Budincă de brânză cu afine. Rețetă de desert rapid și delicios
Printre cele mai simple și rapide deserturi se numără și budincile de brânză. Dacă nu le-ai testat încă, îți oferim o rețetă de budincă de brânză cu afine, absolut delicioasă.
Deserturile cu brânză sunt de nerefuzat, pentru că sunt gustoase, cremoase și aromate. Brânza se combină armonios și cu fructe proaspete, fructe din compot sau fructe uscate. Iar budinca de brânză face parte dintre deserturile ce multora ne aduc aminte de copilărie. O preparau mamele sau bunicile, din brânză proaspătă de vaci, cu ouă și lapte. Poate fi servită atât caldă cât și rece, garnisită cu sosuri de fructe sau doar cu zahăr pudră.
Afinele sunt printre cele mai îndrăgite fructe care se adaugă în deserturi. Le poți include atât în aluaturi sau blaturi de prăjituri, cât și în creme. Se combină foarte bine cu brânza, așa cum poți descoperi și în rețeta de budincă.
O altă rețetă de desert cu afine pe care o mai poți încerca este rețeta de prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere. Dar până atunci prepară rețeta de budincă de brânză cu afine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru prepararea budincii de brânză, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge cu unt moale sau unt topit un vas termorezistent cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm.
Cum prepari budincă de brânză cu afine
Amestecă într-un bol laptele rece cu grișul și lasă grișul la hidratat până când pregătești și celelalte ingrediente.
În alt bol adaugă brânza, zahărul și un praf de sare. Amestecă aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă. Încorporează pe rând cele două ouă, apoi făina și pe urmă grișul amestecat cu laptele.
Întinde compoziția obținută în vasul uns cu unt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu vasul în cuptorul încălzit și coace budinca de brânză pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Descoperă și o rețetă de budincă de banane cu afine și semințe de chia.
Cum prepari sosul de afine
Ia o crăticioară și pune în ea 250 gr de afine, apa și zahărul. Amestecă ingredientele și pune crăticioara pe flacăra aragazului. Fierbe afinele în sirop până când sunt bine pătrunse. Adaugă amidonul, diluat cu 1-2 linguri de apă, amestecând intens pentru omogenizare.
Fierbe în continuare sosul de afine până când devine consistent ca o dulceață. Opțional, poți trece acest sos prin blender, apoi prin sită, dacă îl dorești fin.
Întinde sosul rezultat peste budinca de brânză, iar deasupra presară afine proaspete.
Poți savura delicioasa budincă de brânză cu afine atât caldă, cât și rece. Este un desert ce merită preparat pentru momentele dulci ale zilei.
Iar pentru un weekend petrecut alături de familie și prieteni, îți recomandăm să încerci o rețetă de tort cu cremă de afine.