Bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente
Dacă adori combinația de cocos cu ciocolată și mai cu seamă bomboanele, îți poți prepara acasă astfel de delicii culinare. Îți oferim în acest scop o rețetă de bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente.
Rețeta este simplă și rapidă și este chiar o plăcere să modelezi bomboanele. Poți angrena în această activitate chiar și copiii sau prietenii și familia. Nu sunt necesare prea multe ingrediente pentru a crea un desert delicios. Însă, pentru reușita sigură a preparării, dar și a gustului, este important să optezi pentru ingrediente de calitate.
Fulgi de nucă de cocos și ciocolată vei găsi la toate magazinele alimentare. Poți opta pentru mărcile preferate. Însă al treilea ingredient, laptele condensat, este cel care va oferi gust și consistență bomboanelor. Alege-l de calitate pentru a te bucura maxim de bomboanele delicioase, iar dacă nu dispui de acest ingredient sau nu ai timp să-l cauți, află că îl poți prepara și în propria bucătărie.
Descoperă aici două rețete de lapte condensat, perfecte pentru creme de torturi și prăjituri. Mai jos descoperă rețeta bomboanelor în care poți folosi laptele condensat preparat în casă.
Ingrediente
Mod de preparare
Pașii de preparare ai rețetei de bomboane din doar trei ingrediente sunt foarte simpli. Nu petreci nici mult timp în bucătărie pentru prepararea lor. Nu ai nevoie nici de multe ustensile de lucru ca la alte rețete. Tot ce îți trebuie este un bol în care să amesteci ingredientele, un alt bol în care să topești ciocolata, o lingură și 1-2 platouri pe care să așezi bomboanele.
Cum prepari bomboane de cocos cu ciocolată
Mai întâi desfă punga cu fulgi de cocos și pune-i conținutul în bol. Apoi desfă conserva de lapte condensat și adaugă conținutul peste fulgii de cocos. Laptele condensat are o consistență mai densă și va mai rămâne o parte pe pereții conservei. Folosește lingura și răzuiește bine pereții conservei pentru a evita risipa unui asemenea ingredient delicios.
Amestecă bine cu lingura, fulgii de cocos și laptele condensat până când se omogenizează compoziția. Apoi, pregătește platourile pe care vei așeza bomboanele.
Umezește-ți mâinile cu apă rece, ia cu lingura din compoziția pentru bomboane și modeleaz-o în mâini, sub formă de bile. Așază bilele pe platou. Când simți că începe să se lipească compoziția de mâini, mai umezește-le cu apă rece.
După ce ai format toate bomboanele poți prepara glazura de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici sau dă-o pe răzătoare și pune-o într-un bol. Pune bolul la microunde și topește ciocolata în cel mai scurt timp. O poți topi și pe baie de aburi dacă nu dorești să folosești cuptorul cu microunde.
Lasă ciocolata topită să se răcească 5 minute. Apoi, scufundă câte o bomboană de cocos în ciocolată și, cu ajutorul unei linguri, o scoți și o așezi pe un platou presărat cu fulgi de cocos. Procedează în același mod cu toate bomboanele. Apoi presară fulgi de cocos peste bomboane și lasă-le la loc răcoros până când se întărește ciocolata.
Sunt delicioase și foarte atractive, le poți prepara și pentru un platou cu prăjituri festive. Tot pentru un platou cu deserturi festive mai poți prepara și rețeta de praline Tiramisu.