Bruschete cu ricotta și porumb. Combinația care te va cuceri de la prima înghițitură
Poți face bruschete cu ricotta și porumb atunci când vrei o gustare rapidă, în diminețile de weekend când iei un mic-dejun târziu sau la o cină pe care o vrei diferită.
Bruschetele cu porumb și ricotta se fac în mai puțin de 30 de minute și se prepară cu foarte puține ingrediente. Combinația este una inedită, însă delicioasă. Brânza ricotta este foarte pufoasă și cremoasă, iar combinația de ceapă și porumb trase la tigaie în unt aduce un plus de aromă și de textură.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a scurge porumbul de apă.
Într-o tigaie medie, se topește 1 lingură de unt la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând des, până când începe să se înmoaie, aproximativ 2 minute. Se adaugă porumbul și restul de unt și se lasă până când porumbul se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă menta și se amestecă, până când începe să se înmoaie și devine parfumată, aproximativ 30 de secunde.
Se ia tigaia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească aproximativ 10 minute, până când porumbul este cald, dar nu fierbinte.
În timp ce porumbul se răcește, se prăjește pâinea. Se întinde brânza ricotta pe pâine. Deasupra se pune compoziția de ceapă și porumb. Se ornează cu mentă și se servește.
Cum alegi pâinea pentru bruschete cu ricotta și porumb
Pentru ca bruschetele tale să fie delicioase ai nevoie de o pâine de calitate. Alege o variantă din făină integrală, preparată cu maia. Este nevoie să fie o pâine mai densă pentru a putea susține ingredientele fără să se rupă. Află cum păstrezi pâinea proaspătă pentru mai mult timp.
Poți să folosești și altfel de pâine, dar trebuie să o tai în felii mai mici astfel încât să fie ușor de mâncat. Cel mai simplu este să le prăjești la cuptor la 200°C timp de aproximativ 15 minute.
Poți face această rețetă și mai rapidă și mai ușoară gătind porumbul din timp. Poți păstra compoziția la frigider până la cinci zile. Trebuie doar să îl lași apoi să ajungă la temperatura camerei înainte de a o pune peste ricotta. Îți oferim și rețeta de chifle pufoase cu ricotta.
Cum poți să diversifici rețeta de bruschete cu ricotta și porumb
Deasupra brânzei ricotta poți pune mai multe combinații de legume. Poți sota fasole verde cu câteva felii de salam, mazăre fiartă cu usturoi și mentă, sparanghel sotat cu coajă de lămâie sau ceapă verde cu semințe de pin și stafide.
O altă variantă este ca în rețeta de mai jos să înlocuiești porumbul cu roșii zemoase, iar menta cu busuioc sau coriandru.
Dacă nu îți plac bruschetele în mod particular, dar combinația de ricotta și porumb ți se pare interesantă o poți folosi pentru paste. Pur și simpli fierbi ce fel de paste ai în casă și le amesteci cu compoziția aceasta. Uite aici și o rețetă simplă de paste cu legume.