc, adaugă 2-3 linguri de compoziție cu cacao. Continuă să alternezi cele două compoziții, lingură cu lingură, până se termină ambele. Amestecurile se vor răspândi natural, formând cercuri concentrice.
Introdu forma în cuptorul preîncălzit și coace minunatul blat de tort zebrat timp de 35-40 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.
Scoate blatul din cuptor, lasă-l să se răcească în formă pentru 10 minute, apoi transferă-l pe un grătar să se răcească complet.
Blatul de tort zebrat poate fi folosit ca bază pentru un tort simplu sau decorat cu creme precum ganache de ciocolată, cremă de mascarpone sau frișcă aromată. Datorită modelului spectaculos, tortul tăiat în felii va atrage toate privirile!
Pentru un efect și mai spectaculos, poți colora compoziția albă cu câteva picături de colorant alimentar pastel.
Iar dacă te întrebi ce cremă se potrivește cel mai bine la acest blat de tort, îți recomandăm să încerci rețeta de cremă de ciocolată și cafea. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată.