Bruschete cu ricotta și porumb. Combinația care te va cuceri de la prima înghițitură

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Poți face bruschete cu ricotta și porumb atunci când vrei o gustare rapidă, în diminețile de weekend când iei un mic-dejun târziu sau la o cină pe care o vrei diferită.

Publicat: 9 noiembrie 2022, 08:00
Poți completa bruschetele cu ricotta și porumb cu câteva felii de avocado / Shutterstock

Bruschetele cu porumb și ricotta se fac în mai puțin de 30 de minute și se prepară cu foarte puține ingrediente. Combinația este una inedită, însă delicioasă. Brânza ricotta este foarte pufoasă și cremoasă, iar combinația de ceapă și porumb trase la tigaie în unt aduce un plus de aromă și de textură.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a scurge porumbul de apă.

Într-o tigaie medie, se topește 1 lingură de unt la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând des, până când începe să se înmoaie, aproximativ 2 minute. Se adaugă porumbul și restul de unt și se lasă până când porumbul se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă menta și se amestecă, până când începe să se înmoaie și devine parfumată, aproximativ 30 de secunde.

Se ia tigaia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească aproximativ 10 minute, până când porumbul este cald, dar nu fierbinte.

În timp ce porumbul se răcește, se prăjește pâinea. Se întinde brânza ricotta pe pâine. Deasupra se pune compoziția de ceapă și porumb. Se ornează cu mentă și se servește.

Citește și

Cum alegi pâinea pentru bruschete cu ricotta și porumb

Pentru ca bruschetele tale să fie delicioase ai nevoie de o pâine de calitate. Alege o variantă din făină integrală, preparată cu maia. Este nevoie să fie o pâine mai densă pentru a putea susține ingredientele fără să se rupă. Află cum păstrezi pâinea proaspătă pentru mai mult timp.

Poți să folosești și altfel de pâine, dar trebuie să o tai în felii mai mici astfel încât să fie ușor de mâncat. Cel mai simplu este să le prăjești la cuptor la 200°C timp de aproximativ 15 minute.

Poți face această rețetă și mai rapidă și mai ușoară gătind porumbul din timp. Poți păstra compoziția la frigider până la cinci zile. Trebuie doar să îl lași apoi să ajungă la temperatura camerei înainte de a o pune peste ricotta. Îți oferim și rețeta de chifle pufoase cu ricotta.

Cum poți să diversifici rețeta de bruschete cu ricotta și porumb

Deasupra brânzei ricotta poți pune mai multe combinații de legume. Poți sota fasole verde cu câteva felii de salam, mazăre fiartă cu usturoi și mentă, sparanghel sotat cu coajă de lămâie sau ceapă verde cu semințe de pin și stafide.

O altă variantă este ca în rețeta de mai jos să înlocuiești porumbul cu roșii zemoase, iar menta cu busuioc sau coriandru.

Dacă nu îți plac bruschetele în mod particular, dar combinația de ricotta și porumb ți se pare interesantă o poți folosi pentru paste. Pur și simpli fierbi ce fel de paste ai în casă și le amesteci cu compoziția aceasta. Uite aici și o rețetă simplă de paste cu legume.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
5 rețete cu brânză ricotta. Preparate perfecte pentru toată familia
5 rețete cu brânză ricotta. Preparate perfecte pentru toată familia
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
Bruschette cu roșii și măsline. Rețetă de gustare simplă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor