Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Dacă vrei ca pe masa de Paște să ai și alte deserturi în afară de cozonac și pască poți încerca să pregătești câteva dulciuri mai interesante. Poți să te inspiri din cele 4 idei de bomboane pentru masa de Paște pe care le-am pregătit pentru tine.
În magazine se găsesc o mulțime de dulciuri cu tematică pascală, însă, deși sunt multe branduri, sortimentele nu sunt foarte diferite.
Dacă vrei să ai bomboane pentru masa de Paște cu diverse umpluturi încearcă propunerile noastre. Poți face atât deserturi pentru copii, dar și pentru adulți cu alcool în compoziție.
Cuiburi de bezea cu ouă de ciocolată
Copiii vor adora acest desert special, care are un aspect atât de interesat, reproducând cuibul unei păsări. Îl poți face și cu altă ocazie.
Ingrediente
- 4 albușuri
- 1 praf de sare
- 300 g zahăr granulat
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 2 lingurițe de oțet alb
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 80 g fulgi de ciocolată, topite
- 36 de ouă mini de ciocolată (Cadbury, Milka)
- 60 g nucă de cocos îndulcită mărunțită, prăjită
Mod de preparare
Se aranjează două rafturi ale cuptorului în treimea superioară și inferioară și se preîncălzește la 120°C. Pe două foi de hârtie de pergament, se trasează șase cercuri cu diametrul de 3 cm. Se pun apoi foile pe două tăvi de copt, cu partea trasată în jos.
În vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel, se bat spumă albușurile cu sare la viteză medie până se formează vârfuri moi, aproximativ 5 minute.
Cu mixerul încă în funcțiune, se adaugă încet și treptat zahărul lingură cu lingură. Când tot zahărul este încorporat, se mărește viteza la maximum și se bat până se formează vârfuri tari, aproximativ 5 minute. Folosind o spatulă, se adaugă ușor amidonul de porumb, oțetul și vanilia.
Folosind două linguri, se scoate câte o grămadă de bezea în fiecare cerc de pe pergamentul pregătit, așezând-o într-o formă rotundă. Cu ajutorul unei linguri se face o mică adâncitură în centrul fiecărei bezele.
Se dă la cuptor și se coc până când bezeaua se usucă, dar nu se rumenește, 35- 40 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă să se răcească timp de o oră. Apoi se scot pe un grătar pentru a se răci complet.
Pentru a asambla desertul, se întinde aproximativ o linguriță de ciocolată topită în adâncitura unei bezele, apoi se acoperă cu trei ouă și nuca de cocos prăjită. Se repetă cu bezele rămase.
Mini Pavlova cu căpșuni și cardamon
Pavlova este una dintre cele mai bune prăjituri cu bezea. Varianta aceasta are un aspect elegant, numai bună pentru masa de Paște.
Ingrediente
- 5 albușuri mari
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 80 g zahăr granulat
- 200 ml smântână lichidă
- 110 g zahăr pudră
- 1 linguriță de extract pur de vanilie
- ½ linguriță de cardamom măcinat
- 16 căpșuni mici fără codiță
- 120 g fistic, tocat mărunt
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 110°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă. Se trasează la distanțe egale 16 cercuri cu diametrul de 3 cm pe hârtia de copt. Apoi, se întoarce hârtia.
Albușurile se bat spumă împreună cu zeama de lămâie la viteza medie până încep să se întărească, aproximativ 2 minute. Apoi se adaugă treptat zahărul granulat, într-un flux lent și constant, în timp ce se bat cu mixeru.
Se transferă amestecul într-un poș sau într-o pungă al cărei vârf se taie. Folosind cercurile de pe pergament ca ghidaj, se pun formează mici movile de bezea pe hârtia de pergament. Se dă tava la cuptor și se coc până când bezelele sunt uscate și crocante, 2- 2 ore și jumătate. Apoi se lasă să se răcească complet.
Între timp se bate smântâna până devine frișcă. Se adaugă zahărul pudră, extractul de vanilie și cardamomul și se bate compoziția în continuare până devine tare.
Se pune frișca în centrul fiecărei bezele. Peste frișcă se pune o căpșună și apoi se presară fistic. Se servesc imediat.
Bomboane cu ciocolată albă și unt de arahide
Poți face bomboane de ciocolată chiar la tine acasă, cu o umplutură cremoasă și aromată din unt de arahide. Încearcă și rețeta de tort Raffaello. Este delicioasă și are un aspect cuceritor.
Ingrediente
- Pentru crema din unt de arahide
- 200 g unt de arahide sărat
- 2-4 linguri de sirop de arțar
- 200 g făină de migdale
- Pentru ciocolata albă
- 100 g nuci de macadamia crude
- 400 g nucă de cocos deshidratată neîndulcită
- 80 g unt de cacao topit
- 1-3 linguri de sirop de arțar
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 1 praf sare de mare (opțional)
Mod de preparare
Untul de arahide și siropul de arțar se pun într-un castron și se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă faina de migdale. În cazul în care compoziția este încă moale se mai adaugă făină. Aluatul trebuie să fie gros, modelabil, umed.
Cu ajutorul unei lingurițe se modelează forme de ou din aluat. Se așează pe o tavă tapetată cu pergament. Se dă la congelator până se face decorul de ciocolată albă.
Se pun într-un robot de bucătărie nucile de macadamia și nuca de cocos deshidratată și se procesează până devin o pastă netedă. Apoi se pun untul de cacao topit, siropul de arțar, vanilia și sare de mare. Se mai procesează până se omogenizează compoziția. Se lasă deoparte.
Odată ce ouăle de unt de arahide sunt ferme la atingere, se scot din congelator și folosiți o lingură sau o furculiță se înmoaie în ciocolată albă astfel încât să fie acoperite complet. Se așează pe tava acoperită cu pergament și se dau la congelator până se întăresc.
Apoi se scot și se trec din nou prin ciocolata albă și se dau din nou la congelator.
Bile cu scorțișoară și cremă de brânză
Această prăjitură este de inspirație irlandeză. Combinația de brânză și scorțișoară este una cât se poate de specială.
Ingrediente
- 85 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 57 g unt sărat, la temperatura camerei
- 453 g zahăr pudră
- 1 lingură de extract pur de vanilie
- 280 g nucă de cocos mărunțită îndulcită
- scorțișoară măcinată, pentru finisare
Mod de preparare
Crema de brânză și untul se bat cu mixerul la viteză medie până se combină complet, aproximativ 30 de secunde. Se răzuiește partea laterală a vasului, apoi se adăugă aproximativ un sfert din cantitatea de zahăr pudră și se amestecă până se încorporează.
Se adaugă apoi încă un sfert din cantitatea de zahăr și se continuă procesul până tot zahărul este încorporat. Apoi se adaugă extractul de vanilie și nuca de cocos și se amestecă bine.
Din aluat se formează bile care se modelează în palmă astfel încât să fie mai alungite, de forma unui cartof.
Fiecare bomboană se trece prin scorțișoară măcinată până când este complet acoperită. Se păstrează într-un recipient închis ermetic la temperatura camerei timp de până la trei zile sau la frigider până la o săptămână.